Важна тема: Байк до 300-400лв. през 2006г.

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Мнениеот did » Пет Авг 25, 2006 9:53 pm

[quote="Kolio"]

Така , искам да си купя ново колело ... без да правя модификации ... за 200-300 лва ... искам да си дам парите за нещо качествено ??? Някакви предложения ....
[/quote]

така...

За 200-300 лева няма да е "качествено", но поне гледай "некачествените" неща да са по-малко. По начина, по който си излял проблемите си в другата ти тема става ясно, че сам трудно ще прецениш кое е качествено. Точно в този ценови клас има смисъл да се огледаш за нещо употребявано, но задължително заедно с човек, който разбира повече от теб. Ако можеш да си позволиш малко по-сериозен бюджет, гледай за колела с твърди рамки oversize, вилки различни от ZOOM и Logan, по-малко пластмаса и най-вече - търговец, който държи на гаранцията. При тези цени по правило съотношението цена-качество на много от компонентите е лошо. За колело с твърда рамка с прилични компоненти ще трябва поне да си удвоиш планираните разходи.

Не се ядосвай, че не ти отговарят много хора тук на такъв въпрос. Подобни колела стават основно да натрупаш опит с леко каране и често ремонтиране на колело. А после, полека-полека...
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Мнениеот Kolio » Пет Авг 25, 2006 10:44 pm

Добре разбирам ... Просто исках от вас разбирачите съвет :dunno: ... например "еди кое си колело си струва парите " , за да знам какво да зема , да не зема някво и първия сезон да му разкажа играта .... или е по сложно ??????????????? :headach:
Kolio

Рейтинг: 1200

Мнениеот did » Пет Авг 25, 2006 10:55 pm

[quote="Kolio"]

да не зема някво и първия сезон да му разкажа играта [/quote]

това никой не може да ти го каже. на колело за 300 лева някои могат да му "разкажат играта" за 15 минути, други (в най-добрия случай) да го карат докато се научат да карат и поддържат колело. Никой тук не те познава, така че едва ли ще получиш някакъв различен съвет от това, което вече се е писало 100 пъти тук - Драг Онтарио или Гризли (според бюджета), RAM HT1, Спринт Аполон или Леопард (пак според бюджета)... По-конкретно от това не може. А ако имаш повече пари - даже и толкова конкретно не може - просто четеш, преценяш, питаш конкретно.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот baribal » Съб Авг 26, 2006 12:30 am

[b]Проблема на колелата в този ценови диапазон/поне според мойте наблюдения/, е че не издържат хора тежащи повече от 70 кила дори те да ги карат що годе внимателно. Наблюденията са ми над гризли и аполон. Жена ми кара гризли от 1 година, като от време на време брат и, който е 79 кила го покарваше ходейки на работа. Каплите и осите започнаха да се кривят, педалите се разбиха за нула време и кормилото след едно слизане от бордюр му остана в ръцете. А за аполона: Един тавариш/ 70 кила/ се бе сдобил с него /подариха му го/ и срещна почти същите проблеми при него седалката обаче първа се скапа после педалите, кормилото се изкриви, задната главина даде фира, а човека го използва само за придвижване... Тъ и в двата случая се наложи да се инвестира във велосипедите и те добиха близка, даже надвишаваща цена от 500 лева, защото не върви да си сложиш пак същите части с ясното съзнание, че пак ще ги счупиш.

Та съвета ми е следния:
За хора, които са над определени кила не знам, колко е точната граница ама е около 70, желаещи да закупят колела предназначени за честа експлоатация да отделят още около 200 лева и да вземат нещото по добро, защото в рамките на година и нещо ще им се наложи да ги влеят в колелото.[/b]
едит: а като се замислиш това, което остане не сменно пак няма да е токоз добро.
let's go where eagles dare...
Аватар
baribal

