...прецакан ли съм...?

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

...прецакан ли съм...?

Мнениеот boi4ka » Пет Сеп 29, 2006 6:58 pm

И така, днес най-накрая си взех RAM HT2:)
Чаках го цяла седмица и днес след работа отпраших с буса да си го прибера, до тук добре.
Влизам в магазина и виждам перфектен син Рам, тъмен металик....просто супер:)
После обаче забелязвам, че вилката не е ROCK SHOX J3, a MANITOU SPLICE COMP?!?!?!?!
Питам човека в магазина и той ми казва, че тази вилка е по-добра....
В същия момент виждам, че вместо задния дерайльор да е SRAM X7, на мен са ми сложили ALIVIO?!?!?!?!?!?Отново питам и пак ми се оабяснява, че Аливиото е по-добро от монтажа с който се предлага по принцип...как да е по-добро след като Аливиото е 45лв., а Срама е 109?
Не исках да се разправям, защото имаше и други клиенти в магазина, които за мое най-голямо удивление също купуваха RAM HT2, на който обаче рамката беше 17/моята е 19/, дерайльора си беше SRAM X7 и вилката си беше ROCK SHOX j3.
Другото, което ми направи впечатление е, че командите не са палцови, а на колелото , което тествах в магазина преди да си купя моето бяха палцови...
Моля ви кажете ми мнението си за вилката и командите защото още не ми е дадена гаранцията и утре смятам да отида да се разправям с човека и за дерайльора.Ети о две снимки:
Изображение
Изображение
Аватар
boi4ka

Рейтинг: 1805

Мнениеот MAN6 » Пет Сеп 29, 2006 7:08 pm

са остава да кажеш и че си го купил от байкцентъра в младост..? :)
xund
Аватар
MAN6

Рейтинг: 2000

Мнениеот evilll » Пет Сеп 29, 2006 7:12 pm

Еми разправяй се да.
1-во аливиото в момента е 35, а не 45.
2-ро палцовите команди са по-хубави, по-удобни и по-скъпи доколкото знам.
3-то за вилката също мисля, че rock shox-a е по-добър.
Отивай в магазина и им казвай да го ду*** и да ти връщат парите или да ти сменят частите с тези които трябва да са!
Поздрави и успех!

едит:
така като я гледам тая рамка ми прилича на HT I!!!
И м/у другото ако е по-евтино от 999лв. и 740лв. значи може и за това да е с тези части, колко го плати ако не е тайна?
Аватар
evilll

Рейтинг: 1864

Мнениеот boi4ka » Пет Сеп 29, 2006 7:14 pm

...не, от магазин Тандем в Пловдив, но предполагам, че е дошъл от София естествено...
Манш, кажи какво имаш предвид? Утре отивам да ми сменят дерайльора и да видим за какво става въпрос. Кажете нещо и за вилката, нямах време да търся каква и е цената, защото имам в момента малко работа.Баси развалиха ми цялото удоволствие:banghead:
Аватар
boi4ka

Мнениеот boi4ka » Пет Сеп 29, 2006 7:17 pm

[quote="evilll"]

Еми разправяй се да.
1-во аливиото в момента е 35, а не 45.
2-ро палцовите команди са по-хубави, по-удобни и по-скъпи доколкото знам.
3-то за вилката също мисля, че rock shox-a е по-добър.
Отивай в магазина и им казвай да го ду*** и да ти връщат парите или да ти сменят частите с тези които трябва да са!
Поздрави и успех!
[/quote]
Ами няма да мине без разправия
Аватар
boi4ka

Мнениеот evilll » Пет Сеп 29, 2006 7:19 pm

Колко пари го плати това колело, ако не е тайна?
Аватар
evilll

Мнениеот Shady™ » Пет Сеп 29, 2006 7:21 pm

[quote="MAN6"]

[/quote]

:clap:
Specialized Riders Club !!! SEX™ = Super EXtreme TEAM
Аватар
Shady™

Мнениеот marshall__ » Пет Сеп 29, 2006 8:16 pm

[quote="Shady™"]

[quote="MAN6"]

[/quote]

:clap:
[/quote]

мииии...
[quote].. вилката не е ROCK SHOX J3, a MANITOU SPLICE COMP?!?!?!?!
Питам човека в магазина и той ми казва, че тази вилка е по-добра.... вместо задния дерайльор да е SRAM X7, на мен са ми сложили ALIVIO?!?!?!?!?!?Отново питам и пак ми се оабяснява, че Аливиото е по-добро от монтажа с който се предлага по принцип...[/quote]

