Iron Horse Yakuza Aniki или Scot YZ0

Този форум е заключен, тъй като на негово място бяха създадени няколкото продуктови форума по-горе.

Iron Horse Yakuza Aniki или Scot YZ0

Мнениеот radio » Нед Дек 17, 2006 2:40 am

Въпросът е по-скоро як твърдак или споменатото меко. Карам предимно в планината с много блъскане и тръшкане. Кончето с доставката и митото ще ми излезе колкото Скота, но дали си струва? Повече от 1200 лв. не мога да отделя, та затова се чудя. Компонентите на Кончето са що годе добри, но за тази вилка Spinner Ammo 1, нищо не знам, а от вилка вече съм си патил. Другото което ме пртеснява е, че на коня ще трябва да му се сменя шока, а и изявлението на производителя: "The Ojiki and Aniki share an overbuilt 7" travel single pivot frame that's strong enough to take whatever punishment you dish out, whether you're shredding the bike park or sessioning your local freeride spot. With a time tested single pivot design, the Ojiki and Aniki models are the perfect for freeriders just getting into the sport." - малко ме смущава. За Скота е ясно, скотска работа. Досега проблеми с тази рамка, не съм чувал някой да е имал, а аз с твърдаци имам опит, но все ми се щеше меко да усетя.

Та какво мислите вие по въпроса?
radio

Рейтинг: 1702

Re: Iron Horse Yakuza Aniki или Scot YZ0

Мнениеот bluskanie » Нед Дек 17, 2006 4:18 am

radio написа:Въпросът е ...

... но все ми се щеше меко да усетя.

Та какво мислите вие по въпроса?

Нямаш избор... ако искаш да усетиш... мекото :)
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Рейтинг: 2000

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Нед Дек 17, 2006 1:19 pm

самото сравняване на мека с твърда рамка е малко неуместно
изясни си какво точно искаш
Изображение
Nikon d300 +Nikon 50mm f1.4, Tamron 17-50 2.8 +SB600 +Minolta 5400hs +RF-602
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Мнениеот radio » Нед Дек 17, 2006 2:06 pm

Добре, да оставим сравнението на страна. Въпросът е дали въпросното меко ще е достатъчно здраво. За тези пари и с въпросния сносен монтаж е направо съмнително. Но все пак чело 1.5... А също и как работи рамката е важно. Аз съм я карал за малко, но като цяло нямам никакъв опит с меки рамки. Не съм ги карал за по-дълго и не зная. Та това е.
Като цяло сравнението опира не до мека и твърда рамка, а до здравина в рамките на ограничен бюджет.
Говоря само за тези две колелета. Нямам повече пари и не мога и да отделя за в бъдеще, така че предложения от рода на, ако вземеш тази рамка с тази вилка и за 3000 лв. ще си направиш еди какво си колело са излишни.
Благодаря.
radio

Мнениеот GECKO » Нед Дек 17, 2006 6:44 pm

Зимай твърдака карай, мачкай, късай рекси!!!

Догодина събери още малко пари и земи по-голямото железно конче (с още по-хубавия монтаж) и ще се изродиш.... или беше преродиш :baby:

Edit: имам Edit баси якото :banana:
Последна промяна GECKO на Нед Дек 17, 2006 6:58 pm, променена общо 1 път
Аватар
GECKO

Мнениеот radio » Нед Дек 17, 2006 6:58 pm

@GECKO
Проблемът е, че още преди 2 години имах дилеми с избор на клело. Тогава съвсем нямах пари и си взех Онтарио ТЕ, като Climber-а и наливах кинти а спирачки вилки и т.н. все с идеята за нещо по добро след време, а междувременно много главоболия с подмяна на монтаж и други. Да обаче вилката ме предаде и ме извади от строя за дълго време. Сега имам все по малко време да карам и искам като го правя да се кефя и да не се занимавам после цяла седмица с ремонти и глупости. Както казах карам предимно в планината и блъскам тръшкам и късам. Затова ми се иска от една страна да е меко, но от друга най-важна е здравината. Та това е голямата дилема на малкте портфейли.
radio

Мнениеот GECKO » Нед Дек 17, 2006 7:07 pm

В такъв слуай пести още малко и се прицели малко по-високо, да кажем към това:

Изображение

Малко по-бомбоустойчиво е от малкия си брат и за него говорех в предишния пост :apple:
Аватар
GECKO

Мнениеот Admin » Нед Дек 17, 2006 7:27 pm

Ако е само до здравина, мисля че може да се разчита достатъчно на рамката. Но подозирам, че много от компонентите, с които е, ще ти саздават ядове, особено като подкараш още по-бързо заради това, че си с окачване ;)
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот radio » Нед Дек 17, 2006 7:57 pm

Абе да съм най точен става въпрс за това:http://www.rscycle.com/s.nl/it.A/id.8045/.f?sc=11&category=108
По изгоден вариант в съотношение цена качество досега не съм намерил за меко колело. Най много ме притесняват шока и вилката. Шокът със сигурност ще се смени, за вилката не знам нищо. Четох някакви добри отзиви ама все пак. Иначе като цяло смятам, че е по-подходящо за мен. Ако нещо капла, главина се издънят имам резервни от старотот клело. За курбелите май са на едно ниво с хусфелта от СКОТ-а та така. Ще го видим. Само още малко кинти да събера.
radio

Назад към ПРОДУКТ - КОНСУЛТ