Да си взема ли Shimano H. Disk Brike BR-M525

Този форум е заключен, тъй като на негово място бяха създадени няколкото продуктови форума по-горе.

Да си взема ли Shimano H. Disk Brike BR-M525

Мнениеот Isidor » Пет Сеп 01, 2006 5:13 pm

Здравейте приятели,
Бих искал да ви помоля да ми кажете нещо относно този BR-M525 тъй като вече имам финансовата възможност да го закупя. Моля, който има вече някакав опит с този модел да сподели с мен всичките му + и -, защото не бих искал да си имам проблем И с този продукт.....
Благодаря Ви предварително!:angel2::spin:
Rides: Santa Cruz Heckler with Fox DHX 5.0
Аватар
Isidor

Рейтинг: 1533

Мнениеот EmZo » Пет Сеп 01, 2006 5:26 pm

До колкото знам спира прилично, преди около две седмици (може и по малко) си смених спирачките и бях планувал отзад да е такава но се оказа че в момента във Веломания нямат в наличност.
За това сега отзад съм с Avid bb5 :)
А пък в ЧЗВ със сигурност има доста изписано по темата, потърси :)
Изображение
Аватар
EmZo

Рейтинг: 2000

Мнениеот Bodom » Пет Сеп 01, 2006 7:37 pm

Аз си купих такава наскоро за отпред, но не я карам с 160мм ротора, който идва с нея, а с шимански 180мм. Много съм доволен. Досега никакви проблеми с нея. Мисля дори не съм и използвал пълната спирачна мощ. Малко проскърцва почти винаги при първоначалния допир на накладките в диска, иначе не трие и не свири при свободно въртене на колелото. Не прегрява. Усещането на лостчето е добро. Карам я и на витоша, но с ниски скорости и през повечето време с натиснати спирачки, защото съм с твърдак, и в града. Абе изобщо не съжалявам за покупката си :) даже бих си взел още една такава за отзад, но ми се струва малко безмислена инвестиция, защото съм доволен и от 465-цата с която съм в момента. Успех!
Аватар
Bodom

Рейтинг: 1722

Мнениеот Ozzie » Пет Сеп 01, 2006 8:11 pm

[quote="EmZo"]

За това сега отзад съм с Avid bb5 :)[/quote]
Хъмм... ти не си ли сменя спирачките във "Велос" във Варна? Останах с впечатление, че отпред и отзад Бехимотчо е с БиБи Севън?
[color=beige][i][b]P.S.[/i][/b]Аз съм този който ти звъня да те пита за стария ти преходник от предната спирачка.[/color]
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот Isidor » Пет Сеп 01, 2006 10:32 pm

Благодаря приятели за пълноценните отговори, много ми помогнаха и определено ще я взема :beer:.#Bodom, а за отзад планирам да си взема същата като твоята......какво ще ми кажеш за този модел???? 10х предварително!:angel2:
Аватар
Isidor

Мнениеот Bodom » Пет Сеп 01, 2006 10:48 pm

За BR-M465 (има и ревю за нея в статиите на форума)
Ами карах я година като предна и не ми беше достатъчна като спирачна сила (а и отзад със тектро V-Brake). Сега отзад е перфектна. Трябва да отбележа, че като предна я карах с обикновено жило и броня и лостче тектро мисля. Сега като задна съм с Jagwire (или както там се пише) броня и пак обикновено жило и същото лостче (което смятам да сменя с Avid FR5 или SD7). Като не мога да направя сравнение какво ми е донесла по-добрата броня, защото не съм я карал с обикновена броня отзад. Накладките още не съм ги сменил! Много държеливи се оказаха (на година и половина са, а съм карал и зимата). Не съм имал проблеми с нея по поддръжката и настройката. С един шестогран се настройват и двете накладки (3.5 мисля беше). Кофти е, че при силен натиск върху лостчето се забелязва с невъоръжено око как тялото на спирачката поддава (по-точно задната част, която представлява една плоча хваната с два болта за основното тяло)... това се усеща и в лостчето, защото продължава да има ход, ако натискаш още. Ми това е което мога да кажа за тази спирачка. Друго важно нещо е, че аз не съм тежък!! Само 50 и малко кила. И съм я ползвал само със 160мм ротор.
Аватар
Bodom

