Не ме убивайте с камъни, аз съм само един аматьор

Молим всички посетители, когато им се прииска просто да си поговорят глупости, да се помайтапят с дребни простотийки и т.н., да го направят в този форум. Тук е позволен по-груб език, стига да не е насочен към други членове на форума. Можете да пускате всичко, което като съдържание или стил би било неприемливо за останалите форуми. Но ако по наше усмотрение темата има смисъл или идея само за автора си, тя ще бъде изтривана!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 400 / 400 / 2

Не ме убивайте с камъни, аз съм само един аматьор

Мнениеот alexpost » Чет Ное 02, 2006 12:33 pm

Не ме убивайте с камъни, аз съм само един аматьор велосипедист (образование - само средно специално) от бедно инженерно семейство, късоглед, без изяви в местния хор :8D:
Та ако все още може да споделя: замислял съм се защо няма гресьорки на главините, средното и защо не средния амортисьор (имам предвид шока под седалката както му викате, не знам как да го нарека по-точно, може би анти-шок по-ще му мяза). Та мисля ако има някакви малки гресьорки не би ли било по-лесно да се смазват вместо да се отварят. М/у другото все повече се убеждавам че на производителите не им пука за гресирането (и от там пестят, сигурен съм) и е напълно възможно да се купи нова главина без грес.:(!:. Просто за производителите тези части са обикновен консуматив и имат изгода да се развалят (износват) по-бързо за да отидеш пак при тях. Та какво ви е мнението за гресьорките?
Riders, unite!
alexpost

Рейтинг: 1200

Мнениеот TOYAGA » Чет Ное 02, 2006 12:52 pm

[quote="alexpost"]

Та какво ви е мнението за гресьорките?
[/quote]

Крайно положително. :) Но са ненужна отживелица при вида/конструкцията/устройството на съвременните велосипедни компоненти.
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот tailor » Чет Ное 02, 2006 1:08 pm

[quote="alexpost"]

Не ме убивайте с камъни, аз съм само един аматьор велосипедист (образование - само средно специално) от бедно инженерно семейство, късоглед, без изяви в местния хор :8D:
Та ако все още може да споделя: замислял съм се защо няма гресьорки на главините, средното и защо не средния амортисьор (имам предвид шока под седалката както му викате, не знам как да го нарека по-точно, може би анти-шок по-ще му мяза). Та мисля ако има някакви малки гресьорки не би ли било по-лесно да се смазват вместо да се отварят. М/у другото все повече се убеждавам че на производителите не им пука за гресирането (и от там пестят, сигурен съм) и е напълно възможно да се купи нова главина без грес.:(!:. Просто за производителите тези части са обикновен консуматив и имат изгода да се развалят (износват) по-бързо за да отидеш пак при тях. Та какво ви е мнението за гресьорките?
[/quote]
Гресьорки се слагат на места, където се гресира често и демонтажа е свързан с големи разходи на труд. Виждал съм при някои стари главини, но вече никой не слага[b]*[/b].

Освен това гресьорките при главината ще повишат теглото и т.н.
В днешно време е прието, че Главините се смазват като се разглабят, а това става бързо и лесно.

При някои по-сложни главини, например тези с вътрешни скорости, има маслена баня. Същото е и с шоковете.

Производителите нямат сметка да произвеждат некачествени продукти. Ако намерите такива, да речем главина на Shimano без смазка, просто я рекламирайте - за такива неща в завода хвърчат глави. Това последното го видях наскоро. Японците не си поплюват.

[size=67]* Сега Тояга ще извади 5 примера : )[/size]
Edit - даже ме изпревари, докато се натуткам
Аватар
tailor

Рейтинг: 2000

Мнениеот airborneone » Чет Ное 02, 2006 1:18 pm

[quote="tailor"]
Ако намерите такива, да речем главина на Shimano без смазка, просто я рекламирайте - за такива неща в завода [color=red][size=100]хвърчат глави[/size][/color]. [color=red][size=100]Това[/size][/color] последното [size=100][color=red]го видях наскоро[/color][/size]. Японците не си поплюват.
[/quote]

:karate::blindfol::roll2:

п.п.
виждал съм чистак нова главина (не шиманска) без грам смазка.
Аватар
airborneone

Рейтинг: 1998

Мнениеот alexpost » Чет Ное 02, 2006 1:43 pm

@Tailor: позволи ми да не се съглася с:
"В днешно време е прието, че Главините се смазват като се разглабят, а това става бързо и лесно."
Имам алергия към мръсна грес и гледам да си я спестявам по ръцете. Освен това смятам че главините не трябва де се отварят а просто да се изхвърлят.
Също не мисля че 15 грама са от значение (при положение че байка е м/у 10 и 15 кг) освен ако не си професионалист а пък маслената баня е за картофите във фритюрника :beer:
А за това:
"Производителите нямат сметка да произвеждат некачествени продукти. Ако намерите такива, да речем главина на Shimano без смазка, просто я рекламирайте - за такива неща в завода хвърчат глави. Това последното го видях наскоро. Японците не си поплюват."
имам големи съмнения. То нямаше да е лошо частите да са японски обаче ме съмнява при тези цени, най много Тайван, Сингапур или Малайзия ако не Китай.
Riders, unite!
alexpost

Мнениеот TOYAGA » Чет Ное 02, 2006 1:58 pm

Хм...

[quote="alexpost"]

Имам алергия към мръсна грес...
[/quote]

Значи имаш алергия към колоЯзденето.

[quote]Освен това смятам че главините не трябва де се отварят а просто да се изхвърлят.[/quote]

На първо време можеш да изхвърлиш само лагерите...

[quote]Също не мисля че 15 грама са от значение (при положение че байка е м/у 10 и 15 кг)освен ако не си професионалист [/quote]

Ти не мислиш, но други го правят...

[quote] маслената баня е за картофите във фритюрника :beer:[/quote]

"Фритюрник" е готин прякор за вилка Marzocchi. Не бих се сетил... :D:D:D

[quote]То нямаше да е лошо частите да са японски обаче ме съмнява при тези цени...[/quote]

Кои цени?
Аватар
TOYAGA

Мнениеот klmn » Чет Ное 02, 2006 2:06 pm

Ми слагаш главини с машинни лагери и забравяш за мацане..после ги Фърляш и нови..а мож смени и лагерчето.:D
Мойте са такива,за към 4-5000км няма луфт или др проблеми,да чукнем..
"пришалец"
Аватар
klmn

Рейтинг: 1692

Мнениеот tailor » Чет Ное 02, 2006 3:26 pm

[quote="alexpost"]

...Имам алергия към мръсна грес и гледам да си я спестявам по ръцете...смятам че главините не трябва де се отварят а просто да се изхвърлят...не мисля че 15 грама са от значение ...а пък маслената баня е за картофите във фритюрника ...имам големи съмнения.
[/quote]
Човече купи си Golf
Аватар
tailor

Мнениеот bikerider » Чет Ное 02, 2006 9:17 pm

@alexpost: разбирам ти терзанията, но все пак съществуват магазини и монтьори, които точно това правят. Като имаш алергия към мръсна грес отиваш при някой да ти смаже лагерите и това е.

За производителите не си прав, защото никой няма изгода да пуска на пазара стока, която ще отблъсква потребителите, тоест случаите които цитираш аз ги считам за дефектни главини. Колко процента са тия главини без смазка от общата продукция на Шимано и редно ли е моментално да отсичаме че Шимано са лоши щото главините им нямали смазка?

та tailor e прав. klmn е още по-прав - като те мързи да смазваш, купи си по-висок клас главини и ги смазвай два пъти в годината.

за гресьорките - хубаво, а старата смазка откъде да излиза ? ;)
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот КънчоДамянов » Чет Ное 02, 2006 9:25 pm

[quote="tailor"]

[quote="alexpost"]

...Имам алергия към мръсна грес и гледам да си я спестявам по ръцете...смятам че главините не трябва де се отварят а просто да се изхвърлят...не мисля че 15 грама са от значение ...а пък маслената баня е за картофите във фритюрника ...имам големи съмнения.
[/quote]
Човече купи си Golf
[/quote]

Аз много искам да си купя,но нямам свободни 40000лв. :bawling:
КънчоДамянов

Мнениеот tobsi » Чет Ное 02, 2006 9:35 pm

"Човече купи си Golf"
"Аз много искам да си купя,но нямам свободни 40000лв."
Ебахти голфа за тия пари :) :beer:
this is where I would be standing if I give a shit about whatever the hell you were talking about.
Аватар
tobsi

Рейтинг: 1220

Мнениеот elfa » Чет Ное 02, 2006 10:10 pm

[quote="tobsi"]

"Човече купи си Golf"
"Аз много искам да си купя,но нямам свободни 40000лв."
Ебахти голфа за тия пари :) :beer:
[/quote]

То цяло голф игрище:rofl:.

