Неприятен извод и едно предложение, но всичко по реда си. Започвам с първото.
Незнам какви "карачи" са се навъдили в последно време, но появата на човек с колело на спирката в Хладилника предизвиква много остра и омразна реакция от страна на Шефьорите. Незнам, може да избързвам с извода, но при всички положения вината за тяхното отношение е до голяма степен и в нас самите, поне до миналата година такива проблеми не е имало! Поне аз винаги съм намирал начин да се разбера с тях и никога досега не съм срещал толкова яростна съпротива ...
Та какво се случи, гледаме идва "нашия" 98 и аз решавам да го помоля да изчака двете момчета, които закъсняваха, но вече се виждаха в далечината, в тоя момент един от шофьорите до нас без повод се разбоботи "аз нема да ви качим, го'ворете сдруг" при положение, че изобщо незнаеше ние към кой рейс сме се ориентирали. Както и да е ... отивам си към рейса да питам "нашия" човек, а отвътре последва:" аааа не, да ги немаме тия, никви колела не во'зим"
- ама ние си носим билети за колелата пък и ...
- абе не ме интересува, колела не качвам и тва е
докато спорим, единия успя да се навре на 90% в рейса и Ония затваря врата защипвайки за малко гумата, след кратък (вече по-ожесточен) спор отваря врата и казва:" докат не слезете нема да тръгвам" слиза и се скрива в бутката с билетите ?!? ние се спогледахме и се качихме в рейса, с намерението да спорим до последно. След 10-ина минути Ония влезе, огледа се и подкара към Железница..... ?!?! а сега кажете, какъв му беше проблема!!!
Такааа ... докато се возихме, ни хрумна идеята да поискаме по някакъв официален начин информация от СКГТ, аджаба може ли да си возим колелетата в рейсовете или не, при какви условия, през кои дни от седмицата, в кои рейсове и ред други неща. Тъй като формата на това запитване трябва да е писмена и по-официална, имам молба към някой по запознат със стила на оформянето и изложението в тези документи да седне да я напише. Ако трябва аз ще се подпиша под нея, но искам да имаме някакво официално становище, за да не се превръща качването в рейс всеки път в грозно циганско пазарене.