Колко са ограничени всъщност американците-нагледен пример!

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Колко са ограничени всъщност американците-нагледен пример!

Мнениеот Teodor40 » Чет Яну 11, 2007 6:36 pm

Видях го в един друг форум като там има и коментар в който човека твърди, че според него в 80% от населението е точно така.
http://www.shoutfile.com/v/gSfSsCpR/Why ... Are_Stupid
Аватар
Teodor40

Рейтинг: 1896

Re: Колко са ограничени всъщност американците-нагледен приме

Мнениеот bikerider » Чет Яну 11, 2007 6:43 pm

а тука у нас пращи от образовани хора... :spin:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Рейтинг: 2000

Мнениеот Metal_Psycho » Чет Яну 11, 2007 6:52 pm

:)
Аватар
Metal_Psycho

Рейтинг: 1993

Мнениеот bomba06 » Чет Яну 11, 2007 7:21 pm

е тва е. да знаете вече че триъгълника или няма страни, или има най-много една :rofl:

малее тея хора са били верно много зле :rofl:
Аватар
bomba06

Рейтинг: 1200

Мнениеот Metal_Psycho » Чет Яну 11, 2007 7:31 pm

bomba06 написа:е тва е. да знаете вече че триъгълника или няма страни, или има най-много една :rofl:

Забравяш : срещат се и такива с чет'ри страни :)
Аватар
Metal_Psycho

Мнениеот Jabsco » Чет Яну 11, 2007 10:08 pm

Лелеее.През живота си не съм виждал толкова тъпи хора.Не може да е истина просто.Аз съм на 14 и имам пъти по-голяма обща култура от тях, сигурно и на 10 съм бил по-умен от тях.Тва да не знаеш къде се намират огромни и известни държави е супер тъпо.Абе бямам думи... :bowdown:
Аватар
Jabsco

Рейтинг: 1925

Мнениеот Alien » Чет Яну 11, 2007 10:30 pm

bomba06 написа:е тва е. да знаете вече че триъгълника или няма страни, или има най-много една :rofl:

Точно това е, което ме накара да се замисля дали е реално това филмче. Има интересна тема в Датата, относно това филмче, вече е повече от 10 страници, мисля. От преди седмица и малко е, можете да я потърсите. Доста е интересна. Тук няма да се повтарям много, само ще кажа, че в България има не по-малко тъпи индивиди, и те не са никак малка част от населението.
I feel terrified, which is... you know, sickest feeling ever.
Brandon Fairclough
Аватар
Alien

Мнениеот abc » Чет Яну 11, 2007 11:03 pm

Даже в Б. Брадър ги даваха :popcorn:
Аватар
abc

Рейтинг: 1221

Мнениеот Windstream » Пет Яну 12, 2007 12:16 am

Teodor40 написа:Видях го в един друг форум като там има и коментар в който човека твърди, че според него в 80% от населението е точно така.

Бе то и при вас положението не е по-различно, ама нали плюенето на другите винаги е по-лесно от самокритиката... Между впрочем Jabsco, и аз не знам столицата на Швейцария коя е (да не говорим пък за другите скандинавски държави), ама пък нали се сещаш колко жестоко ми се бърка ежедневието от това? ;) А ако искаш по-тъпи хора да видиш просто се поразходи из центъра на София, особено ако е топло навън...
Officially recognized show-off post whore - Yee-haw! :cowboy:
Аватар
Windstream

Рейтинг: 1700

Мнениеот bluskanie » Пет Яну 12, 2007 12:56 am

Има разлика и то огромна, между глупав и необразован човек. В общество с висок жизнен стандарт, образоваността на на населението не е от голямо значение. В България вишистите са много, това не означава, че сме по-умни от други нации.

