[quote="bikerider"]
[quote="Zozka"]
[quote="axelmax"]
http://www.chainreactioncycles.com/view ... delID=2553
mi izglejda dobre ,ama ako pravish i extremno karane na dolu ,nema smisal ot reguliruema ,i az pone ne sam videl da ima hora sas takiva lapi koito karat i extremno
[/quote]
За DH не, но за FR определено има смисъл да се кара с такава лапа
[/quote]
1.)ако са ти се разхлабили леко болтовете без да усетиш (винаги има минимален шанс, съгласи се), дори при най-малкия скок можеш зловещо да си избиеш зъбите, дори още по-страшни неща могат да станат.
аз не бих разчитал САМО на някакъв си clamping механизъм да удържа теглото ми, особено надолу.
2.)Edit: btw, какво и е на геометрията на байка ти, че искаш 5 ИНЧА riser bar - няма такъв. ако си имал предвид 5cm (2 инча), бих ти препоръчал Easton EA70 MonkeyBar, RaceFace RiserBar, ClubRoost, Roox, Azonic, Scott Strike Comp... има доста свестни кормила...
3.)btw, а защо изобщо искаш толкова да си вдигнеш кормилото чрез лапата, не може ли със дистанционни шайби? или стержена е къс?
4.)другия момент е, ако кормилото ти е ниско, пробвай да свалиш седалката, така ще си по-стабилен, щото като вдигнеш кормилото си вдигаш и центъра на тежестта, ставаш и по-неустойчив странично...
зависи и от стила ти де, не зная какво точно караш...
[/quote]
1.) То това важи за почти всички болтове, освен това при конкретната лапа резултатът от евентуално развиване на болтовете е потъване на кормилото и дзверски лупинг[:0], не вярвам чак да си избие зъбите човек (е ако е без каска рискът клони към 100%, но това е друг въпрос).
2.) Аве малко ми е дълъг шока, та основният проблем беше слабата спирачна сила на VBR-тата (надолу); но утре като закача Hayes-a това ще е минало; ще мина с една къса лапа и точка. За кормилото имах точно това предвид (5 см, не инча:xx(:)
3.) Сам си се досетил
4.) Мда, ама нема на къде повече - mnogo DIY е понесла рамчицата ми:|):