Против обезобразяването на защитените територии

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Мнениеот did » Пон Сеп 25, 2006 1:30 pm

[quote="PtD"]

Може пък да е точно някое от моите.

...

Това е твърде лесно за постигане, ако например внезапно измрат 90% от населението[/quote]

Усещам, че откакто отиде в Америка, си станал голям почитател на методите на Буш ;)
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Мнениеот NovemberCharlie » Пон Сеп 25, 2006 2:20 pm

Аз поне мисля, че въпросът има няколко страни:
1Какви достъпни източници/преобразуватели на енергия имаме и какво им е КПД-то.
2Какви средства за пренос на енергия имаме, какво струва пренасянето й и какво е КПД-то на тези системи.
3Какви средства за съхранение на енергия имаме, колко цикъла зареждане - разреждане могат да понесат и какво е съотношението размери(тегло) към количеството енергия, което могат да съхранят при еднократно зареждане.
4Колко ще струва преминаването към алтернативни източници, преносни системи и ситеми за съхравение.
Разбира се има и куп други въпроси. За мен ядрената енергия към момента си остава без алтернатива, а в комбинация със слънчева, ветрова, геотермална и т.н. енергия, може да измести поне при производството на електроенергия екзотремичните химични процеси (сиреч горенето). При превозните средства обаче въпросът с размерите и теглото на средствата за съхранение и преубразуване на енергия, все още не е намерил своето ререшение, която да е достатъчно добра и изгодна алтернатива на ДВГ.
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот PtD » Пон Сеп 25, 2006 2:20 pm

[quote="did"]
Усещам, че откакто отиде в Америка, си станал голям почитател на методите на Буш ;)
[/quote]

В тая връзка - поздрав за всички с Ministry - Rio Grande Blood :D

[i]
And now a message from the President of the United States George W. Bush:

- I've adopted sophisticated terrorist tactics... And I'm a dangerous, dangerous man... With dangerous, dangerous weapons... I want to drain the coal resources in America, and foreign sources of crude oil. I'm a weapon of mass destruction. And I'm a brutal dictator. And I'm evil![/i]
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот bikerider » Пон Сеп 25, 2006 3:17 pm

@PtD, Alien: пичове, според мен прекалено много наблягате на новините в 8.

Темата се поизчерпа, пък и не виждам смисъл да дълбаем повече, но искам да коментирам няколко момента.

PtD е наясно, че някой ще ни коли, заразява, взривява и прочие, а от друга страна се бори за парковете и защитените територии.
Alien е дълбоко уверен, че човечеството ще загине или ще се изроди, а от друга страна не вярва в прогреса.

И двамата сте българи, и двамата сте получили християнско + марксистко наследство, тоест линейна представа за историята и силно апокалиптична визия за цивилизацията. Новините в 8 съвсем помагат за тая цел. Аз пък мисля, че глобалната икономика ще реши проблемите от само себе си. А това с избиването, Бушовските методи и прочие е чиста проба пропаганда на страха.

Топлинния waste ще си намери waste management, когато някой измисли как да прави пари от това.
Атмосферния waste също ще си намери waste management, когато му дойде времето и от това могат да се правят пари.

Аз лично вярвам, че същата алчност, която е докарала хората до сегашното положение, може да ги спаси като вид, когато му дойде времето. Не всички разбира се, но примерните консуматори (тоест платежоспособните) ще спаси. Това е и решението на проблема с човешкия waste - който учи, работи и прави пари ще може малко или много да си позволи тези нови технологии (когато се появят) ще оцелее, няма да боледува, ще бъде красив и прочие. Другите, "отписаните" от консуматорското общество (терминологията е на З.Бауман) просто ще се оправят както могат, ще боледуват, ще мислят ден за ден и броят им постепенно ще намалява. Няма нужда от атомни бомби, вируси и прочие, всичко ще си стане от само себе си.

Разбира се нищо не пречи да греша тотално - както и преди съм казвал, ако съм уверен в нещо 100%, то е, че нищо не мога да предскажа (освен това, че е много, много, ама много вероятно да сбъркам). Затова и не мисля за бъдещето нито толкова апокалиптично, нито оптимистично, а ще го приема такова каквото дойде. Варианти много, Вселената е невъобразимо сложна и разнообразна, а хората съвсем не са глупав вид, кой каквото и да ми разправя.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот Гост » Пон Сеп 25, 2006 9:14 pm

[quote="bikerider"]

И двамата сте българи, и двамата сте получили християнско + марксистко наследство, тоест линейна представа за историята и силно апокалиптична визия за цивилизацията.[/quote]
:rofl::rofl:Абе отдавна искам да те питам, хонорар взимаш ли?А и само говориш "сте" та "сте"...а ти?
Гост

Мнениеот bikerider » Пон Сеп 25, 2006 9:37 pm

Не се прави на по-тъп отколкото си.
Вече казах каквото мисля по въпроса, би трябвало да си схванал ако имаш IQ над 80.
Аватар
bikerider

Мнениеот Гост » Пон Сеп 25, 2006 9:45 pm

Шегувам се ама и ти си да не те бъзика човек...:indiffe:
Гост

Мнениеот bikerider » Вто Сеп 26, 2006 10:40 am

Айде сега - седнал да се майтапи в сериозна тема, пък после оправдания...

Гледай си плюс-плюса, най ти се удава.
Аватар
bikerider

Мнениеот PtD » Нед Окт 08, 2006 1:30 am

Петицията се поддържа от WWF!
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот Alpina » Нед Окт 08, 2006 8:38 am

Въпреки предупреждението има дублирани гласове.
Може би защото е на една страница списъка и бавно зарежда.
C'est la vie
Аватар
Alpina

Предишна

Назад към Други