Ще има ли най-сетне читави хамортисьори?

Този форум е заключен, тъй като на негово място бяха създадени няколкото продуктови форума по-горе.

Ще има ли най-сетне читави хамортисьори?

Мнениеот GECKO » Сря Окт 18, 2006 9:13 pm

Високо възмутен съм от липсата на хубави хамротисьори на нашия пазар. Нещата не се изчерпват с Rock Shox и Marzocchi (не че и тях ги има всичките). Хайде поне едните казват "Очаквайте продуктите за 2006", което въпреки че звучи смешно (06?!) за държава която ще влиза в Европа, поне дава надежда. Другата фирма дори и толкова не се старае а при запитване отговора е "Поръчайте си и ще се постараем максимално бързо да ви снабдиме" но последния който направи тази грешка си почака 3 месеца. Не трябва да са така нещата! Приканвам представителите на фирмите вносители да споделят с мен ако не с хората тук:

1. Ще има ли цялата ако не поне някаква част от продуктовата гама на FOX?
2. Кога ще дойдат моделите на Manitou и евентуално ще има ли някой по-висок клас вилки от марката?

Надявам се да не останат нещата така, защото както и да го гледам 4 е повече от 2 (не броя моделите на Stratos налични на пазара, защото реално те съществуват точно толкова колкото и моделите на FOX)

Шиърс :beer:!
Аватар
GECKO

Рейтинг: 2000

Мнениеот klmn » Сря Окт 18, 2006 9:39 pm

Ми,толчав ни е пазара..:popcorn:
"пришалец"
Аватар
klmn

Рейтинг: 1692

Мнениеот thekidtwist » Сря Окт 18, 2006 10:43 pm

Янкофф кур за тебе :D
One only needs two tools in life: WD-40 to make things go, and duct tape to make them stop.

The journey is the reward.....
Аватар
thekidtwist

Рейтинг: 1752

Мнениеот GECKO » Сря Окт 18, 2006 11:04 pm

Киро (да ми ядеш крака) тихо сега това е сериозно!
Аватар
GECKO

Мнениеот MAN6 » Сря Окт 18, 2006 11:31 pm

то понеже се напълнило с хубави рамки и с какво ли не хубаво, та си се присетил за хармортесори...
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот NovemberCharlie » Чет Окт 19, 2006 8:31 am

Ще има когато има финансова изгода за търговците. Иначе няма да има.
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот bikerider » Чет Окт 19, 2006 10:09 am

[quote="GECKO"]
Не трябва да са така нещата!
[/quote]

A как? Да се инвестират N хиляди долара в стока, която после пет години да залежава по складовете и да се обезценява? Ти може и да искаш FOX, а правил ли си проучване на пазара? Колко хора (като проценти) биха си купили FOX у нас?
Мисля сам знаеш отговора на въпроса.

Сигурно си спомняш, че Веломания пробваха пазара с FOX 40. И? Защо те учудва, че работят с поръчка за aftermarket модели? Съвсем нормално е при този мижав пазар. А забавянето невинаги зависи от тях - все пак се поръчва единична бройка - производителя също има приоритети и също са свързани с печалба.

[quote="GECKO"]
Надявам се да не останат нещата така, защото както и да го гледам 4 е повече от 2
[/quote]

Както и да го гледаш, го гледаш от гледната точка на потребител. Погледни от гледната точка на търговец, като нито за момент не забравяш това, което NovemberCharlie каза.

Относно "2006 моделите" - ти кога очакваш да се появят? Ми те се пускат в производство есента или зимата, излизат на пазара през пролетта и оттам всичко е до доставки и логистика. Производителите не работят на пълни обороти през цялото време, те работят на поръчки. Завода не може да бълва непрекъснато продукция, затова се работи по поръчка. И като си представиш нещата от гледна точна на завода, ти коя поръчка би изпълнил първо - германска за 10,000 вилки или българска за 1000 вилки? Оттам идва и бавенето.
Може да бъркам някъде, но не вярвам да е много.

