Cveti, карането през зимата е уникално преживяване, поне за мен [:p] (а и за много други мои познати). Така че не го пропускай.
За него може да се говори много и малко преди активния сезон (т.е. надявам се през декември) ще напиша една статия по въпроса. Аз исках още преди изминалата зима да напиша, ама нямах снимки. Сега съм насъбрал достатъчно, та да я илюстрирам.
С две думи: може да се кара и по пистите, и по тези пътеки, които са утъпкани от скиори/бордисти/шейни. Двете неща са доста различни и еднакво луди.

Виж, по карането в парка през зимата не си падам, повече се потиш, отколкото се кефиш.
Спускането по сняг (особено по пистите) е и много полезно за развиване на уменията, защото се научаваш да реагираш на страшни поднасяния, което през лятото може да ти е от полза. А пък грешките рядко се наказват с болка, макар че не са изключени и лоши падания, затова екипировката си е на max.
Абе айде да не пиша статията тук, в нея ще има скромно описание на самото преживяване, някои практически съвети за това в какви условия е готино и в какви не толкова, както и съвети за екипировката (например как да си направиш зимни гуми).
Животът е кратък, карай бързо!