Мнениеот Isidor » Пет Сеп 01, 2006 11:56 pm

Дааам и за това едно голяяямо - МЕРСИ:angel2:! Сега остава да ми кажеш кой от кой Е-нет магазин да си я поръчам - Gorgona или ScramBikes? От вторите си купих вилка XCM и хич не бях доволен от тях и сега се чудя дали от тях да взема или от Горгоната..... Цените и на двете места са 139.90, но незнам коя от двете НЯМА да ми прати дефектен апарат?!? ВИЕ КАКВО ПРЕДЛАГАТЕ, чакам повече отговора
Аватар
Isidor

Мнениеот Isidor » Съб Сеп 02, 2006 12:00 am

[quote="Isidor"]

Дааам и за това едно голяяямо - МЕРСИ:angel2:! Сега остава да ми кажеш от кой E-net магазин да си я поръчам - Gorgona или ScramBikes? От вторите си купих вилка XCM и хич не бях доволен от тях даже имахме доста конфликтни резговори.... сега се чудя дали от тях да взема или от Горгоната..... Цените и на двете места са 139.90, но незнам коя от двете НЯМА да ми прати дефектен апарат?!? ВИЕ КАКВО ПРЕДЛАГАТЕ, чакам повече отговора
[/quote]
Аватар
Isidor

Мнениеот Ozzie » Съб Сеп 02, 2006 7:27 am

Предлагам ти да отидеш до някой магазин и да си я купиш директно, а не да се занимаваш с цъкане по бутоните, куриери и пр. Поне в магазина ще може да я пипнеш и т.н.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот chiMol » Съб Сеп 02, 2006 8:48 am

то това като продукт консулт стана ! не е за ВЕЛОМЕХАНИК
http://www.tiarakm.hit.bg
Don't leave your bike, live your life......
https://easycryptobot.com
Аватар
chiMol

Мнениеот Bodom » Съб Сеп 02, 2006 10:48 am

То от самото начало темата е за Продукт консулт :D

А за уеб магазините... Ти си решаваш, но незнам дали ще я има в наличност. Това, което каза EmZo още в началото, че във Веломания я нямали в наличност преди две седмици е притеснително. Аз като си копувах моята - в един магазин на веломания ми казаха, че не е намалена и я имат, а в друг, я имаха и беше намалена. Ако ще пазаруваш от уеб-магазин - те съветвам да питаш и двата магазина с е-мейл дали я имат налична, за да не останеш разочарован.
Аватар
Bodom

Мнениеот EmZo » Съб Сеп 02, 2006 8:02 pm

[quote="Ozzie"]

[quote="EmZo"]

За това сега отзад съм с Avid bb5 :)[/quote]
Хъмм... ти не си ли сменя спирачките във "Велос" във Варна? Останах с впечатление, че отпред и отзад Бехимотчо е с БиБи Севън?
[color=beige][i][b]P.S.[/i][/b]Аз съм този който ти звъня да те пита за стария ти преходник от предната спирачка.[/color]
[/quote]

Да, същия съм и отпред е 7ца а отзад 5ичка. ;)
Изображение
Аватар
EmZo

Мнениеот Isidor » Вто Сеп 05, 2006 2:43 pm

А мога ли да му сложа по-голям ротор и какво ще ми трябва? И също така до колко мм.?
Аватар
Isidor

Мнениеот tailor » Вто Сеп 05, 2006 5:02 pm

[quote="Bodom"]

То от самото начало темата е за Продукт консулт :D

А за уеб магазините... Ти си решаваш, но незнам дали ще я има в наличност. Това, което каза EmZo още в началото, че във Веломания я нямали в наличност преди две седмици е притеснително. Аз като си копувах моята - в един магазин на веломания ми казаха, че не е намалена и я имат, а в друг, я имаха и беше намалена. Ако ще пазаруваш от уеб-магазин - те съветвам да питаш и двата магазина с е-мейл дали я имат налична, за да не останеш разочарован.
[/quote]
Няма задна - има предна :)
Аватар
tailor

