Sprint Samurai

Този форум е заключен, тъй като на негово място бяха създадени няколкото продуктови форума по-горе.

Sprint Samurai

Мнениеот SmartonoseN » Нед Дек 24, 2006 5:06 pm

Първо искам да кажа Здравейте на всички!Хареса ми форума реших да се регистрирам защото имам някои въпроси към вас (професионалистите в бранша).Въпросите са ми следните:
1.Имам горепосочения велосипед няма амортисиори и искам да ви попитам къде с каква смазка да го смазвам защото е на 7 годинки някъде и забелязвам че започва да скърца доста,а имам желание (както и съм по принцип спокоен човек и обичам да се занимавам с велосипеда си)да го стегна.Искам точни модели на смазки и спрейове за почистване.
2.Колко ще ми излезе смяната на централното движение и задните забчатки + курбели и верига,и педалите съответно?
3.Ще съм радостен ако ми дадете точно за този модел колело слабостите му и ще се радвам всякакви напътствия относно подръжката му.
4.Бих се радвал де ми предложите някакви капли от среден клас и естествено със достъпна цена защото тия които са на него вече започват да се кривят и не ми харесва.
Това е моля не ме упреквайте ако нещо което съм написал е прозвучало ламерско все пак смятам че на всеки е простено понякога немърливостта,и невежеството Благодаря. :^:
SmartonoseN

Рейтинг: 1200

Мнениеот Admin » Нед Дек 24, 2006 5:19 pm

Отговори на първия ти въпрос има в ЧЗВ, има и статия в сайта за поддръжката на велосипеда, ако на тези места не намериш отговора, питай конкретно каквото не ти е станало ясно :)
Останалите три въпроса са за Продукт-консулт, затова ще преместя темат там ;)
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Мнениеот mitakaman » Нед Дек 24, 2006 6:00 pm

Samo me samnqva dali 6te moje6 da si mahne6 kurbelite i srednoto 6tot na edin sprint na 5 godini lqtoto sa probahme ama bqha mn zle i ne gi mahnaha v nito edin shop :(
Аватар
mitakaman

Рейтинг: 1977

Мнениеот BikeArea » Нед Дек 24, 2006 6:52 pm

Въпреки, че наистина първия въпрос е за ЧЗВ ще му кажем на човека да не се мъчи...
Но нещо важно при търсенето на информация (не само в интернет) е проверяването на доста места, а в конкретния случай, обстоен преглед на ЧЗВ, провече информация за продукта, който питаш (линк към негова снимка) и т.н. понеже ти си знаеш всичко за велосипеда, но той явно е от сравнително нисък клас, което означава, че не е много подходящ за стиловете на каране на хората в този форум и затова не е много популярен предполаган. Разбира се не искам да убидя колелоето ти, като го наричам с лоши думи. Най-важното за едни велосипед е да му се кефиш, а щом го караш толкова време то явно те радва. :beer:

Сега по същество:
1. Смазвай го с най-обикновени машинни масла, не спрейове, не скъпи смазки. Купи си една спринцовка и впръсквай внимателно в броните масълце, ако не ти занимава да вадиш жилата разбира се...
Почистването става с парцалче и много вода (от маркуч, с кофа е по-трудно) веригата можеш да почисти с нафта, но имаи друг начин(само няма да се смеете ! :) ) - с прах за пране с малко водичка и четка. Венците стават буквално като нови! Само, че е добре после обилно да изплакнеш почистващия материал (и да смажеш, разбира се), че иначе лошо.

Има интернет магазини, в които можеш да намериш цените на нещата, които търсиш, да видиш колко струват тези от високия клас и да прецениш колко пари ще отделиш. Screambikes gorgona dimibike и други са интернет магазини(цъкни тук, за да ги намериш) , в които можеш да намериш отговори на въпросите си!
Your bike, your way !
Аватар
BikeArea

Рейтинг: 1507

Мнениеот Ozzie » Нед Дек 24, 2006 6:55 pm

2. Колко ще ми излезе смяната на централното движение и задните забчатки + курбели и верига,и педалите съответно?
Колкото струва цялото ти колело в момента, ако не и повече.
P.S. Смятам ти ги на възможно най- ниски цени.
4. Бих се радвал де ми предложите някакви капли от среден клас и естествено със достъпна цена
Ако си разбрал написаното горе, замисли се, дали е икономически оправдано да сменяш и капли. ;)
Весела коледа! :santa:
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Назад към ПРОДУКТ - КОНСУЛТ