[quote]точно те (туристите) са ги прокарали тия пътеки дето сега се юркаме по тях[/quote]
Абе по-добре да не се задълбаваме в това кой кога какво е правил и дали това му дава право на собственост, щото ще се намясят витошките мечки и тогава...
[quote]когато някой дядо дето мога да съм му внук ми каже, ми младежо направете си пътеки и си карайте там, не мога да не му отдам право...[/quote]
ОК, но ако всеки вземе да прави пътеки и трасета само за себе си, кво ше остане от планината?
[quote]Знаеш какъв голям проблем е това на Запад, не ни прави чест като щрауса да се преструваме, че го няма.[/quote]
Знам. В това отношение (все още) сме суперпривилегировани (особено пък вие от FR/DH-гилдията
[quote]никакви мотори в планината - тя е природен парк![/quote]
Несъмнено, но и моторджиите искат да я ползват и ще ти извадят един куп аргументи защо точно го считат за свое право - друг е въпросът, че в Западна Европа мотокросист няма да бъде допуснат дори да припари до природен парк, а ако го спипат вътре, дупе да му е яко!
От друга страна обаче, аз лично досега съм срещал само един MX-ист на Витоша и пича ми направи извънредно добро впечатление - държа се абсолютно толерантно, дружелюбно и владееше идеално машината.... Вярно е, че мотоциклетът мърси атмосферата, но на фона на тулупите, които се влачат безпрепятствено с автомобили нагоре-надолу из Витоша, 15-20 моторджии не са болка за умиране. Виж, ако станат масово явление, тогава...
Пак ще кажа - без проява на толерантност и разбиране на гъдела на другия само ще влошим ситуацията...