komers

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

komers

Мнениеот rudi » Чет Фев 24, 2005 12:27 am

Комерсиализациата на планинското колоездене има както + таке и -.Положителните неща са:поиавата на все по-качествени продукти, поевтиниаването на колелата вследствие на конкоренциата и др.
Надиавамсе скоро да има подобрениа и в инфреструктурата(лифтове и пътеки), но за това само ще си мечтаем.
Отрицателните страни са,че все повече гггзета се въдят.Повече готини колела може да видиш в София от колкото на витоша.Искрено се надиавам поне този спорт да не се превърне в позйорщина.
Със скапано колело планинското колоездене наистина се превръща в adventure sport.
rudi

Рейтинг: 1200

Мнениеот Metal_Psycho » Чет Фев 24, 2005 12:54 am

За жалост колега,позйорщината присъства навсякъде.Единственото утешаващо е,че при нас(не само българи юнаци,а байк комюнитито като цяло) поне тя е пъти по-малка от някой други ахъм,спортове(сноубордърите да внимават).

Но лека за подобни изцепки е просто да не им обръщаш внимание.Пей си песен и си карай без да ти пука.
Тис иЗ дъ атитууд дууд.
Аватар
Metal_Psycho

Рейтинг: 1993

Мнениеот caspar » Чет Фев 24, 2005 7:47 am

K'vo ti pre4at "dupetata", ti na li si pravi6 kefa na Vito6a i nikoj ne ti pre4i.
"He who makes a beast of himself gets rid of the pain of being a man."
Аватар
caspar

Рейтинг: 2000

Мнениеот Victor » Чет Фев 24, 2005 2:58 pm

Ами бравилно, абсолютно правилно :agree: !Ето ще се дам за пример- аз нито съм позйор нито съм добър в планината, но докато си правя кефа на мен си, другото не ме интересува!:D
Абе секви ги има !
България не ме обича,
а аз съм ебати пича !
Victor

Рейтинг: 1700

Мнениеот CrZ » Чет Фев 24, 2005 3:02 pm

Нещо против позЙорите ли.... ми аз като не мога карам пък обичам да се позЙорствам ... да живеят позЙорите ... АЗ СЪМ НАЙ-ГОЛЕМИЯ ПОЗИОР....тюх дейга що не станах и скейтбордист да е пълна програмата....
LIKE A WATER DOWN THE HILL
Аватар
CrZ

Рейтинг: 1998

Мнениеот bikerider » Чет Фев 24, 2005 3:30 pm

[quote="CrZ"]

Нещо против позЙорите ли.... ми аз като не мога карам пък обичам да се позЙорствам ... да живеят позЙорите ... АЗ СЪМ НАЙ-ГОЛЕМИЯ ПОЗИОР....тюх дейга що не станах и скейтбордист да е пълна програмата....
[/quote]

А така!!!! Евала!!! :agree:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот Metal_Psycho » Чет Фев 24, 2005 6:53 pm

[quote="CrZ"]

[/quote]

Ю да бест!:D:bowdown:
Аватар
Metal_Psycho

Мнениеот EmZo » Пет Фев 25, 2005 2:08 am

Ами, един от огромните минуси на комерсиализацията, на планинскоо колоездене е, непрекъснатата борба за пазарен дял на отделните фирми и различните идиотски методи които се прилагат за тази цел, тъпата реклама и тн. развалят същността на идеята и естественото удоволстви, не е важно дали караш планински велосипед а какъв, (това е тъпо, важното е да се кефиш) друг минус е че се слагат парите пред каузата в случая а това е гадно, губи се магията от планинското колоездене, аз лично не съм фен на комерсиализацията на планинското колоездене, бих се радвал на пополяризация по принцип, но когато тя не бъде последвана от комерсиялизация , за съжаление в съвременния свят на пазарна икономика, популяризация на каквото и да било почти винаги е следвано от комерсиялизация. За мен комерсиализацията опошлява едно нещо, тя изкоренява естествено породената красота на въпросното нещо, когато то е направно ОТ СЪРЦЕ, а не заради пари!
Изображение
Аватар
EmZo

Мнениеот Metal_Psycho » Пет Фев 25, 2005 2:24 am

EmZo,за жалост това е грозната истина.
Но нищо неможе да се направи.Неможе да се скрие планинското колоездене,а популяризирането е също нещо което неможе да бъде спряно.Просто така е устроена днешната...култура на нещата.
В основата е зарибявки за юсерите(ние) така,че да са подконтрол.Всичко ново е обречено някой ден да стане масово и комерсиално,защото иначе се оставя една дупка от която тези на върха(фирми ала бала)не печелят(нищо или много)Тук се намесва зарибяването.
Всъщност нещо се разтягам и прозявам,немога се изкажа(напиша) така както искам.ю
На светло може се доизкажа(изпиша).
Аватар
Metal_Psycho

Мнениеот Paranoid » Съб Фев 26, 2005 12:40 am

"Всяко чудо за три дни" или малко повече!!!
Рано или късно или поне се нядявам все някога комерсиялизацията да отмине.
Лично според мене поне зе сега невиждам нищо лошо.По-добре тъка да се гъзарят там с хубави велосипеди от колкото да висят в някое кафе и да правят тъпотии.Така поне въртят педали нагоре нодолу из София и правят нещо по-смислено от това да пушат и да се напиват непрекъснато.
А за тези които карат горе на Витоша и този спорт не е начин да изпъкват и да се набиват на очи, а да си правят кефа при положение че никой не им пречи не виждам за какво се възмущават толкова много от тази комерсиализация.Покрай нея може само да спечелим поне за сега.А когато нещата станат кофти ще му мислим.
Това е мойта гледна точка.
Само да отбележа че и аз не съм много добър в карането, но поне се надявам да стана.:^::^::^:
Неведоми са пътищата планински!!!
Paranoid

Рейтинг: 1200

Назад към Архив