WARNING Още колко ни остава да живеем?

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Мнениеот bikerider » Чет Яну 11, 2007 12:24 am

@agem: като четеш книжки не е зле да обърнеш внимание на разликата между сладка и солена вода, в океана какво има, на полюсите какво има. Не е зле да обърнеш внимание на относителните тегла на сладката и солената вода, образуването на океанските течения, ролята им за климатичния баланс и прочие.

Кръговрата си е кръговрат, но освен него има и други неща...

Не е зле да наблегнеш и на географията, защото (например) това, че масата на ледниците в Антарктида е потопена в океана е... хммм как да кажа? :D

И съжалявам, ама Teodor40 в случая е прав. Опасност има, реална е и по-страшно положението отколкото можем сега да си представим. Но ледников период след 45 години (@kww) е пълна "ЛУПОСТ", освен ако някой не помогне с малко термоядрени пиратки...
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Рейтинг: 2000

Мнениеот Teodor40 » Чет Яну 11, 2007 12:31 am

Имам странното усещане, че някой хора като чуят ледник и си представят кратък момент от филма "Титаник" :evil:
Ето първият резултат който излиза в google.com когато се напише думата ледник:
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9B%D0% ... 0%B8%D0%BA
Последна промяна Teodor40 на Чет Яну 11, 2007 12:35 am, променена общо 1 път
Аватар
Teodor40

Рейтинг: 1896

Мнениеот bikerider » Чет Яну 11, 2007 12:33 am

:lol:
Аватар
bikerider

Мнениеот screamBoy » Чет Яну 11, 2007 6:31 am

bored написа:... в който някакъв си пулс унищожава правителствата (компютрите). Американското правителство разработва генетично подобрени хора (клонинги) и така ;)...

ЕМП - Електро-Магнитен Пулс
за сега май може да се получи само след ядрен взрив на километри над повърхността
в 'Матрицата' се получаваше от специално създадено за целта преносимо устройство
защитата от него е модификация на защитата от каквито и да е електромагнитни вълни - т.е. Фарадеев Кафез
поне така разправят по Дискавъри :)

гледната точка 'наука' била тя офицаиална, средновековна, постмодернистична и каквато и да е е също толкова важна, смешна и преходна колкото всяка друга гледна точка, смъртта ни чака независимо от гледната ни точка.
Пост свободен от семантични грешкиИзображение
Аватар
screamBoy

Рейтинг: 1980

Мнениеот bikerider » Чет Яну 11, 2007 10:32 am

screamBoy написа:гледната точка 'наука' е също толкова важна... колкото всяка друга гледна точка, смъртта ни чака независимо от гледната ни точка.

Мдаа, следващия път когато си болен от пневмония и лекаря ти каже да пиеш антибиотици му кажи това и недей да пиеш.
Аватар
bikerider

Мнениеот agem » Чет Яну 11, 2007 12:05 pm

@bikerider прочел съм доста статии на учени специално за Глобалното затопляне(сега нямам време да търся)и всички от тях твърдят, че е невъзможно унищожаването на Света :nono: , нито пък наводнявания или там каквито други тези имате.

П.П. Нямам време да го обясня по-подробно.
agem

Рейтинг: 1200

Мнениеот Alien » Чет Яну 11, 2007 12:24 pm

agem написа:@bikerider прочел съм доста статии на учени специално за Глобалното затопляне(сега нямам време да търся)и всички от тях твърдят, че е невъзможно унищожаването на Света :nono: , нито пък наводнявания или там каквито други тези имате.

Какво значи не е възможно унищожаването на Света? Какво е света? Един метеорит с диаметър 10 километра няма ли д асвърши доста добра работа?
I feel terrified, which is... you know, sickest feeling ever.
Brandon Fairclough
Аватар
Alien

Мнениеот did » Чет Яну 11, 2007 12:36 pm

:)

ей, извънземния, казвай без бой каквото знаеш по въпроса и не ни дръж в неведение.