[quote="TOYAGA"]

"Фритюрник" е готин прякор за вилка Marzocchi. Не бих се сетил... :D:D:D
[/quote]

:lolup::lolup::lolup:

Sorry за :offtopic:-а, ама ми стана много смешно:D!
elfa

Рейтинг: 1705

Мнениеот Pupinator » Чет Ное 02, 2006 10:39 pm

[quote="alexpost"]
..... Не ме убивайте бла бла бла не съм привърженик на мръсната грес бла бла бла 15 грама не са много бла бла бла фритюрник бла бла бла .....
[/quote]

:offtopic:

Ти да не си последовател на axelmax? :crazy::crazy::crazy::crazy:

:offtopic:

По темата:
При положение, че големите производители на главини (като споменатите по-горе) не използват този метод значи че той не е подходящ за този тип части и не оправдава своите недостатъци.

Pupinator OUT:combust:.
http://www.championsfactory.bg

With all the money in the world you can't buy my respect :nono: :nono: :nono: :nono: !!!
Аватар
Pupinator

Рейтинг: 1818

Мнениеот Teodor40 » Чет Ное 02, 2006 10:53 pm

[quote="КънчоДамянов"]

[quote="tailor"]

[quote="alexpost"]

[/quote]
Човече купи си Golf
[/quote]

[/quote]

Сложил си една нула повече в цената :spin:
Иначе темата е супер :thumbu: Яко се хилих докато я четох :thumb:
Клуб и вело училище http://gravity-bike.com/
Аватар
Teodor40

Рейтинг: 1896

Мнениеот Pupinator » Чет Ное 02, 2006 11:20 pm

[quote="tailor"]

[quote="КънчоДамянов"]

[quote="tailor"]

[quote="alexpost"]

[/quote]
Човече купи си Golf
[/quote]

[/quote]
:offtopic:Продавам една двойка за 2000 на промоция :roll2:
[/quote]

:offtopic::offtopic::offtopic:
Нова оферта !!! ПрИмоция GOLF 2 (пернишка регистрация) цена 1999.90 лева. Само за вас и само сега !!! :deal::deal::deal::deal::deal::deal::deal::deal::deal::deal::deal:
:deal:Колата е с цялостен (пернишки) тунинг, както и лепенки ReVus на задния и предния прозорец.

Количествата са ограничени. Всеки обадил се на телефон 00 00 00 00 в следващите 30 минути ще получи напълно безплатно (не)използвани стелки за обувки.

[color=beige][size=67]В цената не е включено ДДС[/size][/color]

[color=red][size=167]Не се колебайте обадете се сега !!![/size][/color]

With all the money in the world you can't buy my respect :nono: :nono: :nono: :nono: !!!
Аватар
Pupinator

Мнениеот MAN6 » Чет Ное 02, 2006 11:29 pm

ако има антикрило го зимам веднага.
предлагам безценна антена от голф 3... :)
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот bluskanie » Чет Ное 02, 2006 11:56 pm

Имам кученце, дето си мести главата при неравности... подарявам го защото си намерих бразилка, дето си мести г*за при неравностите :)

Кученцето много яко пасва над жабката, ама не на всички модели...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот tailor » Пет Ное 03, 2006 12:21 am

:offtopic:То верно, че човека каза [quote]Не ме убивайте с камъни, аз съм само един аматьор велосипедист (образование - само средно специално) от бедно инженерно семейство, късоглед, без изяви в местния хор [/quote]
Обаче после сам си го изпроси!

Двойката я заменям за 3-ка или Pasat с доплащане. Почти нови зимни гуми Michelin :beer:
Аватар
tailor

Мнениеот Pupinator » Пет Ное 03, 2006 12:34 am

Забравих да спомена, че на задната кора има рАчичка, която маха при неравности...

