Новодомци

Тук ще намерите упътване за ползване на форума и правилата за общуване в него. Това е мястото за вашите предложения, критики и каквото друго се сетите, свързано с форума или сайта като цяло.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 400 / 600 / 10

Новодомци

Мнениеот Admin » Чет Дек 14, 2006 6:25 pm

МТБ-БГ си има нов дом! :) Къщата от типа 1U се намира в елитния квартал на Орбител и има стабилна основа Arima, два етажа по 160MB, мощни климатици и бързи комуникации към света...

Да, понятията са малко по-различни от тези в обявите за недвижими имоти, защото новият дом на сайта и форума, разбира се, е сървър. По-важното е, че той си е наш, разположен е в България и е предназначен изцяло за МТБ-БГ, така че сайтът и форумът да се ширят удобно и да бъдат лесно и бързо достъпни отвсякъде. Другата съществена промяна е софтуерът за форума, който вече е добре познатият на повечето от вас phpBB2. Дори в сегашния си съвсем базов вариант той е доста по-функционален от предишния, а в бъдеще има още много варианти за надграждане и подобрение.

След малко ще обясня по-подробно за промените, но преди това искам да благодаря на четири души и една фирма, които направиха възможно това преместване. Трима от тях, наши уважавани съфорумци, пожелаха изрично да не споменавам имената им, въпреки че именно на тях дължим успешното преместване на сайта, настройката и поддръжката на сървъра и най-вече конвертирането от стария към новия форум, което, повярвайте, не беше никак лесно и безпроблемно! Благодаря им от сърце, защото те отделиха не просто часове, а цели дни за добруването на МТБ-БГ. Именно с тяхната помощ и умения стана успешното преминаване от Snitz към phpBB2 със запазване на съществената информация и нормалния вид на постовете и темите. Орбител и Стефан Стефанов пък подадоха ръка на МТБ-БГ, осигурявайки т.нар. colocation (услугата, при която нашият сървър стои в един гардероб с други сървъри и Орбител му осигуряват захранване, бърза връзка, поддръжка и т.н.) по специална програма без директно заплащане, което на практика прави услугата по-достъпна за мен. Всичко това направи възможни промените, които не само решават трудностите с достъпа и отварянето на страници от сайта напоследък, но се надявам, че ще направят сайта по-бърз за повечето от вас, а форума по-удобен и функционален за всички, участващи в него.

Една от най-ценните нови функции във форума е възможноста за едновременна обработка на повече от една тема или пост (заключване, изтриване, преместване на няколко наведнъж), както и разделянето/отделянето на една тема. Тези "екстри" не само ще ускорят модерирането, което досега беше съществен проблем в някои части на форума (например пазара), но и ще позволят да взимаме по-ефективни мерки срещу офтопика в темите, отделяйки го на по-подходящи места. За едни сватба, за други брадва, както се казва, с което визирам в най-голяма степен пазара, където се надявам, че с новия форум ще може много по-бързо и качествено да въведем ред. Освен това ще бъде по-лесно и бързо изтриването на неактуални теми или преместването им в архива. Надявам се обаче, че не само от модераторска, но и от потребителска гл.т. новият форум ще дава по-богати възможности.

Още веднъж, големи благодарности към хората, които осъществиха тази важна крачка за МТБ-БГ! Надявам се ползата от нея да се усети от всички! :beer:
Последна промяна Admin на Вто Юли 17, 2007 1:51 pm, променена общо 2 пъти
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Мнениеот Gh0s7 » Чет Дек 14, 2006 6:28 pm

Еее, евала, супер :banana: :beer:
Аватар
Gh0s7

Мнениеот drdre » Чет Дек 14, 2006 6:48 pm

Леле.. Направо перфектно, чувствам се в свой води с тоя ПХПББ2.

А иначе много се радвам, че все още има добри хора, като пичовете от Орбител.

Сайта и форума зареждат за секунда, което все още ми е доста нереално, защото преди какво беше...

Ай ЧЕСТИТО! ..

