Модулна камера/обектив

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Модулна камера/обектив

Мнениеот Rabbid » Съб Окт 18, 2003 1:34 am

Някой някъде да е мяркал, или пък да е чувал нейде из София да се продава подобно нещо:
http://www.cyclegadgets.com/Products/product.asp?Item=RCAM

Разбира се, не е задължително да е точно пък тази... просто ме интересува такъв тип камерка.

Рейтинг: 1200

Мнениеот screamBoy » Съб Окт 18, 2003 8:46 am

тц, виждал съм само на един амерички сайт, май беше petefagerlin.com там си има цяло оборудване, и отделно камерката, и захващащите елементи и кабелите (нали са по-дълги) и т.н.

[url=http://www.freevibe.com/headsup/lowdown_index.shtml][img]http://free.techno-link.com/screamBoy/Graphics/KnockedOut.gif[/img][/url] &lt;.. [url=http://free.techno-link.com/screamBoy/]<s>Let it</s> [b][color=blue]B[/color][color=red]e[/color][/b][/url] ..&gt;
Пост свободен от семантични грешкиИзображение
Аватар
screamBoy

Рейтинг: 1980

Мнениеот Cu0 » Пон Окт 20, 2003 10:54 am

[quote="Rabbid"]

Някой някъде да е мяркал, или пък да е чувал нейде из София да се продава подобно нещо:
[url]http://www.cyclegadgets.com/Products/product.asp?Item=RCAM[/url]

Разбира се, не е задължително да е точно пък тази... просто ме интересува такъв тип камерка.
[/quote]

wizh w raznite magazini za ohranitelna i nabliudatelna tehnika ... tam moze da ne e obqwena to4no kato za bike, no wse shte ima neshto OKOLO
Аватар
Cu0

Рейтинг: 1777

Мнениеот ADVENTURER » Вто Окт 28, 2003 9:19 pm

мале човек като погледнах тази камера в саита
там си ми остама езика, облизах целия монитор,
мога само да кажа че е доста кефеща,
но тай като сам от VT и немога да ти помогна[b][/b]!!!
:xx(::xx(::xx(::xx(::xx(::xx(::xx(:
ADVENTURER

Мнениеот korlitz » Пет Окт 31, 2003 9:56 am

po princip pazara na tova v BG sa samo niakolko televizii, taka che moje da predpolojish che sa po porychka, moje da probvash da se svyrhesh s niakoia televizia i da porychash prez tiah
[quote="Rabbid"]

[url]http://www.cyclegadgets.com/Products/product.asp?Item=RCAM[/url]

[/quote]
korlitz

Мнениеот screamBoy » Пет Окт 31, 2003 4:03 pm

Rado na ediniq den ot trentrowkite po DH karashe s takawa dvidvawka, ama ni west ni kost posle ot filma :(

[url=http://www.freevibe.com/headsup/lowdown_index.shtml][img]http://free.techno-link.com/screamBoy/Graphics/KnockedOut.gif[/img][/url] &lt;.. [url=http://free.techno-link.com/screamBoy/]<s>Let it</s> [b][color=blue]B[/color][color=red]e[/color][/b][/url] ..&gt;
Аватар
screamBoy

Мнениеот thefatcat » Пет Яну 09, 2004 6:38 pm

Аз имам едно подобно филмче, значи зехме една цифрова камера(възможно най-малката и я залепихме с тиксо за каската. Можете да го видите на http://uha-mtb.hit.bg/ -=&gt;speedon204 се казваше май. ;)

UHA® DH team
Nothing is imposible. You are only limited by fear and even that you can overcome.
Аватар
thefatcat

Рейтинг: 1729

Мнениеот Shantav » Пет Фев 13, 2004 12:04 pm

Hodih do ConradElectronix i tam ima6e dosta modulni kameri!!!
Nqkoi daje bezji4ni!!!
Ne6to mnogo ne razbiram ama za nqkoi ma4e trqbva da si nosi6 videoto s teb!!!!:((((((((((
Ima nqkvi c-mos kameri!!!!! No idea za kvo stava duma no sa mnogo malki!!!!!!!![:p]:):D
Хакуна Матата....
Shantav

Мнениеот screamBoy » Вто Фев 17, 2004 11:22 pm

Shantav много мерси за инфото, видях ги но не ми вдъхват доверие, трябва да ида още веднъж и по номера после да намеря инфо с каква скорост снимат, за нашите цели трябва поне 20 кадъра в секунда, ако са за охрана ще са 4-5 най-много, иначе има добри и на добри цени и като размери са приятни, и са точно модулни камери - връзват се към голяма камера (в раницата примерно)
Аватар
screamBoy

