bomba06 написа:е тва е. да знаете вече че триъгълника или няма страни, или има най-много една
малее тея хора са били верно много зле
bomba06 написа:е тва е. да знаете вече че триъгълника или няма страни, или има най-много една
малее тея хора са били верно много зле
Teodor40 написа:Видях го в един друг форум като там има и коментар в който човека твърди, че според него в 80% от населението е точно така.
Windstream написа:Teodor40 написа:Видях го в един друг форум като там има и коментар в който човека твърди, че според него в 80% от населението е точно така.
Бе то и при вас положението не е по-различно, ама нали плюенето на другите винаги е по-лесно от самокритиката... Между впрочем Jabsco, и аз не знам столицата на Швейцария коя е (да не говорим пък за другите скандинавски държави), ама пък нали се сещаш колко жестоко ми се бърка ежедневието от това?А ако искаш по-тъпи хора да видиш просто се поразходи из центъра на София, особено ако е топло навън...
Windstream написа:и аз не знам столицата на Швейцария коя е (да не говорим пък за ДРУГИТЕ СКАНДИНАВСКИ държави)...
bluskanie написа:Има разлика и то огромна, между глупав и необразован човек. В общество с висок жизнен стандарт, образоваността на на населението не е от голямо значение.
Brave написа:Не че защитавам американците, ама кой гаранитира, че въпросното интервю не проведено сред хиляди хора, а са подбрани само идиотите? Такива репортажи-анкети са пълен булшит.
Windstream написа:и аз не знам столицата на Швейцария коя е (да не говорим пък за другите скандинавски държави),
Windstream написа:ама пък нали се сещаш колко жестоко ми се бърка ежедневието от това?
kotka12 написа:Абе идете насред Люлин 10, Гълъбово или село Злокучане и питайте 30 души за страните на триъгъника и съм сигурен , че поне 3-4 няма да отговорят правилно...
По този повод една история
По едно време работих като радиоводещ и бях накарал една от нашите репортерки да направи анкета сред случайни минувачи на тема " В днешните сурови времена важи ли още добрата стара Питагорова теорема?"
Идея си нямате за какви глупости ставаше въпрос...
То не бяха "За съжаление нещата вече не са такива, каквито бяха", " Ооооо, за съжаление не важи вече"
Смех
Nightbringer написа:За мен общата кутлура е въпрос на самоуважение.
kotka12 написа:По едно време работих като радиоводещ и бях накарал една от нашите репортерки да направи анкета сред случайни минувачи на тема " В днешните сурови времена важи ли още добрата стара Питагорова теорема?"
Идея си нямате за какви глупости ставаше въпрос...
То не бяха "За съжаление нещата вече не са такива, каквито бяха", " Ооооо, за съжаление не важи вече"
Смех
Alien написа:@bikerider - че ти откъде знаеш какво вярват 2/3 от американците? И откъде знаеш, че има "такава пропаст между реалното и представите на електората"? И ти почваш да бухаш всички под общ знаменател.
bikerider написа:A какво е това "самоуважение" - яде ли се?
Откъде може да се купи?
Колко струва?
И на първо място защо си мислиш, че самоуважението е нещо, което идва >>само<< от обща култура?Купи си един Хъмър и ето ти самоуважение на кило...
bikerider написа:bluskanie написа:Има разлика и то огромна, между глупав и необразован човек. В общество с висок жизнен стандарт, образоваността на на населението не е от голямо значение.
За съжаление си абсолютно неправ. Образоваността е безкрайно необходима >>ако<< държим на идеалите на демокрацията. Необходима е не само за да могат хората да направят избор, необходима е за да осъзнаят необходимостта от правенето на избор и то информиран, а не просто "fuck the commies, vote for X" или "долу статуквото, да живей Атака".
Това разбира се ако вярваме в демокрацията. Истината е, че невежеството се култивира и културата се принизява съвсем съзнателно отгоре надолу, защото по-лесно се мениджва общество от нискоинтелигентни презадоволени (но никога докрай) хора, с една дума - шопари и свине-майки. А умът е като всеки друг мускул - нужно е да се поддържа. Ако не го поддържаш, той си отива бавничко. Само че за да го поддържаш ти е нужен минимален багаж, който се получава само с образование. А че има хора, които с и без образование са глупави, това е природен факт, но той не променя нуждата от образование.
Всяка позиция от рода на твоята е единствено в полза на силните на деня и доубива и без това умиращата в световен план демокрация и я превръща в "демокрация", с други думи олигархия. Изказана от политик такава позиция ми е ясна. Изказана от гласоподавател като теб ми звучи като оправдание/индулгенция за мързел, ако не и по-лошо нещо.
Ако наистина вярваш в това, което казваш значи виждаш в свое лице истинската причина за положението. А че положението е такова се вижда не само от тва филмче.
Най-странно ми е обаче, че в теб има един огромен парадокс - критикуваш Запада, критикуваш двойните стандарти, а в същото време твърдиш, че няма нужда от образование, тоест подкрепяш основата на западното общество (консумеризма), от което вече сме част. Сигурно не ти е лесно...
Мога още да пиша, но няма нужда. Много умни хора много преди мен са предупредили за тази опасност. Ето ти едно линкче за размисъл, пускал съм го и преди:
http://www.project-syndicate.org/commentary/tenzer5.
bluskanie написа:Никъде не съм твърдял, че ниската образованост е необходима
bluskanie написа:В общество с висок жизнен стандарт, образоваността на на населението не е от голямо значение.
Nightbringer написа:Кога съм казал, че идва >>само<< от общата кутлура? От много неща идва и те са различни за различните хора. Това, че някои си го купуват от магазините по Витошка, други от представителите на Хамър слабо ме интересува
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта