Колко би могло да се постигне като намаление ...

Този форум е заключен, тъй като на негово място бяха създадени няколкото продуктови форума по-горе.

Колко би могло да се постигне като намаление ...

Мнениеот Kitolino » Чет Авг 24, 2006 2:08 pm

Септември ще взимаме 3 колела от магазин Tandem в Пловдив. Мисълта ми е колко е възможното намаление което бихме си издеиствали от продавача при покупката. Колелата са : Ram HT2 build kit 1, Drag Ontario Team Edition, Drag Grizly. Общата цена на покупката е 1807лв. и питам до колко могат да свалят. Много хора от форумът са ползвали такива отстъпки за количество, така че си мисля че лесно ще ми дадете цена като ориентир. Благодаря
Изображение GSE - Геодезия, Кадастър, Вертикално планиране и други. 0877/290-235 Изображение
Аватар
Kitolino

Рейтинг: 1485

Мнениеот NovemberCharlie » Чет Авг 24, 2006 2:33 pm

колкото се спазариш - толкова.
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Рейтинг: 2000

Мнениеот Kitolino » Чет Авг 24, 2006 2:38 pm

Все пак си имате идея. Аз досега не съм взимал скъпи стоки. Хората от Пловдив със сигурност знаете горе долу - 50лв,100лв. ??? @did - видях че си от пловдив обаче май си по-компетентен към Maxcom(Струва ми се че караш Спринт)но ако имащ отношение към Тандем ще съм ти много благодарен ако го споделиш
Изображение GSE - Геодезия, Кадастър, Вертикално планиране и други. 0877/290-235 Изображение
Аватар
Kitolino

Мнениеот did » Чет Авг 24, 2006 3:21 pm

[quote="Kitolino"]

Все пак си имате идея. Аз досега не съм взимал скъпи стоки. Хората от Пловдив със сигурност знаете горе долу - 50лв,100лв. ??? @did - видях че си от пловдив обаче май си по-компетентен към Maxcom(Струва ми се че караш Спринт)но ако имащ отношение към Тандем ще съм ти много благодарен ако го споделиш
[/quote]

Отдавна не карам Спринт, а и не съм в момента в Пловдив, но чудесно познавам хората в магазин "Тандем". Аз не съм търговец, а те са. Освен това аз не съм арменец, а те са. Та... ще се въздържа да дам съвет как да се прави пазарлък, щото за пазарлък с арменци едно висше образование не стига. Освен това цените са им съвсем нормални, та вместо да се чудиш как да прекараш арменец-търговец, не е ли по-добре да потърсиш 1807 лева, пък и плюс някой лев бакшиш отнякъде?
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Kitolino » Чет Авг 24, 2006 4:18 pm

Мисълта ми не бе да ги прецакам а просто да останат пари и за каска например. А относно колелата гледах някакви твой снимки на които имаше колело Спринт( не разбрах точно кой си ти ), затова го споменах. И @did ако може само да ми кажеш в Пловдив това ли е най-добрият магазин за колела, а и къде има добър майстор който да ги поправя ако се развалят по време на експлоатацията им.:beer:
Аватар
Kitolino

Мнениеот did » Чет Авг 24, 2006 4:22 pm

[quote="Kitolino"]

Мисълта ми не бе да ги прецакам а просто да останат пари и за каска например. А относно колелата гледах някакви твой снимки на които имаше колело Спринт( не разбрах точно кой си ти ), затова го споменах. И @did ако може само да ми кажеш в Пловдив това ли е най-добрият магазин за колела, а и къде има добър майстор който да ги поправя ако се развалят по време на експлоатацията им.:beer:
[/quote]

Ако ги купиш от там - там ходи при проблеми, поне по време на гаранцията. Иначе "майстори" много, но не е моя работа да правя реклама на никого. Може и да си ме видял на Спринт, преди време карах такова.