П.С.: Само да помоля админа, ако няма SubTrail скин качен, да го качи или ако не може да го намери ще му го пратя на мейла. Това е според мен най-удобния и приятен скин за пхпбб2.
Е па я си карам за удоволствие ;)
Аватар
drdre

Рейтинг: 1200

Shady Team™

Мнениеот Shady™ » Чет Дек 14, 2006 7:43 pm

Mии на мене всичко ми е някак си странно... Още... Дано свикна бързо... Имам чувството все едно не съм в mtb-bg.com ...
Specialized Riders Club !!! SEX™ = Super EXtreme TEAM
Аватар
Shady™

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Чет Дек 14, 2006 7:48 pm

Честито! :beer:
Изображение
Nikon d300 +Nikon 50mm f1.4, Tamron 17-50 2.8 +SB600 +Minolta 5400hs +RF-602
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Мнениеот afterburner » Чет Дек 14, 2006 7:51 pm

Еха, то било не'кво яко да ти зарежда моментално сайта, че с моята internetional връзка беше плачебно :)

Честито! :)
Аватар
afterburner

Рейтинг: 1700

Мнениеот afterburner » Чет Дек 14, 2006 7:53 pm

... и защо по дяволите е забранено редактирането на съобщения? :)
Аватар
afterburner

Мнениеот bluskanie » Чет Дек 14, 2006 7:55 pm

Само на мен ли ми зарежда 3-4 пъти по-бавно, отколкото при стария форум?
Иначе е яко де... :beer:
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот EmZo » Чет Дек 14, 2006 8:00 pm

Браво! Честито за промените. Браво на хората които са се включили, да са живи и здрави. :beer: Искрено много се радвам за новия сървър, доста по пъргав е МТБ-БГ сега, явно си личи.
На пръв поглед, лично на мен много ще ми липсва функцията "active topics", и структурата и в стария форум, също и визията, която лично на мен на стария форум ми допада повече. ще видим как ще се получат нещата със скиновете, може да стане и по-добре. Времето ще покаже. Както и да е радвам се за промените и се надявам МТБ-БГ да продължи да просперира. :) Успех! А парти по случай новия дом ще има ли? :banana:
Изображение
Аватар
EmZo

Мнениеот Besen na Kolelo » Чет Дек 14, 2006 8:01 pm

Много добро :) :) зарежда да секунди и т.н абе....супер,яко чук :beer: :beer: НАЗДРАВЕ за новото :beer: :beer:
I spit on the face of the people who don't want to be cool
Аватар
Besen na Kolelo

Мнениеот pascoff » Чет Дек 14, 2006 8:12 pm

EmZo написа:На пръв поглед, лично на мен много ще ми липсва функцията "active topics"

Разбира се и тука има същата функция с друго име -> http://www.mtb-bg.com/forum/search.php? ... d=newposts
Днес времето ще бъде преобладаващо над пространството.
Аватар
pascoff

Мнениеот pe60t0 » Чет Дек 14, 2006 8:17 pm

евала браво :) честит да ни е ..само че и аз се чувствам малко странно..дано поотмине :) някакси стария олд скуул стайл по ме кефеше ама тва да му е проблема ;) наздраве :beer:
Make the sport fun not the fun a sport...
Аватар
pe60t0

Рейтинг: 1390

Мнениеот bluskanie » Чет Дек 14, 2006 8:23 pm

Забелязах две малки неща, които малко ме дразнят...

1. Няма опция за редктиране на прозореца за бързо избиране на емотикона. Дадените в прозореца са малко използвани... Предполагам може да се коригира това...

2. Подписът е непосредствено под текста от топика, а не в края на общия прозорец на топика. Така ако текста е малко като обем, то подписът идва в средата на прозореца, защото (заради аватара) прозореца е по-голям от необходимото за дадения текст.

3. Аахахха, голяма глупост, ама ни мъ кефи :)
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот EmZo » Чет Дек 14, 2006 8:38 pm

mite_pascoff написа:
EmZo написа:На пръв поглед, лично на мен много ще ми липсва функцията "active topics"

Разбира се и тука има същата функция с друго име -> http://www.mtb-bg.com/forum/search.php? ... d=newposts

Да това го забелязах, за това съм и допълнил че по конкретно структурата на визуализиране в стария вариант ми харесваше повече, освен това я няма и опцията да провериш примерно за последните 1,2,24ч 1 ден и тн...
Но това са подробности като се замисля, за сега се надявам само да се организират някакви скинове и да има възможност за редакция на мнението :) :beer:
Изображение
Аватар
EmZo

Мнениеот C_Mo » Чет Дек 14, 2006 8:44 pm

Честито на всички! :)

Две неща:

1.Нещо бавничко се движи форума... дали проблема е само в моя телевизор?

