Вчера бях във Веломания и си взех диоден фар Adder RHL-09. Sigma-та, която tailor ми препоръча наистина изглежда внушително и наличието на букса за зареждане е голям плюс, но и 5-те батерии го превръщат в истинска тухла на кормилото ви. И тъй като вече изпробвах новия си фар при нощно каране, ще споделя впечатленията си с вас.Дано съм полезен на някой!
Като цяло фарчето има прилична светлина, не е мощно като халогенен фар, но все пак няма да карате в тъмнина. Гледан отпред е наистина ослепителен и даже може да ви прилошее, ако го погледнете отблизо, отпред(всъщност на опаковката пише, че не трябва да се насочва директно в очите на човек

), но светлината която възпроизвежда не е използваема на повече от 7-8м пред велосипеда. И лещата е такава, че въпреки 4-те диода хвърлената напред светлина не е с толкова широк просвет, като при халогенните фарове. Светлината е синкава, като при някой видове автомобилни фарове, но не бих казал, че това е кой знае какъв недостатък. Във мигащ режим фарът е найстина дразнещ за онези, които се движат срещу вас. В този смисъл се чудя дали въобще да използвам този режим. И въпреки, че никога не съм искал да дразня пешеходците, предвид това, че се движа доста често по алеята на "Цар Борис 3.", а там има много пешеходци, които дори да виждат, че се движиш срещу тях, продължават да си да ходят вдясно срещу теб(т.е. погрешно спрямо правилата за движение) и не се дърпат встрани, ще го използвам срещу подобни "слепи и глухи" камикадзета.

:banghead:
Понеже не намирам в Гугъл, снимки на самия фар ще направя скоро.
Иначе не взех препоръчаната ми от tailor Sigma Sport защото не ми се даваха 50лв. за фар в момента. btw, нека tailor се произнесе - като имам зарядно за фаровете на Сигма, мога ли да си купя горепосочения фар без зарядно и ако да, на каква цена? По-нататък, като видя че и Adder-а изяжда бързо батериите(според упътването макс 90 часа), може да го сменя със Сигма-та, защото и без това имам зарядно Sigma.
btw не знам защо Нина си беше наумила, че въпросната Sigma свети 100 часа с 1 презареждане, а не 8, както пише в Scream bikes.Тук може би tailor може да се произнесе компетентно.