кога точно ще идва метеорита, колко ще е голям, колко тона ще е и какво ще прави Брус Уйлис по това време?
Аватар
did

Мнениеот bikerider » Чет Яну 11, 2007 12:44 pm

@agem: чети още... белким разбереш проблема с Гълфстрийм... :popcorn:
Аватар
bikerider

Мнениеот Alien » Чет Яну 11, 2007 2:13 pm

did написа::)

ей, извънземния, казвай без бой каквото знаеш по въпроса и не ни дръж в неведение.

кога точно ще идва метеорита, колко ще е голям, колко тона ще е и какво ще прави Брус Уйлис по това време?

Той в момента идва, достатъчно, много, ще си почива на два метра под земята. :)
Brandon Fairclough
Аватар
Alien

Мнениеот Teodor40 » Чет Яну 11, 2007 2:34 pm

agem написа:@bikerider прочел съм доста статии на учени специално за Глобалното затопляне(сега нямам време да търся)и всички от тях твърдят, че е невъзможно унищожаването на Света :nono: , нито пък наводнявания или там каквито други тези имате.

Прочети ги пак и накарай някой да ти ги обясни после на достъпен за теб език :rofl:
Аватар
Teodor40

Мнениеот agem » Чет Яну 11, 2007 7:22 pm

За да не флудя ще се разберем по П.М.
agem

Рейтинг: 1200

Мнениеот Alien » Пет Яну 12, 2007 12:51 am

http://www.youtube.com/watch?v=iJTDSEPS ... ed&search=

Oh yes, there will be blood... да използвам фразите на колегата от Соу.

Аз лично НЯМА да си изгася лампата или да мина на неам си к'ви крушки, за да пестим ток. Но добро филмче, иначе. Нямам търпение! Ще бъдем първите, които ще станат свидетели на масови наводнения и катаклизми на живо по Канал 1. Ще е интересно!
Brandon Fairclough
Аватар
Alien

Мнениеот screamBoy » Пет Яну 12, 2007 3:05 am

братле те еклипса не показаха ти искаш някви други неща да видиш ... хехе
Пост свободен от семантични грешкиИзображение
Аватар
screamBoy

Рейтинг: 1980

Мнениеот kww » Пет Яну 12, 2007 12:01 pm

Alien написа:http://www.youtube.com/watch?v=iJTDSEPSfhk&mode=related&search=

Oh yes, there will be blood... да използвам фразите на колегата от Соу.

Аз лично НЯМА да си изгася лампата или да мина на неам си к'ви крушки, за да пестим ток. Но добро филмче, иначе. Нямам търпение! Ще бъдем първите, които ще станат свидетели на масови наводнения и катаклизми на живо по Канал 1. Ще е интересно!

какво ти пречи да минеш на такива крушки? това са най обикновенни луминисцентни
Аватар
kww

Рейтинг: 1687

Мнениеот kww » Пет Яну 12, 2007 12:04 pm

точно това ви казх каквото е в филм4ето, а че bikerider разбира пове4е от хората посветили живота си на изу4аването на този сценарии не се и съмнявам
Аватар
kww

Мнениеот bikerider » Пет Яну 12, 2007 12:07 pm

kww написа:точно това ви казх каквото е в филм4ето, а че bikerider разбира пове4е от хората посветили живота си на изу4аването на този сценарии не се и съмнявам

Браво!!!!
не се съмнявам изобщо в NASA и в хората посветили живота си на изучаването на озоновия слой, а в глупостите които пишеш ТИ за ледников период в следващите 45 години...