С тоя ферман искам да кажа, че не е коректно да укоряваш вносителите за каквото и да било. Хората си имат планове, имат си норми на печалба и си работят съответно политиката си. Ако някой не е доволен, винаги може да се снабдява индивидуално.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот Seeker » Чет Окт 19, 2006 10:13 am

Ей ся кат влееееме в Европейския Гъз ще влезнат и хевропейските части :D
Seeker

Рейтинг: 1200

Мнениеот NovemberCharlie » Чет Окт 19, 2006 10:21 am

[quote="Seeker"]

[/quote]
Виждам, че думата гъз ти е любима.Освен гъз, може да ползваш и синоними - дупе, задник, сфинкер, анус, диференциал, седалище/седалищни части, и т.н. В случая обаче мисля, че правилната дума е Съюз.
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот airborneone » Чет Окт 19, 2006 10:26 am

[quote="Seeker"]

[/quote]

:confused::crazy: О,ама разбира се и от ще дойде някой от Евро съюза у вас, ще те пита дали си доволен от байка си, и като му кажеш , че не си той хоп и ще ти даде най- хубавия байк за дисциплината, която караш. След това, есествено, ще те пита за колата , къщата нещо там женатаи хоп и тях ще ти ги замени - някой дворец, бугатито , някоя:eyebrow::liplick: мадама по вкуса ти.... и всичко ще се оправи, знаеш защо;), щото сме в евро съюза....:crazy::confused::xx(:
Аватар
airborneone

Рейтинг: 1998

Мнениеот Seeker » Чет Окт 19, 2006 10:35 am

[quote="NovemberCharlie"]

[quote="Seeker"]

[/quote]
Виждам, че думата гъз ти е любима.Освен гъз, може да ползваш и синоними - дупе, задник, сфинкер, анус, диференциал, седалище/седалищни части, и т.н. В случая обаче мисля, че правилната дума е Съюз.
[/quote]

Тц, не ми е просто на някои други потребители явно е и съм прихванал нещо от тях ....

Колкото до второписалия: отговора ми беше както се вижда с голяма доза зъби и усмивка :).
Seeker

Рейтинг: 1200

Мнениеот bikerider » Чет Окт 19, 2006 10:44 am

@airborneone: Ако още не си разбрал, от 01.01.2007 падат митата и двойното облагане с ДДС за стоки внесени от страни-членки на ЕС.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот PtD » Чет Окт 19, 2006 11:02 am

Но остават солените цени на частите в ЕС, така че пак си е по-добре да се пазарува от САЩ.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот airborneone » Чет Окт 19, 2006 11:03 am

[quote="bikerider"]

@airborneone: Ако още не си разбрал, от 01.01.2007 падат митата и двойното облагане с ДДС за стоки [color=red][size=100]внесени от страни-членки [/size][/color]на ЕС.
[/quote]

ok моя грешка. Само иформативно при условие , че продуктите за широкия пазар се [size=100]прявят[/size] в тайван и китай, ко правиме с цените?
Аватар
airborneone

Рейтинг: 1998

Мнениеот TOYAGA » Чет Окт 19, 2006 11:08 am

[quote="PtD"]

...пак си е по-добре да се пазарува от САЩ.
[/quote]

Определено, но само при запазване на изгодното за нас съотношение евро/долар и при възможност за определени гимнастики при внос на дребно по митниците. :)
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот jivkonik » Чет Окт 19, 2006 3:54 pm

[quote="bikerider"]

@airborneone: Ако още не си разбрал, от 01.01.2007 падат митата и двойното облагане с ДДС за стоки внесени от страни-членки на ЕС.
[/quote]

