10 dimensions ??? WTF ?

Молим всички посетители, когато им се прииска просто да си поговорят глупости, да се помайтапят с дребни простотийки и т.н., да го направят в този форум. Тук е позволен по-груб език, стига да не е насочен към други членове на форума. Можете да пускате всичко, което като съдържание или стил би било неприемливо за останалите форуми. Но ако по наше усмотрение темата има смисъл или идея само за автора си, тя ще бъде изтривана!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 400 / 400 / 2

10 dimensions ??? WTF ?

Мнениеот tobsi » Вто Окт 31, 2006 3:17 pm

Това тотално ме обърка ако някои оспее да го разбере евала му правя на мен ми беше сложничко :)
-
http://www.tenthdimension.com/flash2.php
-
там цъкате отстрани флашчето и слушате внимателно :) :beer:. Чакам отзиви :angel2:
this is where I would be standing if I give a shit about whatever the hell you were talking about.
Аватар
tobsi

Рейтинг: 1220

Мнениеот bluskanie » Вто Окт 31, 2006 3:31 pm

Нещо английския ми се крашна на 4-5-то ниво :)
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Рейтинг: 2000

Мнениеот tobsi » Вто Окт 31, 2006 3:36 pm

Мен от тогава започна да ми става г/д ясно :) :beer: са го гледах за пореден път (10-11) и маи го разбрах г/д ;):thumbu: Абе според мен разбереш ли 4-th dimension няма какво да те спре :)
this is where I would be standing if I give a shit about whatever the hell you were talking about.
Аватар
tobsi

Мнениеот did » Вто Окт 31, 2006 4:04 pm

[quote="tobsi"]

Абе според мен разбереш ли 4-th dimension няма какво да те спре :)
[/quote]

А с книжки пробвал ли си да разбереш тия неща?

За мен откритието на магията на многомерните пространства се случи някъде в 9 клас (тва прави... преди 18 години...) след няколко книжки, които никой сайт не може да замени. После още по-интересни ми станаха дробните размерности на фракталите и т.н. и т.н.

Сега ми се случва да се занимавам с едни фазови пространства, на които и Господ не знае размерността точно.

Всичко това е много интересно, разбира се, но не се научава с гледане на Флаш8 анимации, а с четене на книжки.

Вицовете също помагат за разбиране на сложните неща, та ето един по тоя повод:

По какво ще познаете, че човек, с когото играете тенис, е дошъл от четвъртото измерение?

Отговор: По това, че той може да обърне топката за тенис с мъхестата част навътре без да я реже.

Другият критерий е да го питате как се казва и ако първите три букви от малкото му име съвпадат с име на иглолистно дърво, да бягате надалече.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот bruce » Вто Окт 31, 2006 4:43 pm

А ако успееш да намериш някоя от тези книжки в онлайн издания, би било страхотно. В момента съм 9ти клас и както спомена "откривам магията на многомерните простраства".
Аватар
bruce

Рейтинг: 1200

Мнениеот did » Вто Окт 31, 2006 4:45 pm

[quote="bruce"]

А ако успееш да намериш някоя от тези книжки в онлайн издания, би било страхотно. В момента съм 9ти клас и както спомена "откривам магията на многомерните простраства".
[/quote]

Уффф...

Аз едно време си ги търсех по нормалните библиотеки. Има много подобни книжки в разделите за научнопопулярна математика, главоблъсканици и т.н. Иди в една библиотека, порови се и ще си намериш тонове писания по въпроса, които при това се четат далеч по-удобно от онлайн-изданията и не изискват да си инсталираш Флаш 8.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот tobsi » Вто Окт 31, 2006 5:40 pm

@did мерси, таман е подходящото време 9-ти клас съм :) Ще се поразровя и ще намеря нещо защото това наистина ми е мн интересно и искам да го разбера :beer: А относно това дали ще си седнеш кротко в хола да четеш или пред монитора (online изданията), който ти работи на 100Hz (в добрите случаи :) ) бих предпочел хола :look:

P.S. иии това не го разбрах :dunno: "Другият критерий е да го питате как се казва и ако първите три букви от малкото му име съвпадат с име на иглолистно дърво, да бягате надалече."
Аватар
tobsi

Мнениеот did » Вто Окт 31, 2006 5:49 pm

[quote="tobsi"]

P.S. иии това не го разбрах :dunno: "Другият критерий е да го питате как се казва и ако първите три букви от малкото му име съвпадат с име на иглолистно дърво, да бягате надалече."
[/quote]

Тва е заради един Борко, не ти трябва да го знаеш.

Впрочем, в Америка отдавна има цяла официално регистрирана религия, наречена "Църква на четвъртото измерение". Поклониците били основно полудели или неуспели математици, както и обикновени математици. Кой от кои точно е... трудно се установява. Те вярват, че Бог е най-обикновено същество от четвърто или по-висше измерение, което се гъбарка с нас :)
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот tobsi » Вто Окт 31, 2006 6:05 pm

хахаха ;):thumbu: добре звучи "Church on fourth dimension", по-скоро spooky звучи :) както и всичко свързано с думата dimension (поне за мен)
Аватар
tobsi

Мнениеот did » Вто Окт 31, 2006 6:21 pm

Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Makintier » Вто Окт 31, 2006 7:04 pm

Абе това е страшно интересно е !:bigeyes:
Не е важно да си пръв, важно е да си единствен!
Skype - Makintier
Аватар
Makintier

Рейтинг: 1641

Мнениеот Albinosko » Вто Окт 31, 2006 7:37 pm

Makes you wonder... doesn't it... :scatter:
Ако не успееш от първия път, явно не си Чък Норис...
Аватар
Albinosko

Рейтинг: 1764

Мнениеот tobsi » Вто Окт 31, 2006 9:01 pm

хахахаха @Albinosko хахаха правилната картинка обаче евала :) :beer:
Аватар
tobsi

Мнениеот Albinosko » Вто Окт 31, 2006 9:50 pm

:agree::naughty: Обаче това... незнам как да го нареча... обяснява много неща ако успееш дори и леко да вникнеш в него :) И все пак... :
[b][u][i]"Makes you wonder... doesn't it?"[/i][/u][/b]
Ако не успееш от първия път, явно не си Чък Норис...
Аватар
Albinosko

Рейтинг: 1764

Назад към Бла - Бла