Zdravi kapli do 60

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Мнениеот SPA » Чет Апр 08, 2004 5:35 pm

[quote="TOYAGA"]
...Четвърто - единственото, което исках да кажа преди SPA да започне да подмята неуместни шегички е това, че Apollo + DJ е НЕУМЕСТНА комбинация, по простата причина, че XC-хардтейлът изисква XC-вилка. Ако държиш на Marzocchi, поинтересувай се по-добре дали във Веломания още имат MX Comp с ETA и 120 мм ход...
[/quote]

Графа: Лично мнение.
Забележка: Да не се взима в предвид

1.За DJ 2004 година е с 110мм ход. 2003 е с 130мм. Мисля че и двата модела може да се настроят и на двете дължини.
2. Много хора гледат на комбинацията от твърда XC рамка с DJ амортисьор като добра алтернатива по простата причина, че нямат възможност да вложа повече пари в рамка пък им е нужен здрав такакъв. (В това число и аз)
3. Челото на аполот мисля че може да побере без проблем по-висока вилка без много да промени геометрията си - но затова мога да говоря когато го пробвам.

Дата: днеска.
:wavey:.......................................................................:tophat:
SPA

Рейтинг: 2000

Мнениеот bikerider » Чет Апр 08, 2004 5:39 pm

[quote="TOYAGA"]

@ SPA

Хм, малко ободрително дърлене понякога се оказва полезно:D

@ bikerider

Тва за "муфлоните" мноооого ме изкефи... Още се хиля като пача:D:D:D. И другото е вярно, разбира се... и сигурно ще държи влага;)
[/quote]

ми аз махнах най-пиперливите неща... няма смисъл... който прочел прочел :D:8D:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот Rag » Чет Апр 08, 2004 5:40 pm

[quote="bikerider"]

[quote="Rag"]

Toyaga, ставаш гаден човече
[/quote]

Е TOYAGA, ето ти отново типичен пример за мойта любима поговорка: "Направи добро, изяж лайно" :})::})::})::})::}):

Аман е от сбърканяци като теб, Rag, където ви пипне човек, все комплекси избиват. TOYAGA ви дава мнение, което ще чуете във ВСЕКИ магазин на Запад, вас моментално ви удря комплекса "тоя на какъв се прави". Ами "прави" се на човек, който знае как стоят нещата и ви го казва в очите - ако от това ви избиват комплексите, толкова по-лошо за вас.

[/quote]

Хей, bikerider, по-полека човече. Преди да ти избие пяната следващия път, и фройдищините за комплекси, поне прочети - аз написах "Мерси за всичко". И отново прочети - защото както написах - СМЯТАМ ДА СИ СМЕНЯ РАМКАТА С DRAG CLIMBER, и с нея да си подскачам, като... как беше, петле. И отново прочети - след като търся гуми 2.3 и нагоре, за какво са ми за Appoloto? За да го напъна с козия крак за да влезнат отзад ли? Прочети пак мненията на Toyaga, провери дали не си сбъркал в нещо, когато spa каза "аз си харесвам моето аполо", Toyaga отвърна, че то друго не му и остава - съжалявам, ако съм доловил грешно иронията на човека, който е започнал с колело от 1500лв, за което е работил 1 рожден ден.
Колкото до мненията на Toyaga, оставам с впечатление, че човека си разбира много, и отново му казвам: Мерси за всичко. Отивам да си подскачам като петле в южняка...
Rag

Рейтинг: 1200

Мнениеот TOYAGA » Чет Апр 08, 2004 5:54 pm

@ Rag

[quote]Toyaga отвърна, че то друго не му и остава - съжалявам, ако съм доловил грешно иронията на човека, който е започнал с колело от 1500лв, за което е работил 1 рожден ден.[/quote]

Само за протокола искам да отбележа, че единственото "колело", което съм получавал за (доколкото си спомням - седмия) рожден ден, беше "Школьник". Всички ATB/MTB-велосипеди, които някога съм притежавал, съм си купувал със собствени средства. Първият от тях - след повече от година и половина сервитьорстване в малка, мазна, гадна гръцка кръчма с не по-малко малък, мазен и гаден гръцки собственик...
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот Rag » Чет Апр 08, 2004 6:02 pm

[quote="TOYAGA"]

@ Rag
Само за протокола искам да отбележа, че единственото "колело", което съм получавал за (доколкото си спомням - седмия) рожден ден, беше "Школьник". Всички ATB/MTB-велосипеди, които някога съм притежавал, съм си купувал със собствени средства. Първият от тях - след повече от година и половина сервитьорстване в малка, мазна, гадна гръцка кръчма с не по-малко малък, мазен и гаден гръцки собственик...