Мнениеот klmn » Съб Авг 26, 2006 6:02 am

Много точно казано.:beer:
"пришалец"
Аватар
klmn

Рейтинг: 1692

Мнениеот Kolio » Съб Авг 26, 2006 6:30 pm

Добре, някой правил ли си е труда да види какаво ново има на пазара, имам предвид като аматьорски колела, зщото има много нови модели на евтини цени или тука сичките фирми внасят от китай и сглабят , та кото и да земиш се едно за тия 200-300 лва....Предлагат ми Robifier Infinity за 150 лва с горе доло 6 месеца гаранция и сервиз .... струва ли си ?????????????:popcorn:
Kolio

Мнениеот baribal » Съб Авг 26, 2006 6:39 pm

[b]Как да ти го кажа по меко - ако си момиче или дете и искаш да се шматкаш из квартала или из парка си стува, но ако ще го караш сериозно не си струва...[/b]
Аватар
baribal

Мнениеот Kolio » Съб Авг 26, 2006 9:53 pm

Начи това разбрах , за хубаво колело първо да си купя колело само заради рамата , тя трябва да е хубава Drag Ontario,One,Grizly , Sprint Apolon и т.н. след това което се окаже здраво по него е добре иначе сичко се сменя до постигане на желания резултат .... купуваш евтинко трошиш го и почваш да сменяш 4астите :hbang2:(само да не строшиш рамата ):evil:
Kolio

Мнениеот klmn » Съб Авг 26, 2006 10:17 pm

Схващаш..:D
"пришалец"
Аватар
klmn

Рейтинг: 1692

Мнениеот mitakaman » Нед Авг 27, 2006 10:11 pm

На sprint apolon с по новия монтаж колелото се продава от 330 до 350-360 лв .
Аз карам такова като за начинаещи е добро. Като за начало шще трябва да се сменят педали , кормило , дерайльор . Останалите части още не съм ги изкъртил :) . Ама има време ...
Аватар
mitakaman

Рейтинг: 1977

Мнениеот Kolio » Пон Авг 28, 2006 1:38 am

Така , на какво се натъкнах - Cross Phantom (Frame - Steel Suspension D-type , Fork - Zoom CH-381 , Gears - Shimano RD-TX50 21 speed, Disk brakes PROMAX DSK-400 , Wheels- Crosser X-pose,Alloy double wall ) :hbang2: и сичко това на цена от 170 лева .... не си ли струва като за начало ... рамката не е лоша нищо че е стомана ... вижте го на www.crosscycle.com . Искам да чуя вашето мнение какво е , защото смятам утре да ида да си го зема (се пак само 170 кинта ):evil:
Kolio

Мнениеот baribal » Пон Авг 28, 2006 3:18 am

[b]Това ще бъде голяма гешка...Ама много голяма. Освен всичко друго ше тежи сто кила и ще сменяш и рамката за по малко от 6 месеца.[/b]
Аватар
baribal

Мнениеот Kolio » Пон Авг 28, 2006 5:39 am

[quote="baribal"]

[b]Това ще бъде голяма гешка...[/b]
[/quote]

Добре тогава , намерих тука един Drag One за 240 кинта , ама много пара ми се струва , рамката май е 6061 и е май oversize незнам , а вилката е DG 650 , Shimano RS31/ TX30 скорости , има и един аполон за 200 ама за него не е сигурно , утре ще ида до веломанията да видя какво има ... искам още мнения за Cross Phantom :) :splat: напрао изпуших тея дни .
Kolio

Мнениеот mitakaman » Пон Авг 28, 2006 9:37 am

Зарежи фантома между one и apolon като че ли apolon-a е по добър ама трябва да видиш във какво състояние е зашото доколкото разбирам е 2ра ръка . Освен това и да не е за 200 кинта базова цена ще трябва първоначално да вложиш още към 50лв а после сигурно и още... За драг-а важи същата схема
Аватар
mitakaman

