Според мен по черни пътища и пътеки до Боровец по-лесно ще стигнеш през Плана, а не през Витоша. Един ден ще ти е напълно достатъчен.
Друг вариант, за който се сещам (по карта, не съм го правил) е: Bikerider ти обясни как да намериш пътеката от Черни връх за Ярлово. (Аз също му благодаря, защото миналата година не я открих, но с неговите напътствия съм оптимист за тази година.
) За сметка на това мисля, че съм стигал до въпросния разклон за Ярлово, Ярема и Чуйпетльово отдолу-нагоре, т.е. от Ярлово. Може обаче да е бил и друг разклон, по-надолу, до който се стига по пътя за Ярлово. Така или иначе, на този разклон трябва да се тръгне надясно, защото въпросната пътека от Черни връх (на това място вече е черен път) е част от международен туристически маршрут (мисля, че беше Е-8). В тази част е много занемарена маркировката, но имаше една-две табели, точно при разклона, за който ти говоря. Маршрутът Е-8 не минава през Ярлово, а покрай него, без да се губи много височина, след което отива до с.Клисура, което е на пътя Самоков-Дупница. Оттам може пак по пресечен терен да се прехвърлиш през Лакатишка Рила към Говедарци и оттам вече към Боровец. Всичкото това обаче не знам дали ще стане за един ден.