[/quote]

@TOYAGA
Е, явно съм се припознал...

Айде стига наистина, не искам да се изпокарам с всички, още на 5-ия ден откакто съм във форума...
Отивам да разпускам в южняка.
Rag

Мнениеот Metal_Psycho » Чет Апр 08, 2004 8:00 pm

Тази тема ми напомя на една песен на System Of A Down:
[b]WAAAAAAAAAAAAAAAR[/b]......[:p][:p][:p]
btw не ми обрьщайте вниамние,аз само да се обадиа,че сьм жив,не за друго;).

Ааа,щях да забравя нещо-някои хора са very странни:?::8:
Аватар
Metal_Psycho

Рейтинг: 1993

Мнениеот Shimana » Чет Апр 08, 2004 8:31 pm

[quote="Rag"]

Moje li niakoi da mi dade syvet otkyde da si vzema niakakvi zdravi kapli, koito da ne se kriviuat tolkova lesno kato tezi za 19 ot ilienci/25 ot velomaniata. Koleloto mi e Sprint Appolo, a az teja 74 kg/177sm. Ne iskam da si kupuvam kapli ot 20 lv i posle da mi gi izpraviat za 15 - po-dobre da si vzema niakakvi gotini kapli, koito kato gi izpraviam, pone da ne me e iad che davam tolkova pari.

...... tyi kato ne mu se davat 30lv na maistor da mu ia napravi...:D
[/quote]

Според мен е много важно кой ще ти ги наплете и центрова, за да не се получи това: [url]http://e-shop.screambikes.tobulgaria.info/product_reviews_info.php?products_id=272&reviews_id=37[/url]:D:D
:D
Shimana

Мнениеот Lubo » Чет Апр 08, 2004 11:08 pm

ON TOPIC :D
Az sum sus EXCEL i su6to imah problen s krivene na kaplite. Oba4e po4nah da karam s po-napompani gumi - 3-3.2 atmosferi i sega nqma problem. Suglasen sum 4e drusa pove4e :D i si ima nedostatuci ama pone ne se krivi sled vsqko karne.

OFF TOPIC :D
@TOYAGA, BIKEBENDER spored vas kakuv preden amortesior trqbva da se kupi na APPOLO (EXCEL) taka 4e da ne e nefunkcionalen i da e suizmerim s cenata na koleloto (da ne struva $500). Kato 6te se kara CROSS COUNTRY.. po Vitosha naprimer
P.S. za DH e malko presileno da se govori s takova kolelo :))) spored men
Е по-зле не може да стане ... Може, може
Аватар
Lubo

Рейтинг: 1720

Мнениеот bikerider » Пет Апр 09, 2004 9:56 am

@Rag:

Виждам че, определено съм прав - тази вездесъща в България логика "щом кара толкова хубаво нещо, или му е подарък, или е мутра" говори САМО за комплекси. Аз лично съм започнал с колело за 700лв (Scott Yecora), никога не съм получавал подарък над 50лв.
Работил съм по строежи, наливал съм кофражи, писал съм съществена част от първата българска 3D игра (Trans), писал съм софтуер за Formula 1 (Jagwire Racing i Cosworth), доста неща съм създал с ръцете си. Затова говоря за комплекси, щото вместо да си седнете на гъза и да разберете че ви даваме себе си за пример, вие моментално тръгвате с рогата напред. Изводите са за тебе.

Относно фройдизма - опровергай ме с истински аргументи ако обичаш. Знам че истината боли, но когато я погледнеш в очите, болката отминава. :D:D:8D::8D:
Аватар
bikerider

Мнениеот bikerider » Пет Апр 09, 2004 9:57 am

[quote="Lubo"]
@TOYAGA, BIKEBENDER spored vas kakuv preden amortesior trqbva da se kupi na APPOLO (EXCEL) taka 4e da ne e nefunkcionalen i da e suizmerim s cenata na koleloto (da ne struva $500). Kato 6te se kara CROSS COUNTRY.. po Vitosha naprimer
[/quote]

Ми да речем, някой непретенциозен RockShox от БАС, Judy или Psylo например.
Или някое Marzochhi за XC от Веломания.

А тва с BIKEBENDER... мерси, но няма нужда... :8D:
Аватар
bikerider

Мнениеот bikezilla » Пет Апр 09, 2004 10:27 am

[quote="bikerider"]

[quote="Lubo"]
[/quote]

Ми да речем, някой непретенциозен RockShox от БАС, Judy или Psylo например.
Или някое Marzochhi за XC от Веломания.