Мнениеот kotka12 » Вто Сеп 05, 2006 5:15 pm

@Bodom

Не вземам отношение за спирачката, която коментирате, поради простата причина, че не съм я ползвал.
Искам да ти направя малка забележка, която считам за основателна и се надявам да ме разбереш правилно.
Когато става въпрос за спирачки е добре, когато даваш мнение да казваш колко тежиш, защото аз например съм те виждал и знам колко, но друг може и да не е. Така можеш неволно да заблудиш някой, който да си купи спирачката, за която си се изказал положително и зведнъж да се окаже, че тежи с 30 кила повече и нему върши никаква работа.
:beer:
The best-laid schemes o' mice an' men gang aft a-gley

http://s2.bg.gladiatus.com/game/c.php?uid=54478
Аватар
kotka12

Рейтинг: 1980

Мнениеот tailor » Вто Сеп 05, 2006 7:37 pm

[quote="kotka12"]

@Bodom

Не вземам отношение за спирачката, която коментирате, поради простата причина, че не съм я ползвал.
Искам да ти направя малка забележка, която считам за основателна и се надявам да ме разбереш правилно.
Когато става въпрос за спирачки е добре, когато даваш мнение да казваш колко тежиш, защото аз например съм те виждал и знам колко, но друг може и да не е. Така можеш неволно да заблудиш някой, който да си купи спирачката, за която си се изказал положително и зведнъж да се окаже, че тежи с 30 кила повече и нему върши никаква работа.
:beer:
[/quote]
Като се загледаш във вторият му пост и О ЧУДО :wavey: [quote]][i]Originally posted by Bodom[/i]

...Друго важно нещо е, че аз не съм тежък!! Само 50 и малко кила. И съм я ползвал само със 160мм ротор.[/quote]

Не мога да разбера защо трябва да пишеш навсякъде?
Аватар
tailor

Мнениеот Bodom » Вто Сеп 05, 2006 9:06 pm

Хи хи :I аз много пъти съм споменавал колко тежа из форума, но kotka12 е прав, че в мнението си за 525 никъде не го споменавам, а знам, че е важно. Както виждате съм се сетил на края на поста си за 465 :^: За в бъдеще ще внимавам повече :beer:
Аватар
Bodom

Мнениеот Isidor » Вто Сеп 05, 2006 9:38 pm

@Tailor, ако говориш за Шиманото - продават се и предни и задни BR-M525(или говориш, че няма във Веломания?)!!!!
Виж иначе : http://www.eshop-gorgona.com/catalog/pr ... cts_id=471
Аватар
Isidor

Мнениеот Bodom » Вто Сеп 05, 2006 9:58 pm

Според мен tailor имаше предвид, че в момента имат само предни в наличност. И пак според мен разликата (между предна и задна 525) е само в дължината на маркуча и преходника.
Аватар
Bodom

Мнениеот baribal » Вто Сеп 05, 2006 10:05 pm

[quote="Bodom"]

Според мен tailor имаше предвид, че в момента имат само предни в наличност. И пак според мен разликата (между предна и задна 525) е само в дължината на маркуча и преходника.
[/quote]
[b]и цената, която не знам дали е заради объркване или нещо друго е значително по висока...[/b]
let's go where eagles dare...
Аватар
baribal

Рейтинг: 1200

Мнениеот EmZo » Вто Сеп 05, 2006 10:26 pm

Най-вероятно защото на задната и трябва по-дълъг маркуч...:rofl:
Изображение
Аватар
EmZo

Мнениеот baribal » Вто Сеп 05, 2006 10:31 pm

[quote="EmZo"]

Най-вероятно защото на задната и трябва по-дълъг маркуч...:rofl:
[/quote]
абе за 60 лева повече трябва да е 3 метра.
Аватар
baribal

Мнениеот EmZo » Вто Сеп 05, 2006 11:05 pm

Еее, ама то се включва и минералното масло ;)