Четох прекрасна статия скоро за интелекта и в какво точно се изразява той. За съжаление не помня кой беше автора... Там един човек беше правил собствено изследване за интелекта. Оказва се, че процента интелигентни хора при чистачите например, съвпада с процента умни при учителите или писателите... Така че е много относителна тая работа...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот Windstream » Пет Яну 12, 2007 1:21 am

bluskanie, браво, ама я да видим сега колко от местните представителите на вида "българско говедо" ще те разберат? Което само ще потвърди това, което написа де...
Officially recognized show-off post whore - Yee-haw! :cowboy:
Аватар
Windstream

Рейтинг: 1700

Мнениеот Jabsco » Пет Яну 12, 2007 1:30 am

Windstream написа:
Teodor40 написа:Видях го в един друг форум като там има и коментар в който човека твърди, че според него в 80% от населението е точно така.

Бе то и при вас положението не е по-различно, ама нали плюенето на другите винаги е по-лесно от самокритиката... Между впрочем Jabsco, и аз не знам столицата на Швейцария коя е (да не говорим пък за другите скандинавски държави), ама пък нали се сещаш колко жестоко ми се бърка ежедневието от това? ;) А ако искаш по-тъпи хора да видиш просто се поразходи из центъра на София, особено ако е топло навън...

Ма остави столицата на Швейцария-аз миналата година я знаех покрай ученето, ма сега и аз съм я забравил, ама да бъркаш Австралия с Франция вече е прекалено.
Аватар
Jabsco

Рейтинг: 1925

Мнениеот naso » Пет Яну 12, 2007 1:47 am

UNFUCKAVABLE!!! :bowdown: :rofl: :bowdown: :rofl: :bowdown: :rofl: :bowdown: :rofl: :bowdown: :rofl: :bowdown: :rofl: :bowdown: :rofl:
Ми да си призная чесно и аз не ги знам кой щат каде е ;) така че... ;)
naso

Мнениеот Nightbringer » Пет Яну 12, 2007 2:50 am

Има лека разлика между интелект и обща култура. За мен общата кутлура е въпрос на самоуважение. За американците явно не е и за това и имам безкрайно ниско мнение за тях. Те си живеят в едно задоволено общество и не се интересуват изобщо от външния свят. Прилича на някаква брутална апатия :)
Но това няма нищо общо с интелекта им. Въпроса за триъгълника и държавата с U обаче си бяха груби :) Трябва наистина да си уникално бавен в мисленето за да не направиш асоцияция между ТРИъгълник и ТРИ.
Аватар
Nightbringer

Рейтинг: 1618

Мнениеот screamBoy » Пет Яну 12, 2007 3:10 am

еей хора, просто се примирете че света е такъв и го използвайте за живеене, толкова ли е трудно бааси
Пост свободен от семантични грешкиИзображение
Аватар
screamBoy

Рейтинг: 1980

Мнениеот MAN6 » Пет Яну 12, 2007 10:14 am

а тва за KFC ? :)
:rofl:

queen elizabeth's money... :)
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот kotka12 » Пет Яну 12, 2007 10:14 am

Windstream написа:и аз не знам столицата на Швейцария коя е (да не говорим пък за ДРУГИТЕ СКАНДИНАВСКИ държави)...

:rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
Мноо зле ти се отразява Америката
:rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
Извинявай, ама не се сдържах :beer:

Абе идете насред Люлин 10, Гълъбово или село Злокучане и питайте 30 души за страните на триъгъника и съм сигурен , че поне 3-4 няма да отговорят правилно...
По този повод една история
По едно време работих като радиоводещ и бях накарал една от нашите репортерки да направи анкета сред случайни минувачи на тема " В днешните сурови времена важи ли още добрата стара Питагорова теорема?"
Идея си нямате за какви глупости ставаше въпрос...
То не бяха "За съжаление нещата вече не са такива, каквито бяха", " Ооооо, за съжаление не важи вече"
Смех :beer:
The best-laid schemes o' mice an' men gang aft a-gley

http://s2.bg.gladiatus.com/game/c.php?uid=54478
Аватар
kotka12

Рейтинг: 1980

Мнениеот Brave » Пет Яну 12, 2007 10:31 am

Не че защитавам американците, ама кой гаранитира, че въпросното интервю не проведено сред хиляди хора, а са подбрани само идиотите? Такива репортажи-анкети са пълен булшит.
Brave

Мнениеот bikerider » Пет Яну 12, 2007 10:47 am

bluskanie написа:Има разлика и то огромна, между глупав и необразован човек. В общество с висок жизнен стандарт, образоваността на на населението не е от голямо значение.