Мнениеот Shantav » Сря Фев 18, 2004 8:18 am

Neznam dali ohranitelnite kameri po uslovie snimat s 4-5 kadyra ili prosto gi nastrojvat taka!!!!!!! Vse pak ako stane iskam da se idi t'va tolkoz o4akvano film4e!!!
Хакуна Матата....
Shantav

Мнениеот SPA » Сря Фев 18, 2004 10:08 am

[quote="screamBoy"]

Shantav много мерси за инфото, видях ги но не ми вдъхват доверие, трябва да ида още веднъж и по номера после да намеря инфо с каква скорост снимат, за нашите цели трябва поне 20 кадъра в секунда, ако са за охрана ще са 4-5 най-много, иначе има добри и на добри цени и като размери са приятни, и са точно модулни камери - връзват се към голяма камера (в раницата примерно)
[/quote]

Ами камерата обикновено снима с повече кадри. Просто системите за охрана ограничават кадрите в секунда за да се пести място. Особено когата се записва на компютър. Пък и самата система за capturing работи да кажем на 30 кадара. Ама като сложиш 4 камери и то се разпределя по тях.
:wavey:.......................................................................:tophat:
SPA

Рейтинг: 2000

Мнениеот screamBoy » Нед Фев 22, 2004 1:05 pm

мпичове значи се търси голяма видеокамера с такъв вход дето не го знам как се казва ама май е като на видео презаписващо сиреч 1 просто коаксиално за видеоето и 1 просто коаксиално за аудиото, и да е под 50лв :)))) ама може да е с развалена оптика, нали ?
ако не става за филмчета ще си я сложа като 2ра шпионка тая камера
филмчето не го правя аз !
Аватар
screamBoy

Мнениеот screamBoy » Сря Фев 25, 2004 12:09 am

вече толкова инфо насъбрах за тези модулни камери и параметрите им че направо си въобразявам как си преставям каква картинка ще извади !!
сега, Конрад имат една наистина перфектна модулна камера за целта но е 190лв крайна цена
така че ще се използва друга
остава нерешен въпроса с камерата
от къде да намеря камера 2-ра ръка, може и лентова VHS, с видеовход за минимални кинти, тегло до 2500гр с батериите, може с ебната оптика
Аватар
screamBoy

Мнениеот zero knowledge » Чет Апр 22, 2004 1:10 pm

[quote="screamBoy"]

вече толкова инфо насъбрах за тези модулни камери и параметрите им че направо си въобразявам как си преставям каква картинка ще извади !!
сега, Конрад имат една наистина перфектна модулна камера за целта но е 190лв крайна цена
така че ще се използва друга
остава нерешен въпроса с камерата
от къде да намеря камера 2-ра ръка, може и лентова VHS, с видеовход за минимални кинти, тегло до 2500гр с батериите, може с ебната оптика
[/quote]

Би ли споделил информацията която си събрал? Мен SPA ме насочи към [url=http://dolphin-3.bg/security/bg/index.html]Dolphin-3[/url], варненска фирма, имат офис и в София. Имат няколко интересни модела, най-удобният за каска DF 202 е 120лв, което ми се струва много добра цена. Това им е [url=http://web.mit.edu/rahnev/Public/dolphin_cenova_lista.doc]ценовата листа[/url].
19.6.16.6
Аватар
zero knowledge

Мнениеот screamBoy » Пон Апр 26, 2004 11:24 pm

мда да опитам
Scanning System: EIA 525 lines, 2:1 Interlacing
Image Sensor: 1/4 inch solid state interline Colour CCD - Matsushita/Panasonic Japanese Chipset ("NOT" Low res. / low sensitivity CMOS type sensor)
Lens: f = 3.7 mm
Field of view: ~ diagonal 70 degrees
Sync System: Internal
Iris: Automatic adjust
Shutter/Exposure: Automatically selected, 1/60 - 1/100,000 sec.
Video Output : VBS 1.0 +/- .2 v p-p - 75 ohm
Horizontal resolution: approximately 330 TV lines
Luminance S/N: More than 45db
Sensitivity: 1.0 Lux
Voltage: 9 - 12 volts @ 150 ma.
Size: ~7/8" (22 mm.) Diameter barrel x 2.5" long
ENCLOSURE: Made of Aluminum, Weather-Resistant

