Тези въпроси са били обсъждани и друг път, даже много пъти
Не отричам проблема със спама и писанията на някои съфорумци, но и не съм съгласен с всичко, написано дотук по темата
Разделът Бла-бла беше създаден именно с цел да "канализира" и съсредоточи спама и лигнята. Не, че е възможно да го направи напълно, но все пак донякъде успява. Друг въпрос е защо четете темите в този раздел, като не ви допадат?

Идеята му е точно такава - който го влекат подобни теми, да ги пуска и да ги чете там. Който не го влекат, просто пропуска Бла-бла и готово.
Разбира се, с новия форум вече имаме много по-добри средства за борба срещу спама в останалите форуми и смея да твърдя, че ги прилагаме. Специално в пазара следя всички нови теми и редовно трия "повдиганията", офтопиците и т.н. Друг е въпроса, че там наистина продуктивността на такива постове е твърде голяма, но полека-лека ще се справим с проблема, ако трябва и с допълнително затягане на правилата. В същинските форуми, изключая Бла-бла, който си е затова, напоследък не съм забелязал много спам и офтопици, иначе с удоволствие бих упражнил новите инструменти на форума и там
За броя на постовете го говорихме - ще бъдат махнати, но това не е най-важното в момента, а и не мисля, че някой пише точно с такава цел.
За рейтиннги сме говорили и преди - не е лоша идеята, но засега съм убеден, че трудно може да действа коректно в български условия. Обяснявал съм вече защо.