Хайде ще си замълча.
Аватар
marshall__

Рейтинг: 1995

Мнениеот klmn » Пет Сеп 29, 2006 8:18 pm

абе трябвало е да се разправяш,кво като е имало клиенти,и въобще ква е тая модификация??Доколкото знам Шиманото не работи добре със Срам-ски команди(поправете ме ако бъркам),и модела хардтейл 2 трябва да е с компонентите които са обявени на сайта на Рам байкс..
:idea:Тоя продавач нещо далаверка с частите ли си прави?
"пришалец"
Аватар
klmn

Рейтинг: 1692

Мнениеот Harka » Пет Сеп 29, 2006 8:21 pm

[quote="evilll"]

2-ро палцовите команди са по-хубави, по-удобни...
[/quote]

Така ли? Що?
Аватар
Harka

Мнениеот boi4ka » Пет Сеп 29, 2006 8:30 pm

[quote="klmn"]

абе трябвало е да се разправяш,кво като е имало клиенти,и въобще ква е тая модификация??Доколкото знам Шиманото не работи добре със Срам-ски команди(поправете ме ако бъркам),и модела хардтейл 2 трябва да е с компонентите които са обявени на сайта на Рам байкс..
:idea:Тоя продавач нещо далаверка с частите ли си прави?
[/quote]
Така изглежда:angfire:...само разликата от дерайльора е има-няма 70 лв.
Има ли някой, който да работи в Рам байкс и влиза в сайта, аз смятам да се обадя и на тях за да им кажа какви ги вършат дистрибуторите на техните колела:angfire:
@EVILLL, КУПИЛ СЪМ ГО ЗА 999ЛВ...
Аватар
boi4ka

Мнениеот klmn » Пет Сеп 29, 2006 8:34 pm

С-мо.
"пришалец"
Аватар
klmn

Рейтинг: 1692

Мнениеот boi4ka » Пет Сеп 29, 2006 8:45 pm

Благодаря, сега ще му пиша ПМ.

:offtopic:Само моля ви да не намесвате Байк Центъра или който и да е друг магазин за колела. Аз се свързах с Шади по телефона преди да си купя колелото и разговаряхме за различни модели рамки и окомплектовки.
Шади съжалявам, но аз нямам никаква вина за намеците:peace:
Аватар
boi4ka

Мнениеот evilll » Пет Сеп 29, 2006 8:47 pm

[quote="boi4ka"]

@EVILLL, КУПИЛ СЪМ ГО ЗА 999ЛВ...

[/quote]

Еми яко са те прее**** значи наистина. Минали са те с повече от 200-300 лв. Отиваш и ако не искат да ти сменят частите да ти връщат парите!
Аватар
evilll

Мнениеот evilll » Пет Сеп 29, 2006 8:50 pm

[quote="Harka"]

[quote="evilll"]

2-ро палцовите команди са по-хубави, по-удобни...
[/quote]

Така ли? Що?
[/quote]

Еми за да се намира кой да пита що!:D
Иначе, защото по-голямата част от байкърите, включително и аз, смятат така сигурно. Може и да греша, да ме поравят повечето ако е така. Останалата част не ги вълнува, защото са минали на сингъл спийд.:clap:
Аватар
evilll

Мнениеот C_Mo » Пет Сеп 29, 2006 9:26 pm

Както не веднъж съм казвал за всякакви такива истории си има, така да се каже - ред...

1. Всичките въпроси, които сега задаваш се задават при покупката.
2. За каквото и да си недоволен отиваш първо!!!! в магазина, от който си си купил каквото си купил.
3. Ако не получиш задоволително за теб решене на проблема се свързваш с дистрибутора/официалния вносител/производителя/КТЗП/някоя телезивия/любимия ти форум... и т.н.

И официалния ми отговор като служител на RAM Bikes e:

Благодарим ти, че си избрал велосипед RAM!

Относно случката, която описваш... свържи се с магазина, от който си закупил велосипеда и им обясни съображенията си. Също така, моля изпрати ни в един е-мейл координатите ти за връзка.