За съжаление си абсолютно неправ. Образоваността е безкрайно необходима >>ако<< държим на идеалите на демокрацията. Необходима е не само за да могат хората да направят избор, необходима е за да осъзнаят необходимостта от правенето на избор и то информиран, а не просто "fuck the commies, vote for X" или "долу статуквото, да живей Атака".

Това разбира се ако вярваме в демокрацията. Истината е, че невежеството се култивира и културата се принизява съвсем съзнателно отгоре надолу, защото по-лесно се мениджва общество от нискоинтелигентни презадоволени (но никога докрай ;)) хора, с една дума - шопари и свине-майки. А умът е като всеки друг мускул - нужно е да се поддържа. Ако не го поддържаш, той си отива бавничко. Само че за да го поддържаш ти е нужен минимален багаж, който се получава само с образование. А че има хора, които с и без образование са глупави, това е природен факт, но той не променя нуждата от образование.

Всяка позиция от рода на твоята е единствено в полза на силните на деня и доубива и без това умиращата в световен план демокрация и я превръща в "демокрация", с други думи олигархия. Изказана от политик такава позиция ми е ясна. Изказана от гласоподавател като теб ми звучи като оправдание/индулгенция за мързел, ако не и по-лошо нещо.
Ако наистина вярваш в това, което казваш значи виждаш в свое лице истинската причина за положението. А че положението е такова се вижда не само от тва филмче.

Най-странно ми е обаче, че в теб има един огромен парадокс - критикуваш Запада, критикуваш двойните стандарти, а в същото време твърдиш, че няма нужда от образование, тоест подкрепяш основата на западното общество (консумеризма), от което вече сме част. Сигурно не ти е лесно...

Мога още да пиша, но няма нужда. Много умни хора много преди мен са предупредили за тази опасност. Ето ти едно линкче за размисъл, пускал съм го и преди: http://www.project-syndicate.org/commentary/tenzer5.
Последна промяна bikerider на Пет Яну 12, 2007 11:16 am, променена общо 5 пъти
Аватар
bikerider

Мнениеот bikerider » Пет Яну 12, 2007 10:48 am

Brave написа:Не че защитавам американците, ама кой гаранитира, че въпросното интервю не проведено сред хиляди хора, а са подбрани само идиотите? Такива репортажи-анкети са пълен булшит.

Ми две трети от американците още вярват, че в Ирак са намерени ОМП или че Саддам е стоял зад 9/11.
Такава пропаст между реалното положение и представите на електората говори само за едно. Има и още свидетелства, че явлението е масово и набира скорост.
Последна промяна bikerider на Пет Яну 12, 2007 11:17 am, променена общо 2 пъти
Аватар
bikerider

Мнениеот bikerider » Пет Яну 12, 2007 10:55 am

Windstream написа:и аз не знам столицата на Швейцария коя е (да не говорим пък за другите скандинавски държави),

ROFLMAO :roll2:
Peace, y'all :D

Windstream написа:ама пък нали се сещаш колко жестоко ми се бърка ежедневието от това? ;)

Consumerist syndrome par excellence ;)
Последна промяна bikerider на Пет Яну 12, 2007 11:10 am, променена общо 1 път
Аватар
bikerider

Мнениеот Newone » Пет Яну 12, 2007 10:57 am

kotka12 написа:Абе идете насред Люлин 10, Гълъбово или село Злокучане и питайте 30 души за страните на триъгъника и съм сигурен , че поне 3-4 няма да отговорят правилно...
По този повод една история
По едно време работих като радиоводещ и бях накарал една от нашите репортерки да направи анкета сред случайни минувачи на тема " В днешните сурови времена важи ли още добрата стара Питагорова теорема?"
То не бяха "За съжаление нещата вече не са такива, каквито бяха", " Ооооо, за съжаление не важи вече"

:agree: :beer:
Life is a short, warm moment!
Аватар
Newone

Мнениеот bikerider » Пет Яну 12, 2007 11:20 am

Nightbringer написа:За мен общата кутлура е въпрос на самоуважение.