ма кво ли се обяснявам на промити мозъци - запълвай си вакуума... :spin:
Аватар
bikerider

Мнениеот Teodor40 » Пет Яну 12, 2007 1:55 pm

А да си имаме уважението! Киро е супер пич а и кой претендира на тези горини за докторска степен като...вие си знаете кои сте!
Има разбира се няколко човека, сред които най-вече изпъква Алпина, който верно им свалям шапка за невероятната обща култура, но като всяко друго нещо тя се гради с времето и се надявам да ви стигнем някой ден(не го вервам ама да го кажа все пак :D ).
П.С. Оставете @agem да пише моля ви! Направо ме разбива!
Аватар
Teodor40

Мнениеот PtD » Пет Яну 12, 2007 2:35 pm

Метеорит може и да не стигне.

http://qntm.org/destroy
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот lanzz » Пет Яну 12, 2007 3:07 pm

Alien написа:Аз лично НЯМА да си изгася лампата или да мина на неам си к'ви крушки, за да пестим ток.

аз пък лично напоследък минавам точно на такива крушки, макар и по не толкова идеалистични причини. като се има предвид, че живота им е 4-16 пъти по-дълъг от нормалните крушки, и харчат ~1/4 от енергията им, би било глупаво от моя страна да не се възползвам, ако и да знам че няма да забогатея от спестявания от крушки и ток.
wikipedia написа:[Compact fluorescent lamps] save enough money in electricity costs to make up for their higher initial price within about 500 hours of use.
Аватар
lanzz

Мнениеот bikerider » Пет Яну 12, 2007 3:26 pm

PtD написа:Метеорит може и да не стигне.

какви са тия сайтове бре, не разбра ли, че след 45 години ще дерем мечки за кожуси... :spin::lol:

Иначе... :agree::beer:

@lanzz: :thumb:
Аватар
bikerider

Мнениеот kww » Пет Яну 12, 2007 5:03 pm

ако има ледников период той ще е в следствие на спирането на топлото течение гулфстреем и ще бъде след повече от 45 годинии ще обхваща северна и централна европа, а да спорите с мен няма смисъл не аз съм го измислил това
Аватар
kww

Мнениеот did » Пет Яну 12, 2007 5:14 pm

абе за вас не знам, ама аз съм напълно уверен, че идва края на света.

преди малко се опитах да изчертая един параметър на порядъка на фазов преход от първи род, а се получи праисторическо чудовище.

до сега, откакто се занимавам с фазови преходи, такове чудо не ми се бе случвало.

за мен това е сигурен знак, че нещо лошо ще се случи през следващите 45 години. вече го и доказах с помощта на компютърни симулации и теоретичен модел.

ето го и параметъра ми:

Изображение
Аватар
did

Мнениеот mih » Пет Яну 12, 2007 5:41 pm

Абе къв ледников период ве, вие чувате ли се?! По коя телевизия го казаха това?! :nono:
Ей, тва да не вярваш на очите си голяма епидемия станало... :crazy:
За измитите кратуни мога само да отбележа, че в момента, в средата на януари, в Монреал (в Канада е тва) е 2 градуса, сняг няма и това е за пръв път откакто на континента има бели... Нормално през януари трябва да е около -20... Нормално е също така снегът да падне ноември и да не се стопи до април... Миналата зима я водеха най-топла за последните 100 години, за следващата не знам, може би и сняг няма да падне... :crazy:
И най-елементарните сметки показват, че Земята се затопля, и то невъобразимо бързо за планетарните мащаби.
България беше залята от невиждани порои неведнъж през последните години, нечувани апокалиптични бедствия се случват навсякъде по света...
Не мога да разбера как пак се намират някои, дето да казват - нищо страшно няма, че чак идвал и ледников период.... :crazy: :confused:
Момчета, не се излагайте така мощно... :nono:
Революция в главата!
Аватар
mih

Рейтинг: 1897

Мнениеот Alien » Пет Яну 12, 2007 11:00 pm

@mih - всеизвестен факт е, че глобалното затопляне води до ледников период. По множество причини.

Едит: един приятел веднъж ми разправяше за някакво детско, в което някакви попадат в бъдещето... там срещат някакви хора и ги питат:
- Абе, гледаме тука всичко е в ред, значи тероиите за глобалното затопляне не са били верни?
- Ами, напротив, те се оказаха верни, но глобалното затопляне и ядрената зима се отказаха взаимно.

