Издирва се: Bottom bracket for Shimano Deore XT

Този форум е заключен, тъй като на негово място бяха създадени няколкото продуктови форума по-горе.

Мнениеот bikerider » Съб Ное 04, 2006 5:23 pm

[quote="MAN6"]

пак да питам- кой в БГ прави споменатото упражнение с бебето- ? :)
[/quote]

уместен въпрос... :spin: и вече си получи отговора :)

@TLD1: съсредоточи се върху думичката
"некоректен" и си помисли хубаво дали някой вносител е некоректен, затова че не е внесъл aftermarket BB-та, за да заменя изхабени OEM BB-та. Не искам да се бъркам в работите на Веломания, но упреците ти към тях са супер неосновани. Прескочил си Sprint и сега си търсиш виновен, само и само да не си признаеш, че не си прав.

Не знам дали съм спец, но лично си фрезовах рамката в сервиза на БФПК, докато го имаше. Ако някой не ти е монтирал коректно BB-то, що не го плюеш него, а попържаш снабдителя му?

@lacho_m:
[url=http://www.jensonusa.com/store/product/BB407E01-Shimano+Hollow+Tech+Ii+Mountain+Bb+Set.aspx]това[/url] върши ли ти работа?
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Рейтинг: 2000

Мнениеот did » Съб Ное 04, 2006 6:06 pm

Не станаха ли малко повечко спекулациите и форумната дистанционна диагностика в тая тема?

Кой е установил със сигурност, че в случая на TLD1 се касае за лош монтаж? Това не е ли работа на тези, които са извършили монтажа? Само те имат право да установяват дали става дума за лош монтаж, abuse или обикновено износване. Ако след проверка се установи, че проблемът идва от лоша обработка на рамката, задължение на производителя е да замени повредените компоненти, включително рамката. Ако откаже да го направи - тогава вече си има форуми за мрънкане и разгласяване на некоректното поведение.

След като TLD1 даже не е направил първата стъпка по тази верига за търсене на правата си като потребител, няма право да мрънка за нищо.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот MAN6 » Съб Ное 04, 2006 6:28 pm

най-лошото е че винаги правите от мухата от слон и забравяте за кво иде реч :)
и няма да конкретизирам, че много банално ще прозвучи :)
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот tailor » Съб Ное 04, 2006 6:40 pm

@ Did :agree:
Точно това казах във втория си пост. Надявам се, не обвиняваш мен в някакви спекулации? Освен това мисля че Маншона в случая не визира точно това колело.
Аватар
tailor

Мнениеот did » Съб Ное 04, 2006 6:41 pm

[quote="tailor"]

@ Did :agree:
Точно това казах във втория си пост. Надявам се, не обвиняваш мен в някакви спекулации? Освен това мисля че Маншона в случая не визира точно това колело.
[/quote]

Разбира се, че не те обвинявам в нищо!

...а маншона е ясен :)
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот MAN6 » Съб Ное 04, 2006 6:59 pm

не съм ясен и не визирам никакви колела ;)
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот TOYAGA » Съб Ное 04, 2006 8:04 pm

[quote="bikerider"]

@lacho_m:
[url=http://www.jensonusa.com/store/product/BB407E01-Shimano+Hollow+Tech+Ii+Mountain+Bb+Set.aspx]това[/url] върши ли ти работа?

[/quote]

Точно тва му трябва по принцип... :agree:
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот TOYAGA » Съб Ное 04, 2006 8:07 pm

[quote="MAN6"]

не съм ясен... ;)
[/quote]

... а най-обикновено дърво... ;):D:D
Аватар
TOYAGA

Мнениеот MAN6 » Съб Ное 04, 2006 9:45 pm

именно :)
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот TLD1 » Нед Ное 05, 2006 4:43 am

"BIKERIDER" не съм сигурен дали сам си го фрезова аз също бях там и не6то ми се губи момента с ТВОЯТА лична намеса
TLD1

Рейтинг: 1200

Мнениеот TLD1 » Нед Ное 05, 2006 4:46 am

@DID аз искам да си [b]закупя[/b] ново а не да ми го сменят ама няма от каде явно
TLD1