A какво е това "самоуважение" - яде ли се? ;)
Откъде може да се купи?
Колко струва?

И на първо място защо си мислиш, че самоуважението е нещо, което идва >>само<< от обща култура? ;) Купи си един Хъмър и ето ти самоуважение на кило... ;)
Аватар
bikerider

Мнениеот Alien » Пет Яну 12, 2007 11:28 am

kotka12 написа:По едно време работих като радиоводещ и бях накарал една от нашите репортерки да направи анкета сред случайни минувачи на тема " В днешните сурови времена важи ли още добрата стара Питагорова теорема?"

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahahahhahahahah нееееее това не е човешкооооо. ахахахахахаха Просто ънфъкинбиливъбъл.

@bikerider - че ти откъде знаеш какво вярват 2/3 от американците? И откъде знаеш, че има "такава пропаст между реалното и представите на електората"? И ти почваш да бухаш всички под общ знаменател. :)

А за разликата м/у глупав и необразован човек... ми не знам, за мен необразован е глупав. Ти може и да си образован и пак да си глупав.

Както казах и аз, и Brave, това интервю е пълен шит, точно както на 12ката за Питагоровата теорема.
I feel terrified, which is... you know, sickest feeling ever.
Brandon Fairclough
Аватар
Alien

Мнениеот PtD » Пет Яну 12, 2007 2:43 pm

Бидейки в контакт с част от населението на САЩ от областта с най-висока концентрация на IQ, мога да кажа, че дори и да не са глупави, американците са яко ограничени. Движат си се по едни релси и какво има в пейзажа отляво или отдясно, въобще не ги интересува.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот bikerider » Пет Яну 12, 2007 3:17 pm

Alien написа:@bikerider - че ти откъде знаеш какво вярват 2/3 от американците? И откъде знаеш, че има "такава пропаст между реалното и представите на електората"? И ти почваш да бухаш всички под общ знаменател. :)

Има една нАука, статистика се казва. Има достатъчно surveys сред читателите например на NY Times. Не са една и две анкетите. Поразрови се и ще намериш колко щеш. Виж ако не вярваме на анкетите е друга бира... специално в тези нямам причина да се съмнявам. Ако ти имаш кажи я :)
Аватар
bikerider

Мнениеот Nightbringer » Пет Яну 12, 2007 3:41 pm

bikerider написа:A какво е това "самоуважение" - яде ли се? ;)
Откъде може да се купи?
Колко струва?
И на първо място защо си мислиш, че самоуважението е нещо, което идва >>само<< от обща култура? ;) Купи си един Хъмър и ето ти самоуважение на кило... ;)

Кога съм казал, че идва >>само<< от общата кутлура? От много неща идва и те са различни за различните хора. Това, че някои си го купуват от магазините по Витошка, други от представителите на Хамър слабо ме интересува :)
Аватар
Nightbringer

Рейтинг: 1618

Мнениеот bluskanie » Пет Яну 12, 2007 3:41 pm

bikerider написа:
bluskanie написа:Има разлика и то огромна, между глупав и необразован човек. В общество с висок жизнен стандарт, образоваността на на населението не е от голямо значение.

За съжаление си абсолютно неправ. Образоваността е безкрайно необходима >>ако<< държим на идеалите на демокрацията. Необходима е не само за да могат хората да направят избор, необходима е за да осъзнаят необходимостта от правенето на избор и то информиран, а не просто "fuck the commies, vote for X" или "долу статуквото, да живей Атака".

Това разбира се ако вярваме в демокрацията. Истината е, че невежеството се култивира и културата се принизява съвсем съзнателно отгоре надолу, защото по-лесно се мениджва общество от нискоинтелигентни презадоволени (но никога докрай ;)) хора, с една дума - шопари и свине-майки. А умът е като всеки друг мускул - нужно е да се поддържа. Ако не го поддържаш, той си отива бавничко. Само че за да го поддържаш ти е нужен минимален багаж, който се получава само с образование. А че има хора, които с и без образование са глупави, това е природен факт, но той не променя нуждата от образование.

