Каране в дъжд

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Каране в дъжд

Мнениеот Norco » Пон Авг 09, 2004 11:43 am

Вчера реших да направя едно пускане на Витоша с надеждата да избегна дъжда. Но точно на бай Кръстьо ме хвана пороя, обаче продължих надолу чак до София. Това което ме притеснява е, че в Драгалевци минах през една улица, която беше се превърнала в езеро, около 15-20 метра вода до коленете. Възможно ли е да има фатални последствия за главините или средното? Целият монтаж е Deore, ако това е от значение. Изобщо какво трябва да се прави след такова каране?
Norco

Рейтинг: 1200

Мнениеот zar » Пон Авг 09, 2004 12:20 pm

щом си с деоре е логично средното ти да е касета, така че там няма какво да пипаш. относно главините, ами аз на твое място бих ги разглобил и смазал на ново, кога за последно си правил това???
почисти си и веригата и я смажи на ново, абе въобще сега имаш причина за една добра профилактика на колелцето, отдели му 2 часа, то ще остане доволно :D
zar

Мнениеот Norco » Пон Авг 09, 2004 1:50 pm

Колелото е на 2 седмици. Веригата я изчистих и смазах. Трябват ли някакви специални инструменти за разглабяне на главините?
Norco

Мнениеот zar » Пон Авг 09, 2004 2:33 pm

не ти трябват специални инструменти, с обикновени гаечни ключове 15, 16 или 17 също става, ако имаш лули с тях е по-удобно да се работи...
това, че колелото е на 2 седмици също нищо не означава, не се знае фабрично колко и каква грес имат главините...
ето тук [url]http://www.mtb-bg.com/articles/ar057.htm [/url] можеш да прочетеш доста за разглобяване и смазване на главините...
а ако пък не си сигурен отиди там от където си купил колелото и ги помоли те да направят това...
zar

Назад към Архив