Скапа ми се помпата.

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Скапа ми се помпата.

Мнениеот F1-MAN » Пон Май 03, 2004 9:37 am

Абе преди два дена си купих SKS cyber zoom, обаче още на първото помпане й скапах нещо. Значи какво стана.
Тъй като винтилите ми се показват прекалено малко и помпата не ги хваща. Тръгнаме към Южния парк и я взех с мисълта, че ако някой приятел спука гума ще мога да му я оправя. Обаче аз спуках гума, и то на асвалта. Добре че беше близо до Красно село, та отидох и си купих някаква върешна гума с доста странен винтили(тези с авто винтили бяха с къси такива), който не можех да напомпам. Затова взех и маркуче, което да става за този винтил. А пък краят на маркучето се захващаше от помпата. И така се оправих. Обаче какво стана. Малко преди парка един приятели ме помоли да му припомпам гумите, обаче не успях да захвана винтила както трябва, просто не искаше да влезе до край в помпата и следователно не можеше да се напомпа.
Та, какво може да съм скапал и има ли начин да я разглобя да видя?
Аватар
F1-MAN

Рейтинг: 2000

Мнениеот КапитанПланета » Пон Май 03, 2004 10:04 am

Ами да ти кажа устройството на AVACS е елементарно и просто не мога да си представя какво може да се счупи там... Отварянето е много лесно - просто развиваш металната капачка. Вътре е гумения пръстен, чийто диаметър се променя под натиска на лостчето.
Four wheels move the body, Two wheels move the soul.
КапитанПланета

Рейтинг: 1705

Мнениеот F1-MAN » Пон Май 03, 2004 10:45 am

Значи отворих я. Вътре около това, което натиска игличката имаше един малък пластмасов пръстен. Когато го махнах винтила влезна по-навътре и успях да напомпам гумата. Дали мога да си карам без този пръстен?
Аватар
F1-MAN

Мнениеот F1-MAN » Пон Май 03, 2004 10:51 am

Лелеееее, тъп съм като ръб. Тоя пръстен не е от помпата, а от маркуча с който напомпах ония винтил. Сега се сетих, че на маркуча имаше точно такъв пръстен, а сега го няма. Явно като съм го извадил е останал вътре и после се е натикал още по-навътре.
Аватар
F1-MAN

Мнениеот КапитанПланета » Пон Май 03, 2004 10:58 am

[quote="F1-MAN"]

Значи отворих я. Вътре около това, което натиска игличката имаше един малък пластмасов пръстен. Когато го махнах винтила влезна по-навътре и успях да напомпам гумата. Дали мога да си карам без този пръстен?
[/quote]

Странна работа... В моята няма никакъв пластмасов пръстен там :xx(:. Всичко е джелуезно... Помпата ми не е съвсем като твоята а е Matrix Zoom, но си мислих че AVACS си е еднакво при всчики модели. Абе пробвай, и ако можеш да си напомпаш добре гуми с френски и авто вентил, къв е проблема - дерзай ;):8D:.
Four wheels move the body, Two wheels move the soul.
КапитанПланета

Рейтинг: 1705

Мнениеот F1-MAN » Пон Май 03, 2004 11:20 am

[quote="КапитанПланета"]

[quote="F1-MAN"]

[/quote]

Странна работа... В моята няма никакъв пластмасов пръстен там :xx(:. Всичко е джелуезно... Помпата ми не е съвсем като твоята а е Matrix Zoom, но си мислих че AVACS си е еднакво при всчики модели. Абе пробвай, и ако можеш да си напомпаш добре гуми с френски и авто вентил, къв е проблема - дерзай ;):8D:.
[/quote]

Е. не би трябвало и да има, ама докато се сетя.
Аватар
F1-MAN

Назад към Архив