Значи ли това, че след 01.01 мога да си поръчам да речем една хубава скъпа вилка от английски сайт (обаче вилката е американска, Маниту да речем) и ще си платя само доставката до тук към основната цена на вилката (към цената на вилката в сайта е добавено вече и Английското ДДС, което е 17%)? На митницата мито ще има ли? А доплащане на разликата в ДДС-то? А някакъв документ за произхода на вилката (произведена в САЩ, но купена от Англия) трябва ли да има?
Такива някакви въпроси ми се въртят в главата.....:angel:
Аватар
jivkonik

Мнениеот NovemberCharlie » Чет Окт 19, 2006 4:26 pm

[quote="jivkonik"]

[quote="bikerider"]

[/quote]

Значи ли това, че след 01.01 мога да си поръчам да речем една хубава скъпа вилка от английски сайт (обаче вилката е американска, Маниту да речем) и ще си платя само доставката до тук към основната цена на вилката (към цената на вилката в сайта е добавено вече и Английското ДДС, което е 17%)? На митницата мито ще има ли? А доплащане на разликата в ДДС-то? А някакъв документ за произхода на вилката (произведена в САЩ, но купена от Англия) трябва ли да има?
Такива някакви въпроси ми се въртят в главата.....:angel:
[/quote]
При вътрешнообщностни доставки НЕ СЕ НАЧИСЛЯВА ДДСV. При твоя пример ДДС-то вече е платено в Англия, както и митните сборове. Друг пример - купуваш си кола втора ръка от германец (физическо лице) - нищо допълнително не се плаща. Как обаче стои въпросът с търговците на коли все още не ми е ясно. Мисля, че по същия начин, но трябва да проверя. Указанията, особено свързаните с е-шоповете са доста трудни за разгадаване. Само предупреждавам, че съществува електронна система за следене на он-лайн търговията. Както съществува и електронна система, която следи плащането на ДДС на стоките, обект на вътрешнообщностни доставки.
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот kibikoff » Чет Окт 19, 2006 4:59 pm

скоро ходих на КУРс, имаше и тема за ДДС след приемането ни в ЕС. Зададох почти същият въпрос на лектора, той си призна, че не е много наясно, НО въпреки това каза, че имало текст за електронната търговия специално, че Е-шоповете, който направят продажби за над 250 иляди юро(не беше съвсем сигурен за границата) в дадена държава от ЕС са длъжни да открият офис в тази държава и да се регистрират по ДДС. Според новите разпоредби, ДДС се плаща в рамките на страната член ( България 20%, Люксембург 7%, дания 25%).
Така, че тези "тънкажи" с ДДСто, едва ли ще могат да се правят. Все пак остава начинът описан от бай Тояга в една друга тема кашонче с надпис *за послушния Гошко - от джуджетата*
kibikoff

Мнениеот MAN6 » Чет Окт 19, 2006 5:01 pm

лошото е че и тия на митницата не са от вчера и знаят и за дядо коледа и за джуджетата и за всички приказни герои :)
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот PtD » Чет Окт 19, 2006 6:33 pm

Те може и за Пепеляшка да знаят, но докато не докажат, че каляската е тиква, не могат нищо да направят... А доказателството може само добрата фея да го направи ;)
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот TOYAGA » Чет Окт 19, 2006 9:17 pm

@ kibikoff, PtD & MAN6

Всички са прави. :beer:

ЕС е ясен, в момента ми е интересен казусът какво (и колко) се случва, когато в средата на март се явя в качеството си на ЕО-гражданин с известно количество трудни за скриване компоненти на входа и изхода на Сърбия. Но ще разбера... така или иначе :)
Аватар
TOYAGA

Мнениеот Admin » Чет Окт 19, 2006 9:24 pm

@bikerider:agree:

Или с други думи, GECKO, едно е на потребителите да им се искат хубави стоки, друго да могат да си ги платят, в съответните количества, оправдаващи наличието им на даден пазар. Нещо такова. ;)
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот Admin » Чет Окт 19, 2006 9:31 pm

[quote="TOYAGA"]

ЕС е ясен, в момента ми е интересен казусът какво (и колко) се случва, когато в средата на март се явя в качеството си на ЕО-гражданин с известно количество трудни за скриване компоненти на входа и изхода на Сърбия. Но ще разбера... така или иначе :)

[/quote]

Предполагам, че това би трябвало да се счита за транзитен внос (или както се нарича), т.е. като нещо, което реално не се облага с мито и ДДС. Но как става необлагането не знам - дали ти взимат на едната граница, а ти връщат на другата, или пък изобщо не ти взимат...NC сигурно ще може да ни каже ;)
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот MAN6 » Чет Окт 19, 2006 9:35 pm

[quote="TOYAGA"]

@ kibikoff, PtD & MAN6

[/quote]

ми ше има: "айде сега да почерпиш", както обикновенно...
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот TOYAGA » Чет Окт 19, 2006 9:47 pm

[quote="MAN6"]

... ми ше има: "айде сега да почерпиш", както обикновенно...
[/quote]

:)
Аватар
TOYAGA

Мнениеот chill » Чет Окт 19, 2006 11:44 pm

К'ва Сърбия, за по напрЕко през Италия, ферибот до Гърция и айде у нашенско ...
Pain is weakness leaving the body.
Аватар
chill

Рейтинг: 1675

Мнениеот screamBoy » Пет Окт 20, 2006 12:56 am

а то няма ли и Румъния да влиза ... пресичал съм държавни граници само с пътнически рейсове и контрола върху съдържанието на личния багаж определено бе по-различен от този върху багаж в лична кола ... на всички пунктове, не само нашите
Пост свободен от семантични грешкиИзображение
Аватар
screamBoy

Рейтинг: 1980

Мнениеот jivkonik » Пет Окт 20, 2006 8:26 am

[quote="kibikoff"]

скоро ходих на КУРс, имаше и тема за ДДС след приемането ни в ЕС. Зададох почти същият въпрос на лектора, той си призна, че не е много наясно, НО въпреки това каза, че имало текст за електронната търговия специално, че Е-шоповете, който направят продажби за над 250 иляди юро(не беше съвсем сигурен за границата) в дадена държава от ЕС са длъжни да открият офис в тази държава и да се регистрират по ДДС. Според новите разпоредби, ДДС се плаща в рамките на страната член ( България 20%, Люксембург 7%, дания 25%).
Така, че тези "тънкажи" с ДДСто, едва ли ще могат да се правят. Все пак остава начинът описан от бай Тояга в една друга тема кашонче с надпис *за послушния Гошко - от джуджетата*

[/quote]

Ами съмнявам се http://www.chainreactioncycles.com/ да направи продажби за 250 000 ЕВРО у нас ама знае ли човек.....:8D:
А за произхода на стоката (амерканска вилка, но внасяна от Англия) ще направят ли проблем на митницата? В смисъл на тази стока веднъж са взети митнически сборове при вноса и в ЕС (Англия) нали така? Т.е. на нашата митница тя би трябвало да не се облага втори път с такива налози?! Така ли е, или греша?!:eyebrow:
Аватар
jivkonik

Мнениеот TOYAGA » Пет Окт 20, 2006 8:44 am

[quote="chill"]

К'ва Сърбия, за по напрЕко през Италия, ферибот до Гърция и айде у нашенско ...
[/quote]

Пробвал съм. По-бавно е, по-скъпо е и практически се заобикаля...
Аватар
TOYAGA

Мнениеот NovemberCharlie » Пет Окт 20, 2006 9:04 am

[quote="TOYAGA"]

@ kibikoff, PtD & MAN6

[/quote]
Бъди дружелюбен и плащай в кеш на длъжностното лице.
П.П. И внимавай с думички като "майна" да не се окаже, че длъжностното лице е от там.Щото тогава има вероятност законът да бъде приложен в цалата му тежест - конфискация и глоба от 200%.:D:beer:
Аватар
NovemberCharlie

Следваща

Назад към ПРОДУКТ - КОНСУЛТ