[quote="did"]
[quote="Ozzie"]
Хъммм, това RST на Олимпията си работеше много добре миналата година. Просто може да има нужда от малко почистване и смазване. Знам че беше пружина/ еластомер, но въпреки това не "риташе" при връщане.[/quote]
Той каквато и вилка да купи сега, ако само я кара, без да се грижи за периодично почистване и профилактика, смени на грес, масло и т.н. (грижи според модела), след 1 година пак ще има тема "Абе купих си тая вилка, работеше, ама нещо и стана. С всеки изминал ден се държи все по-странно."
Темата ще е ялова откъм разумни съвети, докато jeep0700 не реши какво точно иска от колелото си.
[/quote]
Със това RST не съм карал повече от 300 km. В началото си работеше добре. Реших да го отворя, почистя и смажа преди 50-тина километра. От тогава не работи добре, при спиране с предната спирачка предното колело се дърпа вляво и цялата вилка започва да трепери, както на автомобил с разбита предница. Забелязах, че има сериозен и той предизвиква преперенето. СЕСО я погледна и заключи, че луфта ще се оправи със смяна на пръстените, който уплътняват, но избиването на старите ще е нещо като Мисията Невъзможна. Но това е начина за спасение на вилката. Не виждам с какво може да съм навредил аз на работата й чрез разглобяването, тъй като това бяха само 2 болта.
От новата вилка ще искам другия път, когато се кача и пусна по някоя планинска ппътечка, да не ме спъва.
Не виждам коренните разлики между DH и ХС. По това, което съмчел в
www.mtb-bg.com обяснението за DH и ХС са сходни, и в двата стила срещнах спускане, в ХС комбинирано и с катерене. Не разбирам как една вилка, предназначена за DH няма да е подходяща и за ХС. Моля, обяснете на невежата.