Рейтинг: 1977

Мнениеот Kolio » Сря Авг 30, 2006 4:42 pm

Честито на печелифшите !!! Аполона с новия монтаж е 370 кинта а драговете почват от 320 . Един Excel e 340 лева втора ръка а 320 е Ontario пак втора, Grizzly е също 320 ново , ама Аполона е по-добре. Така вече разбрах че за хубав байк си иска бая пари дори над 500 лева, а пък да не говорим колко боклуци колела се продават за много пари .Незнам за Scott как стоят нещата , но те пък давали 5 години гаранция :crazy: и като видях ква барака е там където се продават , представям си и гаранцията ...:xx(: Мисля че най-добре идва нещо втора ръка на далавера и без тва си знаеш че ще сменяш чарковете ......Така че байк 300-400 лева си е бая случайна история ... Тва е положението ...:(!:
Kolio

Мнениеот Kolio » Сря Авг 30, 2006 4:46 pm

А и още нещо , то си личи от това че никой не пише че трябва якичък бюджет за хубаво колело , сичко дето си е евтиниика е боклук.
Kolio

Мнениеот did » Сря Авг 30, 2006 5:14 pm

[quote="Kolio"]

А и още нещо , то си личи от това че никой не пише че трябва якичък бюджет за хубаво колело , сичко дето си е евтиниика е боклук.
[/quote]

не е точно "боклук", даже има полза от такова колело - ще се научиш да ремонтираш и поддържаш велосипед, защото за много кратко време ще ти се наложи да изучиш устройството и начина на профилактика (а и на подмяна) на повечето основни компоненти. Така ще си наясно след 1-2 години какво точно ти трябва, какъв стил искаш да каращ и ще си купиш точно това, което ти трябва. Това е опит, който не може да се получи от форуми, трябва да се препати.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Kolio » Сря Авг 30, 2006 5:39 pm

[quote="did"]
.... трябва да се препати.
[/quote]

Карал съм бая колело Bianchi беше,ама го откраднаха , оправял съм го много , кривил съм си4ко което може да се изкриви :evil: ся мислех нещо по качествено да си купя , но уви ......
Kolio

Мнениеот did » Сря Авг 30, 2006 5:53 pm

[quote="Kolio"]

[quote="did"]
.... трябва да се препати.
[/quote]

Карал съм бая колело Bianchi беше,ама го откраднаха , оправял съм го много , кривил съм си4ко което може да се изкриви :evil: ся мислех нещо по качествено да си купя , но уви ......
[/quote]

съдба, кво да се прави...

пък ако наистина си наясно със себе си, какво искаш, просто изчакай с покупката още малко, посъбери пари... ... макар че и от такава тактика няма смисъл. после пък ще се зачетеш в темите за колела около 600 лева, ще видиш, че и те се чупят и в тия теми обикновено се препърочва да се посъберат още малко пари и да се купи нещо за около 1000, и т.н. и т.н. ...

С две думи: добре дошъл!
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Kolio » Сря Авг 30, 2006 6:15 pm

[quote="did"]
[/quote]

Добре заварил ! Явно ти си имаш бая опит с тези работи :), мисля се пак да си зема Аполона , днес като го видях си напълних очите направо , рамката си беше подсилена и сичко си беше на съвсем друго ниво от по евтините байкове . Се пак въпроса не упира чак толкова до парите, а до качеството ... се пак скъпото си е качествено (но колко :))... не бих се поколебал да дам 400 лева на някой като тебе да ми сглоби колело :evil: дето си си вътре в нещата ...
Kolio

Мнениеот did » Сря Авг 30, 2006 6:21 pm

[quote="Kolio"]

[quote="did"]
[/quote]

Добре заварил ! Явно ти си имаш бая опит с тези работи :), мисля се пак да си зема Аполона , днес като го видях си напълних очите направо , рамката си беше подсилена и сичко си беше на съвсем друго ниво от по евтините байкове . Се пак въпроса не упира чак толкова до парите, а до качеството ... се пак скъпото си е качествено (но колко :))... не бих се поколебал да дам 400 лева на някой като тебе да ми сглоби колело :evil: дето си си вътре в нещата ...
[/quote]

:D:D:D

ти ме бъркаш с някого, ама както и да е...

