Пак Avid vs. Hayes

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Мнениеот Windstream » Пет Май 14, 2004 3:57 pm

[quote="bikerider"]

пробвай греста на SRAM, ако не говориш за нея
[/quote]

Същата :D
Officially recognized show-off post whore - Yee-haw! :cowboy:
Аватар
Windstream

Рейтинг: 1700

Мнениеот axelmax » Пет Май 14, 2004 4:49 pm

[quote="did"]

[quote="TOYAGA"]
Би могло да се пробва с някоя тефлоносъдържаща или графитна смазка, но не гарантирам за качеството на резултата8)
[/quote]

Аз пък гарантирам! Точно спея за вериги на Валволин с тефлон ми е помагал на два пъти да възкреся от небитието палцови команди Altus и Alivio и въобшще не се отмива лесно (той даже от веригата не се отмива лесно, камо ли от толкова защитено място). След интервенцията не ми се е налагало да пипам тоя проклет механизъм, въпреки [url=http://free.bol.bg/ddiidd/hi-hi/IMGP1552.JPG]бруталния подход[/url] към почистването на колелото, който [size=67][color=limegreen]понякога[/color][/size] използвам:D:D:D:D:D (еми к'во да правя, знам, че не трябва, но се налага понякога от обстоятелствата).

[/quote]

did seriozno li pravish tova ,stoto az moito koleloto ne mu davam da hodi na vatre vav vodata ,stoto nemoje da pluva:D malko e tejko:)
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот bikerider » Пет Май 14, 2004 5:32 pm

@Windstream: :D
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Рейтинг: 2000

Мнениеот MAN6 » Пет Май 14, 2004 11:10 pm

[quote="TOYAGA"]
... Аз лично съм установил, че най-добре на жилата действа тънко масло за шевни машини.
[/quote]

a az-che nqma smisal da se maje dopylnitelno.naprawo smqna sled da kajem 2-3 godini :)
i nikakwa gres! :)
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот MAN6 » Пет Май 14, 2004 11:12 pm

[quote="Windstream"]

[quote="bikerider"]

пробвай греста на SRAM, ако не говориш за нея
[/quote]

Същата :D
[/quote]

a ima i edna druga- Glaitgelen
pomaga(ako imash problem s kola za sedloto) :)
hahaha
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот MAN6 » Пет Май 14, 2004 11:14 pm

[quote="did"]
... въпреки [url=http://free.bol.bg/ddiidd/hi-hi/IMGP1552.JPG]бруталния подход[/url] към почистването на колелото...[/quote]

mnogo qki disco gumi , otkyde sa?

"it's the D.I.S.C.O. ..." :)
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот did » Съб Май 15, 2004 8:03 am

@MAN6
:D:D:D:D
Ако питаш за сините гуми - това не е моето колело, а онзи с шапката не съм аз! Аз карам с каска и ям стоножки:D:D:D. Точно тогава карах с другото, червеното. Иначе сините гуми са кевларени Rubena, не знам точно какъв модел.

@axelmax:
Ами това съм го правил точно два пъти и то само ако са изпълнени следните условия:
1. По рамката има толкова кал (даже по-скоро глина, дето не може да се откърти), че трудно се кара;
2. Веригата е наблъскана с кал и пясък и звучи като прасе, дето ще го колят след малко;
3. Движенията са доведени до състояние, в което отварянето им за почистване и смазване е неизбежно.
4. ...
В този случай едно "пълно потапяне" (нямам предвид албума на Васко Василев с Лауреат:)) върши много от черната работа. Пък ако си мислиш, че оная червената котва може да плува или пък тежи по-малко от твоето - лъжеш се:D:D:D:D.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот jivkonik » Нед Авг 15, 2004 11:41 pm

Изчетох всичко тук... карахме в събота с един колега, който си е сложил AVID BBDB със 185 мм ротор отпред на RoxShox Judy (не знам кой модел точно). Аз искам да сложа това чудо на Manitou Six Super 2002 ама никъде не видях в книжката да пише какъв ротор може да се слага? Я споделете някой друг ако кара таквоз чудо отпред с ХС вилчица от класа на на моето Manitou бива ли го, суче ли много, разхлабва ли QR-а и т.н.
p.s.
Механична искам да сложа отпред на мястото на V-Brake Deore, не ми се харчат пари и за нови команди (и без това главината трябва да сменям за целта) и отделни лостчета за спирачката(сегашните ми са блок черното Deore) и затова се заглеждам в механичните. Та ако споделите опит с такава конфигурция ще съм благодарен!:banana::beer:
Аватар
jivkonik

Мнениеот uha_rampage » Пон Авг 16, 2004 10:23 am

И аз карах с 185тица на авид, своето Джуди ХС и бях доволен, не ми сучеше.
Ако ти трябва вилка или ротора на авид виж ми обявата в пазара.
www.rampage.hit.bg
Drujba-2 County - кварталът на богатите :)
Аватар
uha_rampage

Рейтинг: 1700

Мнениеот jivkonik » Пон Авг 16, 2004 10:44 am

[quote="uha_rampage"]

И аз карах с 185тица на авид, своето Джуди ХС и бях доволен, не ми сучеше.
Ако ти трябва вилка или ротора на авид виж ми обявата в пазара.
[/quote]

Хай! Видах ти я обявата - комбинацията изглежда подобна на това, което ми трябва - само че Manitou за сега е читава, не мисля да я сменям. Аз цял АВИД мисля да взимам, ако си го взема без диск и взема твоя за 60 лв дали ще ми излезе по-ефтино? Към 190лв. е някъде целия комплект ако се не лъжа? А и дали ще ми го продадат без диска?:I
А ти какво си карал с нея - ХС, FR - вилчицата викаш не суче видимо, а втулките оцеляха ли или похлопват вече? :angel:
Аватар
jivkonik

Предишна

Назад към Архив