Колкото до икономията за каска... тоя тип дискусии се правят не във форума, а в магазина.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот kotka12 » Чет Авг 24, 2006 4:22 pm

[quote="did"]
Аз не съм търговец, а те са. Освен това аз не съм арменец, а те са. ....за пазарлък с арменци едно висше образование не стига....[/quote]

:D:D:D
:beer::beer::beer:
:rofl::rofl::rofl:
The best-laid schemes o' mice an' men gang aft a-gley

http://s2.bg.gladiatus.com/game/c.php?uid=54478
Аватар
kotka12

Рейтинг: 1980

Мнениеот Crimson » Чет Авг 24, 2006 4:24 pm

[quote="Kitolino"]

Септември ще взимаме 3 колела от магазин Tandem в Пловдив. Мисълта ми е колко е възможното намаление което бихме си издеиствали от продавача при покупката. Колелата са : Ram HT2 build kit 1, Drag Ontario Team Edition, Drag Grizly. Общата цена на покупката е 1807лв. и питам до колко могат да свалят. Много хора от форумът са ползвали такива отстъпки за количество, така че си мисля че лесно ще ми дадете цена като ориентир. Благодаря
[/quote]

Направо се чудя откъде ви идва на ум да задавате подобни въпроси?!!! :crazy:Вах маауумооо
If I find in myself a desire which no experience in this world can satisfy, the most probable explanation is that I was made for another world.
Аватар
Crimson

Мнениеот kotka12 » Чет Авг 24, 2006 4:30 pm

Въпросът за отстъпка е резонен - по мое мнение е разумно да се иска отстъпка за покупка на повече неща. Друг е въпросът КОЙ освен търговеца може да ти каже ЩЕ получиш ли таква отстъпка и ако ДА, КАКВА ще е тя.

&Сrimson
:beer:позьор:beer:

Аватар
kotka12

Мнениеот Crimson » Чет Авг 24, 2006 4:34 pm

[quote="kotka12"]

Въпросът за отстъпка е резонен - по мое мнение е разумно да се иска отстъпка за покупка на повече неща. Друг е въпросът КОЙ освен търговеца може да ти каже ЩЕ получиш ли таква отстъпка и ако ДА, КАКВА ще е тя.

&Сrimson
:beer:позьор:beer:

[/quote]
Добре, искам да кажа откъде трябва да ти дойде на ум да зададеш въпроса тук!!!

ПОЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗООООООООООООООО :D:beer::beer::beer:
If I find in myself a desire which no experience in this world can satisfy, the most probable explanation is that I was made for another world.
Аватар
Crimson

Мнениеот Kitolino » Чет Авг 24, 2006 4:48 pm

@котка12 - идеята ми е че ти самият бе казал че като сте взели доста части от магазин в София са ви направили отстъпка. Ако може да ми кажеш колко е била стойността на покупката и колко е била отстъпката коята са ви направили, по всичко личи че ще се взимат и други артикули за да може да почне да се кара разумно без излишните рискове
Аватар
Kitolino

Мнениеот Kitolino » Чет Авг 24, 2006 4:52 pm

@Crimson - ние все пак сме ученици и цяло лято ще работим за тези колела, тъй че аз смятам че имам право да потърся съвет, а ти ако не искаш да помогнеш с препоръка колко е разумната цена за договаряне, то тогава моляте не ме унижавай поне.
Аватар
Kitolino

Мнениеот did » Чет Авг 24, 2006 4:54 pm

[quote="Kitolino"]

Ако може да ми кажеш колко е била стойността на покупката и колко е била отстъпката коята са ви направили, ...
[/quote]

Такива неща не се питат, щото са строго индивидуални. Няма правило, че ако на доктора са му направили 15% отстъпка, то и на тебе трябва да направят толкова. Освен това доктор котка12 не е луд да подлива вода на магазина, като обявява по форуми колко отскъпки са му правили.

Има си ценоразпис, има си хора зад щанда, които говорят български, отиваш и говориш. Ако умееш - пазариш се, ако не - плащаш си.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Kitolino » Чет Авг 24, 2006 4:57 pm

Каза го точно и ясно, благодаря.
Аватар
Kitolino

Мнениеот Crimson » Чет Авг 24, 2006 4:57 pm

[quote="Kitolino"]

@Crimson - ние все пак сме ученици и цяло лято ще работим за тези колела, тъй че аз смятам че имам право да потърся съвет, а ти ако не искаш да помогнеш с препоръка колко е разумната цена за договаряне, то тогава моляте не ме унижавай поне.
[/quote]

Не пич, сам се унижаваш като задаваш въпроса тука а не в магазина!!! Сеешшшшш ли се? :beer:
Аватар
Crimson

Мнениеот bluskanie » Чет Авг 24, 2006 5:01 pm

При всички положения можеш да се спазариш добре...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот kotka12 » Чет Авг 24, 2006 5:14 pm

Много ясно е че отстъпкта е нещо индивидуално и зависи от толкова много неша, като например дали си симпатичен на продавача, какво е закусил продавача, дали жената на продавача е в цикъл, колко пъти са го засичали с колата на път за работа. Да продължавам ли????

@Crimson

Ракети на пътяяяяяяяяяяяяяяяя
Ляу, ляу, ляу

:beer::beer::beer:

Аватар
kotka12

Мнениеот Ozzie » Чет Авг 24, 2006 8:20 pm

Доффтора е прав. Отстъпката зависи от много неща. На мен ми минаха гратис колчето и автомата за седалката, като си взех новата рамката RAM AM. Причината? Ами все се е случвало да си взема нещо от въпросния магазин през последните две години. Пък има и друго, но както каза did всичко е твърде субективно.
Успех в пазаренето.:agree:
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот biker-kj » Пет Авг 25, 2006 12:24 am

С малко пазарлък 10% намазваш ,аз за първото си колело от там не получих отстъпка но получих:каска Лазер-40лв(нова);ракавици Драг-15лв и вместо някви кучешки педали ВП-30лв.(не че пак не са кучешки,но...)
Но просто си личеше че продавача(собственика)е в много добро състояние!!!
Аватар
biker-kj

Рейтинг: 1941

Мнениеот SPA » Пет Авг 25, 2006 12:38 am

[quote="Kitolino"]

[/quote]

Рибата в морето, а ти тигана слагаш. Както казаха събери парите сложи ги на масата пък тогава питай. Имай в предвид че купувайки колела от там ти все пак получаваш и някаква гаранционна подръжка. Не нужно един търговец да ти дава остъпка още първия път, но кой знае после може и да получиш. Знай също, че хората от магазина четат тука нещата и току виж си си направил мечешка услуга. Според мен дали са ти направили и колко е нещо което може да го споделиш с приятел, но не и тука във форума. Хайде успех с печеленето на парите и скорошно закупуване на желаните колела.
:wavey:.......................................................................:tophat:
SPA

Мнениеот Newone » Пет Авг 25, 2006 9:26 am

@Kitolino
Ще си позволя само да отбележа, че въпросът, който поставяш е, меко казано, доста далече от добрия тон и възпитанието...Споменавам го за твое добро, за да не се излагаш занапред...:8D:
Life is a short, warm moment!
Аватар
Newone

Мнениеот Nymphetamine » Пет Авг 25, 2006 9:44 am

Tук не е някоя арабска държава, че да рпавиш пазарлък, най-млакото не е възпитано и отстрани иглежда доста нагло. Ако ти направят намаление, добре, ако не, не! Освен това за цената на всичките три колела, най-компетентно може да се изкаже конкретни продавач.
Ако искаш по-ниска цена, има си форум Пазар, където се продава на старо и можеш да се споразумееш на по-ниска цена.
Аватар
Nymphetamine

Рейтинг: 1999

Мнениеот kotka12 » Пет Авг 25, 2006 9:47 am

[quote="Nymphetamine"]
Tук не е някоя арабска държава, че да рпавиш пазарлък, най-млакото не е възпитано и отстрани иглежда доста нагло [/quote]