2. Има ли активирано ограничение на броя на личните съобщения, след което да не се приемат нови? Ако има е хубаво да се каже какво е за да могат хората да си разчистят старите съобщения, които вече са надхвърлили ограничението.
Аватар
C_Mo

Мнениеот Albinosko » Чет Дек 14, 2006 8:47 pm

Честито на всички!
Лично на мен ми допадаше повече стария вид на форума, но мисля че защото всичко е още новичко :) Надявам се всички да свикнат бързо с новия форум и да се отстранят евентуалните проблеми които възникнат в процеса на работа :)
П.П. Лично не съм особен привърженик на phpBB форумите, но заради mtb-то ще гледам да си променя мнението :banana: :beer:
Ако не успееш от първия път, явно не си Чък Норис...
Аватар
Albinosko

Рейтинг: 1764

Мнениеот bluskanie » Чет Дек 14, 2006 8:55 pm

C_Mo написа:Честито на всички! :)

Две неща:

Явно и моя телевизор е такъв...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот Admin » Чет Дек 14, 2006 8:55 pm

C_Mo написа:Честито на всички! :)

Две неща:

2. Има ли активирано ограничение на броя на личните съобщения, след което да не се приемат нови? Ако има е хубаво да се каже какво е за да могат хората да си разчистят старите съобщения, които вече са надхвърлили ограничението.

Наистина се движи бавничко, а по-интересното е, че го прави на пристъпи, поне при мен. Ту е пушка, ту е охлюв ;)
Иначе има активирано ограничение за личните, направих го доста голямо, но все пак много хора (включително и аз) ще трябва да си ги поразчистим. Ограничението е 200 във входящи, 200 в съхранени и 100 в изпратени.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот cichlidi » Чет Дек 14, 2006 8:58 pm

еее да е честит на всички ни форума. :angel: :banana:

А и една лична молба: да не го усираме с разни тъпни айде със здраве
Аватар
cichlidi

Рейтинг: 1963

Мнениеот Harka » Чет Дек 14, 2006 9:02 pm

Admin написа:Наистина се движи бавничко, а по-интересното е, че го прави на пристъпи, поне при мен. Ту е пушка, ту е охлюв ;)

Мда, и при мен е така.
Аватар
Harka

Мнениеот bluskanie » Чет Дек 14, 2006 9:12 pm

А, в сайта има ли промяна, защото поне визуална аз не намирам...?
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот Admin » Чет Дек 14, 2006 9:18 pm

Няма :)
Аватар
Admin

Мнениеот drdre » Чет Дек 14, 2006 9:19 pm

bluskanie написа:А, в сайта има ли промяна, защото поне визуална аз не намирам...?

Освен че е на друг хост, няма.

Админ ако имаш някакви затруднения в донастройването на форума само кажи и ще ти помогна. :beer:
Аватар
drdre

Мнениеот drdre » Чет Дек 14, 2006 9:21 pm

Моля те пусни едит на постовете, че така си е ...

П.С.: И при мен е на пристъпи малко.. Но като цяло е пушка. Може да правят некфа профилактика хората или нещо такова.
Аватар
drdre

Мнениеот afterburner » Чет Дек 14, 2006 9:22 pm

Активиране на опцията за редакция и триене на съобщения?
Аватар
afterburner

Мнениеот Admin » Чет Дек 14, 2006 9:25 pm

Проблемът с тази опция е, че не е ограничена по време, т.е. или я има, или я няма. А сигурно си спомняте защо я въведохме навремето. Мога да си представя какво ще настане сега, ако някои потребители биха могли да си променят мненията по всяко време... ще помисля, но засега няма да бързам с нея.
Аватар
Admin

Мнениеот bluskanie » Чет Дек 14, 2006 9:28 pm

Ако се иска мнение... по-добре въобще да няма тази опция. Така може мисленето да изпревари писането, по време :)
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот GECKO » Чет Дек 14, 2006 9:33 pm

1U е много теснотия, Admin, да не забравиш да го навестяваш от време на време за чистене :sly:

Иначе е арно но ми липсва "Activ Topic" момента :baby:
Аватар
GECKO

Мнениеот GECKO » Чет Дек 14, 2006 9:57 pm

Добре де намерих "актуалните мнения" (не мога да се оправям на български с компютъра) ама не мога да намеря Edit-а че да си оправя бозата :scared:
Аватар
GECKO

Мнениеот drdre » Чет Дек 14, 2006 9:58 pm

Admin написа:Проблемът с тази опция е, че не е ограничена по време, т.е. или я има, или я няма. А сигурно си спомняте защо я въведохме навремето. Мога да си представя какво ще настане сега, ако някои потребители биха могли да си променят мненията по всяко време... ще помисля, но засега няма да бързам с нея.

Е добре , тва ще го преодолеем. Може само при posting.php да сложите едно съобщение:"Преди да публикувате съобщение, го проверете, защото опцията за редактиране е забранена" . Както е и във Форума на ДаТа.Бг, само че там пише:"Преди да постнете, прочетете правилата за писане" .. В едно такова евентуално съобщение също може да се напише:" Писането не кирилица е задължително"..

Мойта молба за скин-а(SubTrail) остава..
Аватар
drdre

Следваща

Назад към Мнения, предложения и въпроси за форума и сайта