FasTmaN написа:Ми мен точно тва ме дразни защото има супер много място поне за още 3 санта ход и поне ако вади 80мм да е по-ниска!!!

Има място къде, между гумата и долната страна на короната точно над нея, или на подпорите между праховите семеринги и долния ръб на короната където влизат подпорите?
Цялата тая работа с височината на вилките всъщност е заради втулките, ако искаш вилката ти да не се суче и да бачка добре трябва да ги раздалечиш максимално. Едния начин е да запазиш мястото на долната втулка и да вдигнеш горната (увеличаваш ефективната дължина на краката на вилката нагоре), другия е да запазиш мястото на горната и да смъкнеш долната втулка (удължаваш краката надолу). Marzocchi са избрали първия подход, Manitou втория, а RS се правят на ударени (с изключение на Boxxer-а). Негативните ефекти - дизайна на жабите прави вилките като цяло по-високи, докато този на индианците увеличава риска от удряне в някоя скала/дърво при каране из технични участъци. Разбира се има техническо решение което елиминира и двата проблема, обаче IIRC при велосипедните вилки то се използва само от Risse, а техните продукти съвсем не са евтини