Тъй като did предразположи, нека върнем темата в действие
Тук следва да опиша формирането на любимия ми "бъркоч", процеса изисква време.
1. Купува се шише
водка, най добре Finlandia, при ограничен бюджет, Търговище или Savoy Silver (сив етикет, ама по трудно се намира), при още по-ограничен бюджет Savoy син етикет. (Много внимателно да се следи, под надписа
VODKA, да
няма
написани и разни плодове от сорта на лимон, зелен касис червена ябълка, или бежава джанка)
2.Въпросната бутилка се поставя във фризера, като регулярно се проверява, когато е готова за консумация ще я познаете по това, че по стъклото на бутилката трябва да има поне 0,5 - 1мм скреж и когато се сипва в чашата консистенцията и е като на олио

маааазно мааазно

. (А докъто се получи въпросната консистенция, се праскат бирички)
3.Взема се ниска и широка чаша, за водка (или за уиски ако щете), в нея се поставят три полурезенчета лимон и резен портокал, сипва се 100 грама от водката.
4.В
отделна, нормална чаша за безалкохолно (висока), се слагат три полурезенчета лимон и няколко кубчета лед и се допълва с предварително изстудена вода. (възможно е и с фреш портокал)
Пропорциите са горе долу следните: на две чаши с водка се пада една чаша вода. Дозирането е нещо като едно шише (1л). водка на човек за
две вечери. (все пак няма да се напиваме, а ще си правим кефа)
Това е. Пийвам и текила, мента (може 50/50 с водка) и вино, другите алкохоли не ме радват. А и принципно не съм пияч, рядко пия.
А въпросната отвертка,(а и смесването на водка, с каквото и да било друго, различно от мента или текила, в много редки случаи) още повече в косистенция 1/3 според мен си е чиста загуба на водката, особено ако е Finlandia, трябва да съм луд за да я опороча смесвайки я с нещо друго, дори лед.
PURE PLESURE
едит (слава богу вече има), методи за прилагане:
Консумира се
след обилна вечеря. Мезето е фъстъци и/или желирани бонбони.
Много добре се смесва и с "мутиралата" "мента"
Това е моята визия за нещата.