(Сериозно, ако не се лъжа пише: задна +14лв)
Изображение
Аватар
EmZo

Мнениеот Isidor » Вто Сеп 05, 2006 11:18 pm

Да е*а м**** *у:(!:-525 изчезна от Scream B. и сега на нейно място е BR-M601 HONE CL!!!! 138 лева е празна само диск и апарат, а пален комплект е 295 лв.:bigeyes:[size=200][/size]. Сега как да я порачам като я няма :bawling::bawling::bawling::bawling:?
@BODOM твоята как я купи? комплект ли или после си взима частите и колко лева излезе ако си купувал после???????
Аватар
Isidor

Мнениеот baribal » Вто Сеп 05, 2006 11:19 pm

[b]И аз си мислех, че са 14 лева. Първо си купих предната за 140 и понеже нямах на момента толкоз пари и за задна само я капарирах с идеята, че тя стува 154 лева. Отивам след една седмица при Нина давам си бележката за капарото тя отива да ми донесе спирачката и хоп изненада струва 198 лева /или нещо такова изнервих се и не запомних числото/. И Нина се изненада тъй като миналата седмица бяхме говорили, обади се да пита, никои не можа да и отговори, че и задната е намалена. Взех си капарото и си тръгнах. Ядосах се продадох си рамката и си купих нова да ми мине.[/b]
Аватар
baribal

Мнениеот baribal » Вто Сеп 05, 2006 11:33 pm

[quote="Isidor"]

Да е*а м**** *у:(!:-525 изчезна от Scream B. и сега на нейно място е BR-M601 HONE CL!!!! 138 лева е празна само диск и апарат, а пален комплект е 295 лв.:bigeyes:[size=200][/size]. Сега как да я порачам като я няма :bawling::bawling::bawling::bawling:?
@BODOM твоята как я купи? комплект ли или после си взима частите и колко лева излезе ако си купувал после???????
[/quote]
[b]значи за бодом не знам мойта си беше комплект даже и с минерално масло и "тОбичка" за обезвъздушаване.[/b]
Аватар
baribal

Мнениеот Bodom » Вто Сеп 05, 2006 11:41 pm

Моята си я купих от Нина за 139 (комплекта предна спирачка) + 35 (за ротор) + 15 (за преходник) (цените са приблизителни, не ги помня точно) = ~190лв

Ами явно е свършила. Питай tailor на ПМ да те упъти от кой магазин можеш да се сдобиеш с 525 с намалена цена.

Иначе, ако си вземеш намалената Hone за 140, ти остават маркуч, минерално масло и спирачно лостче, което е към 45лв, а маркуча незнам колко пари е, ама мисълта ми е, че можеш да се вместиш в 200лв евентуално. Минерално масло на мен ми хартиса много от моята спирачка, та ако си от София - мога да ти услужа :beer:
Аватар
Bodom

Мнениеот kotka12 » Сря Сеп 06, 2006 7:49 am

@tailor

Не ми е ясно защо се заяждаш с мен.
Пропуснал съм във втория пост на Bodom упоменатото пт него тегло, за което се извинявам.
Ако считаш забележката ми за неоснователна като съдържание, моля да го споделиш.
ЕДИНСТВЕНИЯТ човек, който преценя дали някой има право да пише "навсякъде" и да прави забележки по въпроса е Admin.
Като споменах думата "единствен", ти май си единственият, който е нещо недоволен от мен, за което съм адски доволен.
Бъди здрав
The best-laid schemes o' mice an' men gang aft a-gley

http://s2.bg.gladiatus.com/game/c.php?uid=54478
Аватар
kotka12

Рейтинг: 1980

Мнениеот klmn » Сря Сеп 06, 2006 10:09 am

:offtopic:..може ли една тема да мине без заяжданици..?:popcorn:
"пришалец"
Аватар
klmn

Рейтинг: 1692

Мнениеот Isidor » Сря Сеп 06, 2006 11:04 am

чакайте, че малко се оплетох......

Значи @Bodom, дал си 139лв. за 525 с масло, лостче и маркуч, а после си добавил 35лв. за ротор и преходник???? Аз доколкото знам обаче преходника е в комплект с 525!?!
Аватар
Isidor

Следваща

Назад към ПРОДУКТ - КОНСУЛТ