:D :D :bowdown: :bowdown:
Brandon Fairclough
Аватар
Alien

Мнениеот mih » Съб Яну 13, 2007 6:21 am

@Alien
лесно ти е на тебе да приказваш острани, обаче като дойде зора палиш чинията и дим да те няма, а не като нас тука да се чудим кожуси ли да купуваме или бански... :nono:
Революция в главата!
Аватар
mih

Рейтинг: 1897

Мнениеот did » Съб Яну 13, 2007 11:43 am

Аватар
did

Мнениеот Alien » Съб Яну 13, 2007 12:22 pm

mih написа:@Alien
лесно ти е на тебе да приказваш острани, обаче като дойде зора палиш чинията и дим да те няма, а не като нас тука да се чудим кожуси ли да купуваме или бански... :nono:

Proof of global warming:

Изображение

@did:
Според изследване на Панела за климатични промени към Обединените нации от 2001 г. увеличаване на температурата с 2.5 градуса (което според прогнозите ще стане до 2100 г.) ще намали глобалния брутен вътрешен продукт с 1.5-2%.

Аз доколкото знам 2,5% ще са толкова брутално катастрофални, че не знам за какъв БВП се говори тука. :) Имаше и други такива странни неща в тия статии, но имаше и любопитни факти. Интересно е, че Щатите не са подписали Протокола в Киото... не съм никак съгласен с това:

Тоест Стърн не отчита фак­та, че след 10 години някой метеорит може да заличи Земята и всички лишения в името на бъдещите поколения да са били напразни. Други критици пък питат защо не спасим сега хиляди животи в Африка, като купим мрежи против комари например, вместо да инвестираме милиарди за спасяването на евентуалните жертви на променения климат след десетилетия.

Тия хиляди животи в Африка далеч няма да се спасят с някакви си мижави милиарди... вижда ми се доста по-смислено да хвърлим парите, за да могат поне цивилизованите държави да имат бъдеще... доста по-смислено.
Brandon Fairclough
Аватар
Alien

Мнениеот Windstream » Съб Яну 13, 2007 1:14 pm

did написа:преди малко се опитах да изчертая един параметър на порядъка на фазов преход от първи род, а се получи праисторическо чудовище.

ето го и параметъра ми:

Изображение

:bigeyes: :bigeyes: :bigeyes:
Какво викаш си се опитвал да чертаеш? Че от всичко което написа само "праисторическо чудовище" разбрах :dunno:

alien написа:Proof of global warming:
Изображение

LMAO, еми прав си, няма какво да се лъжем. Ей, това глобално затопляне все повече започва да ми харесва ;)
Officially recognized show-off post whore - Yee-haw! :cowboy:
Аватар
Windstream

Рейтинг: 1700

Мнениеот Alien » Съб Яну 13, 2007 3:38 pm

Изображение

Снимката е направена в центъра на Л.А. тази сутрин, темературата е само 1 градус над нулата, което е необичайно за това място.

Калифорния бедства от студ
13 януари 2007 / News.dir.bg
Губернаторът на Калифорния Арнолд Шварценегер обяви бедствено положение в щата заради необикновено студения фронт, който обхвана района, обявиха от неговия офис в комюнике.
“Поисках от държавните служби да предприемат решителни мерки в случай на извънредно ниски температури“, каза Шварценегер, цитиран от агенциите и БГНЕС. В много райони на Калифорния, където хората са свикнали на мек и топъл климат, нощните температури достигнаха почти исторически рекордни стойности - 2 градуса по Целзий в Лос Анджелис, 0 градуса в Сан Франциско и -5 градуса в столицата Сакраменто, според данните на метеорологичните служби. Край езерото Тахо в Сиера Невада на 1900 м. височина, температурата е достигнала -20 градуса.
Brandon Fairclough
Аватар
Alien

ПредишнаСледваща

Назад към Други