[quote="TOYAGA"]
[quote="mih"]
Сигурен съм, че повечето от "навлеците" с най-голямо удоволствие биха се разкарали от София, ако по родните им места имаше работа и им плащаха сносни пари.
[/quote]
Аз пък съм сигурен, че ако на повечето от "навлеците" не им беше по-лесно да се навлекат трайно в София, по родните им места щеше да има работа и да им плащат сносни пари.
[/quote]
Далеч не е толкова лесно да се грабнеш от единия край на страната и да се преселиш в другия основно и само поради бедност, и то не къде да е, ами в край, където хората са с доста по-...различен нрав от останалите краища на страната (по-евфемистично не мога да го докарам

).
Също така, без да претендирам за изчерпателни познания по макроикономикс, съм на мнение, че факторът "по-лесно е да се преместиш в столицата" далеч не е сред главните предпоставки за ниска безработица и добро заплащане.
Да не забравяме също, че вследствие на масовата "приватизация" стандартът ([i]edit[/i]: на живот) на София се качи доста, докато на провинцията спадна, вместо да се вдигне заради очаквания прилив на капитали ([i]edit[/i]: за сметка на това броят на безработните и на самоубийците скочи рязко). Интересно защо се случи така...
С последното искам да кажа, че за обедняването на провинцията и за засиления приток на "навлеци" към столицата са отговорни най-вече самите столичани, или поне някои от тях.