значи, това което дават като спецификации е нещо от сорта на това отгоре, това отгоре е от някъф сайт пича много го изхвали
та, обикновено дават чувствителността в луксове, около 1 лукс се движат
друго това горе horizontal resolution 330 линии е ниското, има и с повече 400 и нещо
захранване и консумация ясно, щото нали и токоизточника трябва да се мъкне някъде
фокусното разстояние не ми е ясно, това и при фотонещата не ми е ясно
Iris (бленда) обикновено е автоматична, ако я има изобщо
Shutter/exposure е скоростта, също обикновено е автоматична
тези камерки представляват платка с 2 чипа и оптика, 1 чип е CCD/CMOS матрицата а другия е контролера, контролерите са само няколко вида а матриците са повече видове
някои имат и инфрачервени диоди и могат да снимат и на 'тъмно'
изхода може да е нормален антенен 75омов а може и нещо друго
а, да, също така има и черно-бели и цветни
та, по-добрите матрици може би са CCD, ако си гледал има клипчета снимани с такова на които се е*ават цветовете или бавно реагира на смяната тъмно/светло
друго с повечето линии съответно е по-добро (420 и нагоре)
ако е с корпус разбира се стоманения е за предпочитане, има и с различни видове захват
в Конрад видях ставащи 50ина лв без корпус от сорта на 200-CA
яяя на сайта на долфин има калкулатор за фокусното разстояние, яко
накратко това е
надълго и сам можеш да започнеш да четеш тръгвайки от
http://www.petefagerlin.com/video_how_to.htm
ако не си гледал повечето ми клипове дето си заслужават са от този сайт
Аватар
screamBoy

Мнениеот Black » Нед Май 09, 2004 7:57 pm

hora nqkoi sli4aino da ima modolna kamera koqto da mo6e dase zakrepi na KASKA
BMW,колела,и некви руси каки с големи цици
Аватар
Black

Рейтинг: 1697

Мнениеот Metal_Psycho » Вто Май 11, 2004 9:04 pm

[quote="Black"]

hora nqkoi sli4aino da ima modolna kamera koqto da mo6e dase zakrepi na KASKA
[/quote]

Hmm,to ima po magazinite,no o6te ot sega znam,4e sa skupi.
Az primerno sum obmislial varianta edna kamera,obiknovenna,s pomo6ta na universalnia zakrepitel tikso,izolirband se taia,da se oblepi okolo 6lema v podhodia6ta i balansirana pozicia.Ne e zle kato ideia no pak ima niakoi raboti za doobmisliane,ta Zero Knowledge,dai malko info po vaprosa,ne6to mejdinno da izmislim,4e i tazi gledan to4ka si trebe.
Moje i drugade razbirase da ia zaka4im kamerata,primerno na torsoto na gardite s niakvi kolani,pak stava,no vsu6tnost cialata taia ideia ima edin ogromen nedostatuk-trepereneto na obektiva.Kak da sedi stati4no kartinata.Moita kamera uj ima Steady Cam opcia,no pak daje suvsem malkite dvijenia gi ulavia i se buguasva.Daite ideiki i za tova su6to plz.
Аватар
Metal_Psycho

Рейтинг: 1993

Мнениеот zero knowledge » Сря Май 12, 2004 9:51 am

Black-
погледна ли DF 202 от Dolphin-3 в предишния ми пост?

Metal_Psycho-
закреппването на същата тази камерка май няма да е проблем, било то в горната част или от страни на каската. Има свински опашки, изолирбанд/тиксо ... ще го наместим, и споко, няма да друса много. Размерите и са смешни, водоустойчива е ... какво повече за 120 камъка ;)
[img]http://dolphin-3.bg/productimages/DF202Side.jpg[/img]
19.6.16.6
Аватар
zero knowledge

Мнениеот Metal_Psycho » Сря Май 12, 2004 10:34 am

[quote="zero knowledge"]

Black-
погледна ли DF 202 от Dolphin-3 в предишния ми пост?