Мнениеот klmn » Нед Ное 05, 2006 8:02 am

Баси,толкова ли нямаш приятели/познати/роднини в некоя нормална страна да ти го пратят (и по пощата става)
:offtopic:А тъкмо си мислех следващия ъпгрейд да е с такива курбели,че шиманската ми касета е на 4 год.вече (нищо и нема!!),то излиза че я ти ги монтират как требе,я не..
"пришалец"
Аватар
klmn

Рейтинг: 1692

Мнениеот bikerider » Нед Ное 05, 2006 10:16 am

[quote="TLD1"]

"BIKERIDER" не съм сигурен дали сам си го фрезова аз също бях там и не6то ми се губи момента с ТВОЯТА лична намеса
[/quote]

Нещо значи явно ти е слаба паметта. Препоръчвам Гинко Билоба за правилно оросяване...

Друго имах предвид иначе, ма щом си решил да се заяждаш поне се напъни малко да си спомниш как лично си face-нах и челото, и BB-то с ей тия две ръце...
Аватар
bikerider

Мнениеот bikerider » Нед Ное 05, 2006 10:28 am

[quote="TLD1"]

@DID аз искам да си [b]закупя[/b] ново а не да ми го сменят ама няма от каде явно
[/quote]

Мда и аз искам да си закупя много неща дето ги няма на българския пазар, ама не попържам "некоректни" вносители, а си ги внасям сам. За тва иде реч през цялото време, ма щом ти харесва да се правиш на "дръж ми шапката", твой проблем...
Аватар
bikerider

Мнениеот did » Нед Ное 05, 2006 10:53 am

Влиза в железария един борец и казва:
- Брато дай един хляб бе!
- Ама господине тука хляб не се продава... - отвърнал продавача смаян.
Борчето повторило още един, два пъти, но отговорът на железаря бил категоричен. Ядосала се мутрата и сменила физиономията на продавача. На другия ден влиза пак и пак иска хляб. Железаря отново му казва, че в железарията хляб не се продава, а нашия човек недоволен от резултата отново го смазва от бой. На следващия ден продавача се подготвил, за да не яде бой и с влизането на бореца казал:
- О-о-о-о! Господине ето Ви и вас! Ето един хляб топъл и пресен.
А бoрчето отговорило:
- Аз хляб купих от аптеката, ти дай едно кисело мляко!
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот MAN6 » Нед Ное 05, 2006 1:22 pm

@TLD1: не се ебавай с господ, той е всемогъщ... :) ([size=67]с ей тия 2 треперещи ръце... хаха[/size])
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот Pupinator » Нед Ное 05, 2006 3:21 pm

[quote="TLD1"]

СЕГА съм състезател на RAM BIKES TEAM, а случката се разви когато бях състезател на GTRacingTeam и избирах за кого да се състезавам за в бъдеще и след и твоя отговор-въпрос изобщо не съжалявам за избора си.
[/quote]

Извинявайте господин "състезател" ама случайно да сте получавал покана от Drag Racing Team ?!

Pupinator OUT:combust:.
http://www.championsfactory.bg

With all the money in the world you can't buy my respect :nono: :nono: :nono: :nono: !!!
Аватар
Pupinator

Рейтинг: 1818

Мнениеот Zozka » Нед Ное 05, 2006 3:53 pm

[quote="Pupinator"]

[quote="TLD1"]

СЕГА съм състезател на RAM BIKES TEAM, а случката се разви когато бях състезател на GTRacingTeam и избирах за кого да се състезавам за в бъдеще и след и твоя отговор-въпрос изобщо не съжалявам за избора си.
[/quote]

Извинявайте господин "състезател" ама случайно да сте получавал покана от Drag Racing Team ?!

[/quote]

aaaaaaahahahahahahahah hahah
хахаха
Не мога, не! :rofl::rofl::rofl:
Идат кат овци, бегат кат Офци
Аватар
Zozka

Мнениеот tailor » Нед Ное 05, 2006 4:28 pm

[quote="klmn"]

Баси,толкова ли нямаш приятели/познати/роднини в некоя нормална страна да ти го пратят (и по пощата става)
:offtopic:А тъкмо си мислех следващия ъпгрейд да е с такива курбели,че шиманската ми касета е на 4 год.вече (нищо и нема!!),то излиза че я ти ги монтират как требе,я не..
[/quote]
Ако рамката ти е свясна и резбата на BB е направена като хората, монтажа няма как да се избуши.
Аватар
tailor

Мнениеот MAN6 » Нед Ное 05, 2006 4:57 pm

[quote="tailor"]

[quote="klmn"]

[/quote]
Ако рамката ти е свясна и резбата на BB е направена като хората, монтажа няма как да се избуши.
[/quote]

не така, че ей сега господ ще се намеси ;)
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот sstefanov » Нед Ное 05, 2006 6:46 pm

[quote="tailor"]

[quote="klmn"]

[/quote]
[/quote]

Ами според мен има. И от това може би страдат лагерите по-често от колкото от не-face-нати рамки.
Пренатягане на пласмасовата чашка, която натоварва лагерите. Дори с голи ръце лесно може да се пренатегне повече от нужните около 0.5 Nm.

Стефан
sstefanov

Рейтинг: 1745

Мнениеот bikerider » Нед Ное 05, 2006 8:26 pm

@sstefanov: :agree::beer:

@did: в десятката :):beer:
Аватар
bikerider

Мнениеот TOYAGA » Нед Ное 05, 2006 8:47 pm

[quote="sstefanov"]

Пренатягане на пласмасовата чашка, която натоварва лагерите. Дори с голи ръце лесно може да се пренатегне повече от нужните около 0.5 Nm.
[/quote]

Специалният инструмент, предвиден от Shimano за извършване на тази операция предпоставя работа с голи ръце. По-точно - с гола ръка, а най-удобно всъщност е с три пръста :)

От тази гледна точка възникването на съществен аксиален товар е изключено... но... идиотите са безкрайно изобретателни. :)
Аватар
TOYAGA

Мнениеот lacho_m » Пон Ное 06, 2006 10:35 am

Хехе... темата набъбнала със съществени (и не чак толкова съществени) коментари. Благодаря на отзовалите се: @did, @bikerider, @TOYAGA, @tailor (статията с разглабянето и подмяната на смазката на лагерите :thumbu:). Ще видим тези дни, дали проблема може да се реши на родна почва, ако не, поне за момента вече има и други алтернативи, за което пак благодаря :beer:

Бтв, не изключвам да има проблем и с рамката, поради което да се е получил луфта, макар че със сигурност недостатък е и това, че нещата са направени да не се разглобяват и смазват. Но както @TOYAGA посочи - консуматив. За мен също е така, особено на фона на изминатите километри.
Да бе мирно седяло, нищо не би видяло!
Аватар
lacho_m

Мнениеот Newone » Пон Ное 06, 2006 4:51 pm

Лъчо, само искам да добавя, тъй като не видях някой да го споменава, че ако ще си вкарваш ново средно/чашки/, тези на Race Face и на FSA са съвместими с Shimano.:beer:
Life is a short, warm moment!
Аватар
Newone

Мнениеот lacho_m » Пон Ное 06, 2006 5:18 pm

[quote="Newone"]

Лъчо, само искам да добавя, тъй като не видях някой да го споменава, че ако ще си вкарваш ново средно/чашки/, тези на Race Face и на FSA са съвместими с Shimano.:beer:
[/quote]
Мдам, това е наистина полезна информация... и без това се чудех дали е така. Благодаря! :beer:
Аватар
lacho_m

Мнениеот TLD1 » Пон Ное 06, 2006 5:39 pm

@NEWONE щом са савместими това е чудесно до колкото съм ги гледал RACE FACE bb i SHIMANO BB това на RACE FACE е с доста по масивен лагер вътре и е доста по хвален от карачите навънка и моя съвет @lacho_m е следва6тото ти средно да е RACE FACE мисля че не е и много скъпо
TLD1

Мнениеот lacho_m » Пон Ное 06, 2006 5:48 pm

@TLD1: Мерси за съвета, убеден съм в добрите качества на Race Face, но тъй като вноса от вън си е малко или много свързан с разправия, първо ще пробвам да реша проблема на родна почва. Засега съм склонен да бъда оптимист в това отношение.
Аватар
lacho_m

Мнениеот TLD1 » Пон Ное 06, 2006 6:06 pm

според мен отива6 при каймата казвати кфи пари устройвате и ти ги вкарва в БГ
TLD1

Мнениеот TokiWartooth » Пон Ное 06, 2006 6:13 pm

[quote="TLD1"]

според мен отива6 при каймата казвати кфи пари устройвате и ти ги вкарва в БГ
[/quote]