Поздрави,
Симо
Аватар
C_Mo

Мнениеот Harka » Пет Сеп 29, 2006 9:40 pm

[quote="evilll"]
Еми за да се намира кой да пита що!:D
[/quote]

Еми докато се намира кой да дрънка глупости, ще се намира и кой да пита що се дрънкат тея глупости!
[quote]
Иначе, защото по-голямата част от байкърите, включително и аз, смятат така сигурно.
[/quote]

Аха, интересен довод. И я да чуем що палцовите команди са по-хубави?
[quote]
Може и да греша, да ме поравят повечето ако е така.
[/quote]

Що да те поправят? Щом с такава увереност твърдиш нещо, значи знаеш защо е така, или?
[quote]
Останалата част не ги вълнува, защото са минали на сингъл спийд.:clap:
[/quote]

Ясно.
Аватар
Harka

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Пет Сеп 29, 2006 9:51 pm

[quote="klmn"]

Доколкото знам Шиманото не работи добре със Срам-ски команди(поправете ме ако бъркам[/quote]

SRAM имат цяла серия "Shimano съвместими" команди
Изображение
Nikon d300 +Nikon 50mm f1.4, Tamron 17-50 2.8 +SB600 +Minolta 5400hs +RF-602
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Мнениеот boi4ka » Пет Сеп 29, 2006 10:25 pm

[quote="C_Mo"]

Както не веднъж съм казвал за всякакви такива истории си има, така да се каже - ред...

1. Всичките въпроси, които сега задаваш се задават при покупката.
2. За каквото и да си недоволен отиваш първо!!!! в магазина, от който си си купил каквото си купил.
3. Ако не получиш задоволително за теб решене на проблема се свързваш с дистрибутора/официалния вносител/производителя/КТЗП/някоя телезивия/любимия ти форум... и т.н.

И официалния ми отговор като служител на RAM Bikes e:

Благодарим ти, че си избрал велосипед RAM!

Относно случката, която описваш... свържи се с магазина, от който си закупил велосипеда и им обясни съображенията си. Също така, моля изпрати ни в един е-мейл координатите ти за връзка.

Поздрави,
Симо
[/quote]
Симо:agree::agree::agree:
...оставил съм ти кординати на ПМ, благодаря още веднъж.
Аватар
boi4ka

Мнениеот boi4ka » Пет Сеп 29, 2006 10:34 pm

Ето и сайта на самия магазин в който си е окомплектован с нормалните части
http://www.tandemcycles.com/portfolio.php?cat_id=8#
Аватар
boi4ka

Мнениеот MAN6 » Пет Сеп 29, 2006 11:17 pm

@ShadyTM: що ръкопляскаш?
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот screamBoy » Съб Сеп 30, 2006 12:23 am

boi4ka - готованко, хвърляш ли се на колелото то се хвърляй на колелото, не на други работи, дори за седмица само да е ... ще ти се наредят нещата, действай, искам те с новото хубаво колело като се видим наживо !
все пак би могъл да направиш предварителен оглед за следи от преокомплектоване, един вид за собствено удовлетворение

аве, сестра имаш ли ...

***MAN6 кво ма, кво пак не вдяна ?
Пост свободен от семантични грешкиИзображение
Аватар
screamBoy

Рейтинг: 1980

Мнениеот MAN6 » Съб Сеп 30, 2006 12:29 am

[quote="screamBoy"]

boi4ka - готованко, хвърляш ли се на колелото то се хвърляй на колелото, не на други работи, дори за седмица само да е ... ще ти се наредят нещата, действай, искам те с новото хубаво колело като се видим наживо !
все пак би могъл да направиш предварителен оглед за следи от преокомплектоване, един вид за собствено удовлетворение

аве, сестра имаш ли ...
[/quote]

трагедия... :)
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот mih » Съб Сеп 30, 2006 1:15 am

@boi4ka
на твое място бих върнал целия велосипед (не се занимавай с обратна подмяна на части, освен това продавачът е меко казано некоректен и определено не заслужава да си му повече клиент, поне според мен) и бих почнал наново с търсенето, също и бих гледал повечко при следващата покупка ;) Добре е и да помниш, че ТИ диктуваш нещата, когато Ти плащаш, и да не се оставяш присъствието на други клиенти да те притеснява да изискваш това, за което плащаш. Предполагам причините за неудачната покупка се крият в това, че си се пренавил за ново колело, освен това и си се стреснал, че няма наличности, но все пак е добре да се внимава, особено в страна като България, където никой не пропуска шанса да те прецака.
Революция в главата!
Аватар
mih

Рейтинг: 1897

Мнениеот boi4ka » Съб Сеп 30, 2006 7:39 am

[quote="mih"]