Всяка позиция от рода на твоята е единствено в полза на силните на деня и доубива и без това умиращата в световен план демокрация и я превръща в "демокрация", с други думи олигархия. Изказана от политик такава позиция ми е ясна. Изказана от гласоподавател като теб ми звучи като оправдание/индулгенция за мързел, ако не и по-лошо нещо.
Ако наистина вярваш в това, което казваш значи виждаш в свое лице истинската причина за положението. А че положението е такова се вижда не само от тва филмче.

Най-странно ми е обаче, че в теб има един огромен парадокс - критикуваш Запада, критикуваш двойните стандарти, а в същото време твърдиш, че няма нужда от образование, тоест подкрепяш основата на западното общество (консумеризма), от което вече сме част. Сигурно не ти е лесно...

Мога още да пиша, но няма нужда. Много умни хора много преди мен са предупредили за тази опасност. Ето ти едно линкче за размисъл, пускал съм го и преди:
http://www.project-syndicate.org/commentary/tenzer5.

Какво да ти кажа... както в повечето случаи, не вникваш в това, което казвам. Никъде не съм твърдял, че ниската образованост е необходима, но тя е ФАКТ, особено в по-развитите общества. Именно затова аз роптая и не приемам посоката, която сляпо сме избрали.
А, демокрацията...? Ма какво е това демокрация? Люлката на демокрацията Америка ни показва в какво ще се превърнем рано или късно, ако не запазим лицето си.

И пак казвам, не е задължително да си образован, за да си умен и обратното. Не случайно тестовете за интелигнентност садържат логически въптоси от рода "открийте разликите", а не "чия е мисълта..."

Що се отнася до това, дали думите ми са отражение на душата... Ми аз самият знам коя е столицата на Швейцария, както и на почти всички европейски държави. По тази логика съм гений, така ли? :)

Лошото е, че малко хора знаят, а и това се вижда на всеки избори, които минават и заминават в милата ни държава. Избрания Арнолд Шварценегер има учудващо точен аналог в България, което не би могло да се случи в една "интелигентна" държава...

Не ми отваре линкчето, но като цяло съм съгласен с теб. Не виждам защо преиначаваш така нещата. :)
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот bikerider » Пет Яну 12, 2007 3:50 pm

1.
bluskanie написа:Никъде не съм твърдял, че ниската образованост е необходима

О да, не съм и твърдял, че си твърдял такова нещо. Ти каза друго, а именно:

2.
bluskanie написа:В общество с висок жизнен стандарт, образоваността на на населението не е от голямо значение.

Аз това репликирах и за това казах, че не си прав. Всичко което исках да кажа е, че гледна точка като твоята (2) води директно до това, което твърдиш, че не си казал. (1)

Edit: а и да - Америка далеч не е родина на демокрацията ;)
Питаш ме какво е демокрация - демокрация не е олигархия и аз това обяснявам, че точно гледна точка като твоята превръща една образована просперираща демокрация в олигархия. Правиш ли разлика изобщо между двете или ти се сливат? Демокрацията има много несъвършенства като обществен строй (както всяко човешко творение), но за добро или зло е най-доброто до момента. Не отричам, че има накъде да се върви, но чрез отрицание/rollback няма да се получи.
Последна промяна bikerider на Пет Яну 12, 2007 4:04 pm, променена общо 5 пъти
Аватар
bikerider

Мнениеот bikerider » Пет Яну 12, 2007 3:52 pm

Nightbringer написа:Кога съм казал, че идва >>само<< от общата кутлура? От много неща идва и те са различни за различните хора. Това, че някои си го купуват от магазините по Витошка, други от представителите на Хамър слабо ме интересува :)

Не ме разбра, аз напълно те подкрепям, просто иронизирам другата гледна точка :)
Аватар
bikerider

Следваща

Назад към Други