Задна главина Въпрос?

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Задна главина Въпрос?

Мнениеот killvanrea » Пет Яну 05, 2007 2:44 pm

Въпросат ми е дали е възможно на най-обикновенна задна главина да се направи резба за диск на стругар
[email protected]
GSM:0883470235
Аватар
killvanrea

Рейтинг: 1217

Мнениеот Admin » Пет Яну 05, 2007 2:53 pm

Дисковете не се закрепват на резба!
Така че, явно имаш предвид или да се направят отвори с резба за болтове за диск, или да се копира CenterLock шлица.
Е, и в двата случая моят отговор е не, не може, защото обикновените главини не са проектирани за специфичните натоварвания, които се получават при спиране с диск. Т.е. дори случайно тялото на главината да позволява подобна интервенция, не е хубаво да я правиш, защото едва ли ще издържи.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Мнениеот chiMol » Пет Яну 05, 2007 3:38 pm

Админ тука малко бъркаш ..има стандарт за дискове на резба до 165мм (стандарта е стар немски след което се е разбрало че нищо не става от него и братята китайци са го купили) та в българия го наблюдавам от има няма 3г че навлиза и той със всички китайски байкове тип илиенци ...принципот му е прост зима се задна главина навива и се фланец на резбата слага се предна ос и хоп ето предна главина за диск но за мен това е ненадеждно(от страна за по екстремно каране иначе за парка става) + това дисковете не са за ИС пак са 6 болта ама с по големи зарстояния ....

По въпроса може да се нареже резба дори съм виждал такива главини готови ама смисъла и ншкакъв при положение че 1 формулка е 30 лв и забравяш за проблемите докато не почнеш да се отлепяш повечко от земята.....

Успех~!
http://www.tiarakm.hit.bg
Don't leave your bike, live your life......
https://easycryptobot.com
Аватар
chiMol

Мнениеот bikerider » Пет Яну 05, 2007 4:33 pm

Не само е ненадеждно, но е и опасно, защото ако не се лъжа резбата на задните главини е дясна, и ако й сложиш фланец за диск и я завъртиш наопаки (за да е диска отляво) има опасност при спиране тая резба да се разхлаби... :fight::bawling:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот Admin » Пет Яну 05, 2007 4:56 pm

chiMol, това дето го казваш, ако не е майтап, съм направо втрещен на кого може да му хрумне да закрепва диска на резба. Причината Марто я е посочил :bigeyes:
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот bikerider » Пет Яну 05, 2007 5:08 pm

@Admin: Опс, my bad. При спиране дясна резба от лявата страна ще се самозатяга.

Извинявам се за недоразумението :)

Edit: сетих се за MAN6 и направо треперя... сега ще ме подбере...:lol2:
Аватар
bikerider

Мнениеот Admin » Пет Яну 05, 2007 5:44 pm

И аз уж си го представих...и пак грешно явно :D
И все пак, добре, самозатяга се, но не бих се доверил на резба, вместо на болтове или шлици. Може и да греша, ама каква е гаранцията, че няма да превърти примерно при някое яко спиране? А пък изобщо не искам да си мисля как ще се отвива после тоя диск... ;)
Аватар
Admin

Мнениеот toxiciti » Пет Яну 05, 2007 6:13 pm

на мене преди ми е превъртала с пакета защото резбата на венците беше с много малко по-голяма, така че ако не се направят с много голяма точност ... а все пак най-обикновена главина резбата изобщо няма да издържи на натоварването :popcorn:
Аватар
toxiciti

Рейтинг: 1360

Мнениеот ilinkolov » Пет Яну 05, 2007 6:19 pm

bikerider написа:При спиране дясна резба от лявата страна ще се самозатяга.

Да ама ако спираш докато се движиш на заден ход ще се разхлабва :D
от всичко по нещо и от нищо достатъчно
Аватар
ilinkolov

Рейтинг: 1251

Мнениеот chiMol » Пет Яну 05, 2007 9:59 pm

ako viko разреши ще постна снимки на главината тя е задна и точните размери итн...

viko - колега от форума (стига си чел кажи здрасти)

admin - гаранция няма че няма да превърти особено ако е с по голям диск затова им слагат 160 и140 .... аз лично преди 3г донесох в БГ спирачка NOVETEK от германия на този стандарт и я кярях доста и бях доволен и не се пребих , но на китаиските слатаг стоманена главина и алу фланец което вече си е зле защото шанса да изпусне валчованата резба на главината спрямо стругованата на фланеца е голяма
Аватар
chiMol

Мнениеот bikerider » Съб Яну 06, 2007 10:30 am

Admin написа:И аз уж си го представих...и пак грешно явно :D
И все пак, добре, самозатяга се, но не бих се доверил на резба, вместо на болтове или шлици.

Абсолютно и категорично :agree:

@ilinkolov: :naughty::lol:
Аватар
bikerider

Мнениеот killvanrea » Нед Яну 07, 2007 1:43 pm

мерси на всички за мненията . Знаи няма да пробвам .Мисля темата за приключена.
[email protected]
GSM:0883470235
Аватар
killvanrea

Рейтинг: 1217

Мнениеот bodo » Пон Яну 08, 2007 9:30 pm

chiMol написа:ako viko разреши ще постна снимки на главината тя е задна и точните размери итн...

viko - колега от форума (стига си чел кажи здрасти)

admin - гаранция няма че няма да превърти особено ако е с по голям диск затова им слагат 160 и140 .... аз лично преди 3г донесох в БГ спирачка NOVETEK от германия на този стандарт и я кярях доста и бях доволен и не се пребих , но на китаиските слатаг стоманена главина и алу фланец което вече си е зле защото шанса да изпусне валчованата резба на главината спрямо стругованата на фланеца е голяма
NOVATEC е новото име на Joytech батенце и си е бистро китайска марка, нищо че си я донесъл лично от Германия.
Аватар
bodo

Рейтинг: 1995

Мнениеот chiMol » Вто Яну 09, 2007 2:54 pm

bodo :peace: това ми беше добре известно и тогава но стандарта си е немски ;) се пак не съм малуумен и питах преди да я зема ;)хората ми обясниха всичко :agree:
Аватар
chiMol

Назад към Веломеханик