@boi4ka
на твое място бих върнал целия велосипед (не се занимавай с обратна подмяна на части, освен това продавачът е меко казано некоректен и определено не заслужава да си му повече клиент, поне според мен) и бих почнал наново с търсенето, също и бих гледал повечко при следващата покупка ;) Добре е и да помниш, че ТИ диктуваш нещата, когато Ти плащаш, и да не се оставяш присъствието на други клиенти да те притеснява да изискваш това, за което плащаш. Предполагам причините за неудачната покупка се крият в това, че си се пренавил за ново колело, освен това и си се стреснал, че няма наличности, но все пак е добре да се внимава, особено в страна като България, където никой не пропуска шанса да те прецака.
[/quote]
Мих, прав си за всичко:)
Не си мислете, че не видях разликата в компонентите. Попитах за всяка част по отделно и ми бяха обяснени някакви неща. Не ме разбирайте погрешно, но мисля, че не трябва да компрометираш човек пред клиенти само за да си доставиш удоволствие на момента..диалога според мен е по-доброто решение. Мисля, че човека, който държи магазина ще излезе достойно от ситуацията познаваме се и съм купувал части и протектори, наплитал съм капли при него и т.н....взех колелото защото исках да разгледам всички части и да направя разликата. Още не ми е дадена ГАРАНЦИЯТА, която аз мога и да не приема.
Колелото не съм го докоснал, стои си в стаята до леглото:) един вид си спим заедно, а ми се кара:banghead:
Чухме се още вчера по телефона и в понеделник ще говорим.
Аватар
boi4ka

Мнениеот Shady™ » Съб Сеп 30, 2006 8:27 am

[quote="MAN6"]

[/quote]

Не ръкопляскам, а размахвам ръце :rofl: Мислиш ли че такова нещо може да стане в "Bike Center-a" ? Ако беше от тука с такива компоненти - цената щеще да е друга...

А относно компонентите на колелото на boi4ka - странна работа...Иначе по едни или други причини съм виждал Ram HT I и с по-хубави части от стандартните(но по наистина основателни причини и временно) за същите пари, но с по лоши не. Грешката при колелото му май си идва от магазина... Не вярвам някой да го пратил така и да му иска същите пари... или просто има някакво объркване.
Абе все едно... Не мисля да се правя на детектив... @boi4a - имаш ааааа "подкрепата" на Симо така че всичко ще е наред...май.
Specialized Riders Club !!! SEX™ = Super EXtreme TEAM
Аватар
Shady™

Мнениеот bikerider » Съб Сеп 30, 2006 8:44 am

[quote="Shady™"]
Мислиш ли че такова нещо може да стане в "Bike Center-a" ?
[/quote]

Ахахаха, мамин златен... да изброявам ли прецеденти?

Шейди, преди да коментираш друг магазин е РЕДНО да се сетиш, че работиш в Байк-центъра и да се спреш, а не да се правиш на света вода ненапита!
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот boi4ka » Съб Сеп 30, 2006 11:20 am

[quote="Shady™"]

[quote="MAN6"]

[/quote]

Не ръкопляскам, а размахвам ръце :rofl: Мислиш ли че такова нещо може да стане в "Bike Center-a" ? Ако беше от тука с такива компоненти - цената щеще да е друга...

А относно компонентите на колелото на boi4ka - странна работа...Иначе по едни или други причини съм виждал Ram HT I и с по-хубави части от стандартните(но по наистина основателни причини и временно) за същите пари, но с по лоши не. Грешката при колелото му май си идва от магазина... Не вярвам някой да го пратил така и да му иска същите пари... или просто има някакво объркване.
Абе все едно... Не мисля да се правя на детектив... @boi4a - имаш ааааа "подкрепата" на Симо така че всичко ще е наред...май.
[/quote]
Шейди, колелото ми е RAM HT2, а не 1-ца и струва 999лв. да и аз мисля, че грешшката е в магазина.
Аватар
boi4ka

Мнениеот boi4ka » Съб Сеп 30, 2006 12:21 pm

Някой може ли да ми каже актуална цена на вилка manitou splice comp?
230лв?
Аватар
boi4ka

Мнениеот F1-MAN » Съб Сеп 30, 2006 2:15 pm

[quote="bikerider"]

[quote="Shady™"]
Мислиш ли че такова нещо може да стане в "Bike Center-a" ?
[/quote]

Ахахаха, мамин златен... да изброявам ли прецеденти?

Шейди, преди да коментираш друг магазин е РЕДНО да се сетиш, че работиш в Байк-центъра и да се спреш, а не да се правиш на света вода ненапита!
[/quote]

Ми де да знам, може и да има, само че аз като си поръчвах колелото ми казаха- "това го нямаме, може да ти сложим това, ОК?" и получих до болтче това което бях казал, а не да ми сложат по-евтини команди, обтегач и вилка за същите пари.
Аватар
F1-MAN

Следваща

Назад към Други