Мдам, съшо както преди 1989 - или купувай, или се махай. Малко намирисва на еснафлък.
Да си се замислял ЗАЩО в Ориента се пазарят???
Помисли си и ако си отговориш правилно, ще разбереш някои много важни неща за търговията.
:beer:

Аватар
kotka12

Мнениеот Kitolino » Пет Авг 25, 2006 9:53 am

За цената аз няма да споря, просто бих задал въпросът си по друг начин : Ако се вземат скъпи стоки от магазин с доказано качество, продавачите дали могат да направят като отстъпка например бонус 2-3 каски от евтините. Ако се направи този жест би означавало че всички части и други глезотиики за колелата ще се взимат точно от тях защото са се доказали като добри хора и търговци. Не съм искал да им наливам вода, а и не трябваше да казвам името, но все пак най-важното което трябваше да науча за мен бе дали 0.5% който биха дали като бонус (3 броя каски ) ще им намали до такава степен печалбата че да не се съгласят на него.
Аватар
Kitolino

Мнениеот did » Пет Авг 25, 2006 9:55 am

[quote="Kitolino"]

За цената аз няма да споря, просто бих задал въпросът си по друг начин : Ако се вземат скъпи стоки от магазин с доказано качество, продавачите дали могат да направят като отстъпка например бонус 2-3 каски от евтините. Ако се направи този жест би означавало че всички части и други глезотиики за колелата ще се взимат точно от тях защото са се доказали като добри хора и търговци. Не съм искал да им наливам вода, а и не трябваше да казвам името, но все пак най-важното което трябваше да науча за мен бе дали 0.5% който биха дали като бонус (3 броя каски ) ще им намали до такава степен печалбата че да не се съгласят на него.
[/quote]

продължаваш да се излагаш!
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот NovemberCharlie » Пет Авг 25, 2006 10:11 am

[quote="Kitolino"]

[/quote]
Ами питай тях.
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот did » Пет Авг 25, 2006 10:17 am

[quote="NovemberCharlie"]

Ами питай тях.
[/quote]

Опасявам се, че ако попита по начина, по който го прави тук и изложи същите аргументи, съвсем заслужено ще получи отговор от типа:

"Аааа, ама чакай, ний сме забравили нещо по тия етикети на тия три колела. То ДДС-то не е включено в тия 1807 лева!"
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот NovemberCharlie » Пет Авг 25, 2006 10:18 am

[quote="did"]

[quote="NovemberCharlie"]

Ами питай тях.
[/quote]

Опасявам се, че ако попита по начина, по който го прави тук и изложи същите аргументи, съвсем заслужено ще получи отговор от типа:

"Аааа, ама чакай, ний сме забравили нещо по тия етикети на тия три колела. То ДДС-то не е включено в тия 1807 лева!"
[/quote]
:D
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот Nymphetamine » Пет Авг 25, 2006 10:43 am

[quote="kotka12"]

[quote="Nymphetamine"]
Tук не е някоя арабска държава, че да рпавиш пазарлък, най-млакото не е възпитано и отстрани иглежда доста нагло [/quote]

Мдам, съшо както преди 1989 - или купувай, или се махай. Малко намирисва на еснафлък.
Да си се замислял ЗАЩО в Ориента се пазарят???
Помисли си и ако си отговориш правилно, ще разбереш някои много важни неща за търговията.
:beer:
[/quote]

А, не си ме разбрал правилно. Нищо против пазаренето нямам, но където е прието да се прави. Тук в България не е и за това изглежда нагло. Лично за мен.
Аватар
Nymphetamine

Рейтинг: 1999

Мнениеот Arkaim » Пет Авг 25, 2006 10:54 am

Tъй като гледам че си нов в форума - имаш лично съпбщение по твоя въпрос :)) - намигащото писъмце горе в ляво :)
Arkaim ot moreto
Arkaim

Рейтинг: 1200

Следваща

Назад към ПРОДУКТ - КОНСУЛТ