Мека или твърда вилка (когато парите са малко)?

Този форум е заключен, тъй като на негово място бяха създадени няколкото продуктови форума по-горе.

Мека или твърда вилка (когато парите са малко)?

Мнениеот flalude » Пет Авг 11, 2006 3:03 pm

Очертава се да си взема Sprint Apolon (този за 250 лева).
С оглед на общото мнение, че евтините меки вилки са кофти работа, се чудя дали е добра идея да поискам да ми сложат твърда вилка.
Ясно ми е, че с тази окомплектовка колелото не е много здраво, и не възнамерявам да го блъскам преди upgrade. Ще го карам предимно градско, а при редките ми качвания на Витоша ще го движа по пътеки (полека), затова мисля, че и няма да ми трябва много предното окачване.
Какво мислите за такава подмяна? И евентуално да ми препоръчате евтина твърда вилка...
++
flalude

Рейтинг: 1200

Мнениеот did » Съб Авг 12, 2006 10:28 pm

Темата е омръзнала на всички, затова никой не ти отговаря. Зарежи твърдите вилки, ако ще караш поне малко извън асфалта.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Мнениеот Windstream » Съб Авг 12, 2006 11:45 pm

Преди няколко години един авер от София така поиска да му сменят калпавата мека вилка с твърда, точно по същите съобръжения. Спести точно 15лв. За толкова пари струва ли си да се мъчиш по дупките? Макар че и това е условно де, на една приятелка тук на твърдака й сложихме две 2.6 Gazzaloddi-та и сега почти не й пука през какво минава, само че малко вилки ще поберат такива чудовищни гуми. Ти си прецени, ама имай предвид че каквото спестиш от вилка може да се наложи да го компенсираш с гуми.
Officially recognized show-off post whore - Yee-haw! :cowboy:
Аватар
Windstream

Рейтинг: 1700

Мнениеот flalude » Съб Авг 12, 2006 11:56 pm

Благодаря за отговорите! Определено разбрах това, което исках.
Windstream, знам, че тази мека вилка не стува, и идеята ми не беше да пестя стотинки. :)
Извинявайте, ако съм ви досадил с тази тема! (Изглежда така е станало.)
++
flalude

Рейтинг: 1200

Мнениеот Windstream » Нед Авг 13, 2006 3:04 am

Flalude, аз лично все повече се замислям за твърда вилка на градския ми cruiser: комбинацията от изцяло твърдо шаси + дискове (отпред 190мм, не си играем на дребно тук) + тлъсти полу-гладки гуми обещава доста интересно каране, ама дали ми се жертва комфорта на DJ-я за това? Decisions, decisions... :D
Аватар
Windstream

Мнениеот afterburner » Нед Авг 13, 2006 11:11 am

[quote="Windstream"]

Flalude, аз лично все повече се замислям за твърда вилка на градския ми cruiser: комбинацията от изцяло твърдо шаси + дискове (отпред 190мм, не си играем на дребно тук) + тлъсти полу-гладки гуми обещава доста интересно каране, ама дали ми се жертва комфорта на DJ-я за това? Decisions, decisions... :D
[/quote]

И аз бях изправен пред такъв избор, главно от финансова гледна точка... стигнах до извода, че за street машина твърдата вилка не само, че няма да пречи, а даже ще е и от полза. В случая говорим не за някаква ниска trials-ка твърда, а за висока такава, за street, че даже и модел с 20мм ос. По-леко, по-здраво, по-евтино, по-flickable :)
Аватар
afterburner

Мнениеот Windstream » Пон Авг 14, 2006 10:25 am

Afterburner, абе то и за мен въпроса е по-скоро финансов, ама в обратната посока - вече имам добра мека вилка, струва ли си да мина на твърда при условие че байка я го изкарам веднъж седмично, я не. Ти за твоята играчка колко се изръси, и откъде я взе?
Аватар
Windstream

Мнениеот Admin » Пон Авг 14, 2006 3:52 pm

flalude, на мен пък ми е трудно да отговоря еднозначно на въпроса ти. Имал съм възможност да карам за малко (или дори за повече) евтини вилки, които се сгъват - може да са без амортизация (смекчаване) на пружината, но все пак работят. Пробвай я тази и ако е такава, по-добре с нея.
Карал съм обаче и такива, които са абсолютни дървета и не виждам с какво са по-добри от твърда вилка. Аз не бих жертвал 1кг. живо тегло за 1-2см ход (ако това може да се нарече ход изобщо). Проблемът е, че за съжаление някои от въпросните вилки, които съм пробвал, стават такива след време :( В началото работят, макар и доста незадоволително, но все пак се сгъват след което в един момент заболяването им навлиза в по-тежка фаза и става лошо ;)
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Мнениеот Liohman » Пон Авг 14, 2006 10:12 pm

Твърдак...
L.B.M.P.
Liohman

Мнениеот afterburner » Пон Авг 14, 2006 10:52 pm

[quote="Windstream"]

Afterburner, абе то и за мен въпроса е по-скоро финансов, ама в обратната посока - вече имам добра мека вилка, струва ли си да мина на твърда при условие че байка я го изкарам веднъж седмично, я не. Ти за твоята играчка колко се изръси, и откъде я взе?
[/quote]

Ъмм, все още не съм се изръсил щот' си чакам мирничко доставката ;) Иначе вилицата ще да е Funn Stiffy най-вероятно. Такваз кара в момента и Liohman-чо и е доволен казва. По разни щатски сайтове я гледам да върви ~140-150 гущера.
Аватар
afterburner

Назад към ПРОДУКТ - КОНСУЛТ