Metal_Psycho-
закреппването на същата тази камерка май няма да е проблем, било то в горната част или от страни на каската. Има свински опашки, изолирбанд/тиксо ... ще го наместим, и споко, няма да друса много. Размерите и са смешни, водоустойчива е ... какво повече за 120 камъка ;)
[img]http://dolphin-3.bg/productimages/DF202Side.jpg[/img]
[/quote]

To taka za zakrepvaneto i az sum suglasen,no az pitam za moia kiutuk niavko Sony Video Hi8 CCD-TRV67E baia obemista.No gledam ti govori6 za niakva druga?A puk i leka ot strana na parata,s neia moje i verno da se polu4i iako.
Аватар
Metal_Psycho

Мнениеот zero knowledge » Сря Май 12, 2004 11:09 am

[quote="Metal_Psycho"]

To taka za zakrepvaneto i az sum suglasen,no az pitam za moia kiutuk niavko Sony Video Hi8 CCD-TRV67E baia obemista.No gledam ti govori6 za niakva druga?A puk i leka ot strana na parata,s neia moje i verno da se polu4i iako.
[/quote]

Камерата-майка ще е в раницата, няма друг вариант просто, иначе ще я разбием. Малката камерка е на каската, кабел от нея отива в раницата към майката. А, само трябва голямата камера да има вход.
19.6.16.6
Аватар
zero knowledge

Мнениеот Metal_Psycho » Сря Май 12, 2004 11:18 am

[quote="zero knowledge"]

[quote="Metal_Psycho"]

[/quote]

Камерата-майка ще е в раницата, няма друг вариант просто, иначе ще я разбием. Малката камерка е на каската, кабел от нея отива в раницата към майката. А, само трябва голямата камера да има вход.
[/quote]

Aaa,ooo,eee tova e mnogo dobre,to4no kato v Double Down s Evil Dave:D
Super,zna4i se zdobihme se s o6te edna gledna to4ka za filmite:8D:
Аватар
Metal_Psycho

Мнениеот Black » Сря Май 12, 2004 12:56 pm

bobi ako namerim takova ne6to 6e e qko
Аватар
Black

Мнениеот Metal_Psycho » Сря Май 12, 2004 1:54 pm

Rabira se,4e 6te e super:8D:

A ZK,znae6 li magazin kadeto da ia nameria tazi kamerka osven v plovdiv?A ako niakoi drug znae neka spodeli kade se namira podoben magazin.:)

Aide,4e 6te sravame i nie "Pro"-ta:D
Аватар
Metal_Psycho

Мнениеот zero knowledge » Сря Май 12, 2004 2:44 pm

[quote="Metal_Psycho"]

... A ZK,znae6 li magazin kadeto da ia nameria tazi kamerka osven v plovdiv? ...
[/quote]

Колко да те псувам? :(!:;) Погледна ли им страницата, има линк в предишен пост, Варненска фирма, магазин в София, в Пловдив нямат нищо ... лошо ти се отразява да не караш ...
19.6.16.6
Аватар
zero knowledge

Мнениеот Metal_Psycho » Сря Май 12, 2004 3:00 pm

[quote="zero knowledge"]

[quote="Metal_Psycho"]

... A ZK,znae6 li magazin kadeto da ia nameria tazi kamerka osven v plovdiv? ...
[/quote]

Колко да те псувам? :(!:;) Погледна ли им страницата, има линк в предишен пост, Варненска фирма, магазин в София, в Пловдив нямат нищо ... лошо ти се отразява да не караш ...
[/quote]

Ami....uuuupss,ne6to neznam kakvo mi mina prez glavata,no suvsem biah zabravil,4e ima i predi6na stranica:I8) sram ma e:V::D
a za tova,4e mi se otraziava zle...tui nie mnogo dobre go znaem:D

Takaaaa,sled kato gi razgledah vsi4ki tam tintiriminimiti raboti,vse o6te neznam koia ot tezi modulni kamerki nai-si ia biva za nujdite ni.
Onazi ot Dolphin-3 ne izglejda zle,no ne i znam filming ka4estvoto,no ako niakoi kaje,4e stava,da ia zimam napravo?ili niakoia druga ili....abe prosto kajete koia stava,4e ne6to ve4e epten nemoga mislia normalno[:p]
Аватар
Metal_Psycho

Мнениеот Black » Чет Май 13, 2004 4:01 pm

mnogo dobre 6eni doide edna takava kamera a kvo misli6 PSIHO az sam za:8D:
Аватар
Black

Мнениеот Metal_Psycho » Чет Май 13, 2004 4:17 pm

[quote="Black"]

mnogo dobre 6eni doide edna takava kamera a kvo misli6 PSIHO az sam za:8D: