[quote="kotka12"]
при последните конструкции не можем да не отбележим факта, че височината на средното движение се повишава драстично, което води до подобряване здравината на конструкцията, както и до ефективно педалиране.
Може би не лощо да се помисли за мултищокова система на окачване, както разбира се и мултикУбилична такава.
[/quote]
За тебе - винаги!
Нема никакъв проблем да се направи мултишокова и мултикУбилична система, при която средното остава достатъчно ниско. Проблем ми беше само да намеря къде да навра кУбилиците, тъй като бехемота е доста претрупан с железарии. Затова реших мултишоковата мултикубилична система да я реализирам върху ДРАГ Ф5. Рационализацията прави рамката напълно протресивна. Сложих 7 шока за щастите. Резултатът изглежда така:
[img]http://bikedir.com/usr/did/f51.jpg[/img]
Има обаче опасност при дроп да се къса горната верига. Тя по проект представляваше 13 насосани вериги XTR, но понеже Shady каза, че при дроп XTR-а много се късал, мисля там да сложа ластик.
Системата от кубилици представлява също стълба, по която велосипедистът се качва на седалката.
Рамката се получи като за височки хора, пък и е създадена няколко минути преди рождения ден на November Charlie, та мисля като завърша прототипа, първо на него да дам да дропи.
Картинките в тази тема са моя подарък за неговия рожден ден. Дано като стане утре и ги види, да се развесели поне малко

Q. b. f. f. f. s.