Каквото и да го правиш SSV си остава дръвце. Ще те бие през пръстите при високи скорости, освен ако не я караш супер мека и с негативно налягане, но при тия 100мм ход не е добре да правиш така. Карал съм и SSV и HSCV и разликата е огромна... Това новото голяма работа, че е алуминиево, а не пластмасово, все на същия принцип е. Вместо клапи има просто дупки.
При едно обикновено спущане по стълби може да се разбере веднага разликата между двете системи.
Та ако само ще скачаш дъртове (без дропове) е добра вилка, но иначе ако ще спускаш ще ти е зле.
За тези пари може да погледнеш в пазара какво продавам аз. Избора е твой, все пак новото си е ново, но аз след като усетих разликите между SSV и HSCV никога повече не бих се върнал на първото.
Теглото също е показаелно, почти 3 кила, заради повечкото използвана стомана. За сравнение Z1 е 2450гр.
Иначе усукване едва ли ще усетиш особено, аз карам пак с нормален QR и 203 ротор с Shimano хидравлика и спира перфектно, а сучене почти не се усеща.
Мантуту е много хубава вилка, но изобщо не е за стила, към който си се ориентирал, така че по-добре сменяй по-бързо докато не е станало