А тва с BIKEBENDER... мерси, но няма нужда... :8D:
[/quote]

а дали сънтур , да кажем ХС Про НС става за таз цел?
Аватар
bikezilla

Мнениеот bikerider » Пет Апр 09, 2004 10:28 am

[quote="bikezilla"]
а дали сънтур , да кажем ХС Про НС става за таз цел?
[/quote]

определено, но не съм в час за подробности.
Аватар
bikerider

Мнениеот Rag » Пет Апр 09, 2004 10:58 am

@BIKERIDER
Аве какво ти става ве човек, аз се опитвам да приключа спора, ти отново се заяждаш?... Виж, аз не съм баща ти и няма абсолютно никакъв смисъл да ми доказваш, че си прав за всичко. Аз съм просто Rag от форума - смяташ ли, че заслужавам силата и енергията, които ми подаряваш?
Rag

Мнениеот bikerider » Пет Апр 09, 2004 11:05 am

[quote="Rag"]

@BIKERIDER
Аве какво ти става ве човек, аз се опитвам да приключа спора, ти отново се заяждаш?... Виж, аз не съм баща ти и няма абсолютно никакъв смисъл да ми доказваш, че си прав за всичко. Аз съм просто Rag от форума - смяташ ли, че заслужавам силата и енергията, които ми подаряваш?
[/quote]

Не се заяждам, казвам ти 1:1 какво мисля. За баща ми не знаеш нищо, но това е в твой ущърб. Дали съм прав или не, е субективно - за мен съм, за теб не съм. Относно енергията и силата - мисля че ще я заслужиш, ако се замислиш над това което ти казвам. Баста.
Аватар
bikerider

Мнениеот TOYAGA » Пет Апр 09, 2004 11:52 am

@ Lubo

[quote]@TOYAGA, BIKEBENDER spored vas kakuv preden amortesior trqbva da se kupi na APPOLO (EXCEL) taka 4e da ne e nefunkcionalen i da e suizmerim s cenata na koleloto (da ne struva $500). Kato 6te se kara CROSS COUNTRY.. po Vitosha naprimer[/quote]

В допълнение към това, което bikerider вече препоръча конкретно, бих искал да добавя едни ПРИНЦИПНИ СЪОБРАЖЕНИЯ, засягащи това какво може или не може да се слага по една рамка. Тези съображения не са мои, а са нещо, до което много хора по този свят, занимаващи се с MTB и велосипедизъм въобще са достигнали с течение на времето. Надявам се това тук да бъде прочетено, осмислено и да доведе до поне малко ограничаване на неадекватните въпроси от различен характер, които непрекъснато се задават... Въпросните съображения могат да бъдат сведени грубо до две точки:

1. ОПРЕДЕЛЯЩА за приложението и ценовия/качествения клас на велосипеда Е РАМКАТА. С помощта на компонентите по нея могат да се правят ОГРАНИЧЕНИ промени в приложението и ценовия/качествения клас.

2. Компонентите по рамката ТРЯБВА да отговарят на областта на приложение на велосипеда и на ценовия/качествения клас на рамката.

За по-лесна смилаемост на тези правила ще дам и конкретен пример, засягащ твоя случай:

Първо - Sprint Apollo/Excel са базирани на хартейл-рамки за XC. Това означава, че основната задача на компонентите по тях е да изпълняват адекватни на XC-приложението задачи. ОГРАНИЧЕНИТЕ промени, които могат да се направят с помощта на внимателен подбор на компонентите, могат да насочат такъв велосипед в посока XC Race/Marathon (леки компоненти, ниска вилка до 100 мм) или в посока XC All Mountain/Trail Bike (здрави компоненти, вилка до 125 мм). Toлкоз – опитите да се направи от Sprint Apollo/Excel DH/DJ или DH-велосипед могат да завършат само незадоволително или направо плачевно.

Второ – имайки предвид ценовото/качествено ниво на рамката (това включва качеството на изработката, материала и теглото), аз лично бих определил Sprint Apollo/Excel като нисък до среден клас хардтейли. Това на свой ред означава, че е безсмислено drivetrain-a да надвишава ниво LX, вилката трябва да се движи на ниво Judy SL/Pilot XC/Psylo XC – Black Elite/Scareb Comp – MX Comp/Pro. Не казвам, че на рамката не може да се сложи full XTR, Fox 100X и карбон/титан навсякъде, където това е възможно, но подобен подход ще бъде разхищение на фона на тежката рамка и ще изглежда като вратовръзка Armani върху ватенка…

Дано да съм бил разбран правилно...
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Предишна

Назад към Архив