@MAN6 има две от двете страни... може и да се уговорим нещи и за стелките

Аватар
Pupinator

Мнениеот klmn » Пет Ное 03, 2006 12:56 am

[quote="bluskanie"]

Имам кученце, дето си мести главата при неравности... подарявам го защото си намерих бразилка, дето си мести г*за при неравностите :)

Кученцето много яко пасва над жабката, ама не на всички модели...
[/quote]
А кученцето има ли китеник под него?:lol2:
"пришалец"
Аватар
klmn

Рейтинг: 1692

Мнениеот MAN6 » Пет Ное 03, 2006 12:57 am

няма да говорим за стелки ако няма и неони... пфуу :)
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот bluskanie » Пет Ное 03, 2006 1:02 am

Има, а имам и масажор тип - дървени топчета на шофьорската седалка.

Сега сериозно :rofl:, някой знае ли какви са тия "закачалки" на предния капак на "тунингованите" астри. Има го и на други коли де. Не бях виждал такива, ама тук в Бургас много често ги срещам. Едни 2 халки от двете страни на предния капак... не мо'а се сетя за к'во са деа :)
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот kotka12 » Пет Ное 03, 2006 8:29 am

мхм
абе нека да имам един КАДЪРНО тунингован ГОЛФ 4-ка 260 коня, пък вие се подигравайте после:)
като го взема обаче ше се свържа с всички, които предлагат така необходимите за перниЧки тунинг аксесоари:D
The best-laid schemes o' mice an' men gang aft a-gley

http://s2.bg.gladiatus.com/game/c.php?uid=54478
Аватар
kotka12

Рейтинг: 1980

Мнениеот TOYAGA » Пет Ное 03, 2006 9:46 am

[quote="bluskanie"]

Едни 2 халки от двете страни на предния капак... не мо'а се сетя за к'во са деа :)
[/quote]

За да не цунеш предния капак при скорост от 280 км/ч примерно. :D:D:D Естествено, Астрите с подобни възможности са рядкост, а 99% от худпиновете са залепени на капака изрезки от бело тенеке...
Аватар
TOYAGA

Мнениеот bluskanie » Пет Ное 03, 2006 12:11 pm

[img]http://www.mtb-bg.com/forum/data/bluskanie/20061132942_zakachalka.jpg[/img]
Т'ва е на Lancia Delta 1989г модел. Нема да и фръкне капака... със сигурност. Много са ми смешни тиа халки :)
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот alexpost » Пет Ное 03, 2006 12:32 pm

Eeeexxxxxxx каква активност, 24 постинга за един ден. Ако бях кандидат президент щяха да ми стигнат още на първия тур :^:. Нищо че темата малко се поотмести, но то си е така в живота - ква я мислехме а тя ква стана...:irked:
Много думи - малко информация :splat:
Riders, unite!
alexpost

Мнениеот airborneone » Пет Ное 03, 2006 12:39 pm

[quote="bluskanie"]

[img]http://www.mtb-bg.com/forum/data/bluskanie/20061132942_zakachalka.jpg[/img]
Т'ва е на Lancia Delta 1989г модел. Нема да и фръкне капака... със сигурност. Много са ми смешни тиа халки :)
[/quote]

ако говориме за Lancia Delta Integrale HF (с жълтото слонче) , която се пада "Н" кратен шампион по рали кръговете, може да си сигурен , че е имало смисъл да слоат "халката"

п.п.
[color=beige]Lancia Delta Integrale HF rulz![/color]
Аватар
airborneone

Рейтинг: 1998

Мнениеот bluskanie » Пет Ное 03, 2006 12:55 pm

Говорим за Lancia Delta без интегралета и али бали :)
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот TOYAGA » Пет Ное 03, 2006 1:00 pm

@ bluskanie

Хмхм... Нещо не си разбрал ми се струва.. Тва не са халки. Направо са си ЖБленДове... :D:D:D

@ airborneone

Слончето е червено на цвят :)
Аватар
TOYAGA

Мнениеот КънчоДамянов » Пет Ное 03, 2006 2:02 pm

[url=http://mobile.de/SIDcoAhqLCs-cKVlaupjHFXog-t-vaNexlCsAsCsK%F3P%F3R~BmSB11LsearchPublicJ1162558813A2LsearchPublicD1100CCarZ-t-vctpLtt~BmPA1B81B20C106%81T-t-vCaMiMkMoQuSeUnVb_X_Y_x_ysO~BSRA6D1100B14E25200Egti%FF%A05BGNCPKWA0HinPublicA2A0A0A0A0/cgi-bin/da.pl?bereich=pkw&sprache=2&sr_qual=GN&top=94&id=11111111217999123&]GOLF[/url]
КънчоДамянов

Следваща

Назад към Бла - Бла