Успех с покупката!
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Involar » Сря Авг 30, 2006 7:08 pm

С риск да ми се изсмеят в монитора доста хора, искам да попитам, а какво мислите за колелетата Reactor, от тези които се продават в технополис. Питам защото просто няма как да извадя повече от 150 лева тази година (2006) за колело, а бих искал да си го купя сега. Ако имате някви други предложения кажете, но някак съм затънал в идеята че ако колелото е с шокове (амортисьори) то то кара много по меко и приятно, искрено моля да ме поправите ако това не е така. Мерси на тези които ще си направят труда да ми помогнат.
Всичко хубаво
Involar

Мнениеот bikerider » Сря Авг 30, 2006 7:16 pm

така е, но точно тези колела са имитация
с една дума - недей
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот Involar » Сря Авг 30, 2006 7:22 pm

Ехх... Егати и сега Балканче напрао да си зимам а :( Направо ми се реве.
Involar

Мнениеот Kolio » Сря Авг 30, 2006 9:37 pm

[quote="Involar"]

Ехх... Егати и сега Балканче напрао да си зимам а :( Направо ми се реве.
[/quote]

Начи , днеска ходих в магазина на Балкан София , колелата са доста позйорски и мисля че за 150 лева можеш да си намериш доста по хубаво . Иначе снимките в сайта им са яки :). Можеш да видиш в Метро какво има , някой Sprint или Cross . Иначе тоя Cross Phantom май е на промоция и си има сичко което може да се сложи на колело ,oбразно казано :P
Kolio

Мнениеот b1k3r4o » Съб Сеп 02, 2006 10:29 am

[color=beige][size=67]hora imam okolo 350-360 leva i iskam da si kupa gore dolo hubavo kolelo :) za 150 sa si nameril duruE ako go zema sha moa li da si kupa gore dolo zdravi chasti koito da ne se s4upat ot parvoto karane :)[/size][/color]
warden.hit.bg
Аватар
b1k3r4o

Мнениеот screamBoy » Съб Сеп 02, 2006 12:48 pm

да но ще трябва доста и внимателно да избираш и може би е добре да не търсиш само нови неща а да правиш микс със стари И да се примириш ... изобщо не става на въпрос за тъпото 'овче' примирение а за търпеливото изчакване когато чакаш и знаеш какво чакаш без излишно щуране, това е особен вид примирение.
Пост свободен от семантични грешкиИзображение
Аватар
screamBoy

Рейтинг: 1980

Мнениеот b1k3r4o » Съб Сеп 02, 2006 1:19 pm

[color=beige][size=67]imam v nas nekaf darven cross champion ot detstvoto mi i mai sha moa da mu zema gumi (vatreshni i vanshni) moje bi zadnata glavina pedalite . a i kurbelite ma te sa nekvi smotani pone spored men de metalni sa ama nz kvi sa :( ma shtom sa na cross na4i sa qki :P:eek::banghead::banghead::banghead::banghead::banghead::banghead::banghead:[/size][/color]
warden.hit.bg
Аватар
b1k3r4o

Мнениеот LuBet0 » Нед Сеп 03, 2006 12:05 am

значи кво че каете за драг оне, съвсем малко видях за него и нищо съществено в тая тема, аз пуснах тема http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?t=16528
та викам тука да ви дам и да видиме кво ще кажете,и без тва утре админчето ще ми заключи темата с забележка че си има място за такива въпроси , както и да е , аре кажете кво мислите и ако такова кажете друг модел в подходяща цена, ама да няма купуваш тва отиваш там праиш така , иначе ,хоп , троп и накрая курц, аре че се разписах, даите предложения и мнения...

пс. ако има проглеми при словореда не обръщаите внимание , аз не гледам кво съм писал , кво дое тва е ;)
LuBet0

Мнениеот d0wNh1lL » Пет Ное 10, 2006 11:21 am

Имам един малко глупав въпрос .. за АМ/ФР рамката задалжително ли трябва да е с заден амортисиор ? И кажете някой подходяща за по ниска цена ?
d0wNh1lL

ПредишнаСледваща

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти