FR колело

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Мнениеот TOYAGA » Чет Апр 15, 2004 11:53 am

[quote="Harka"]

Аз самия казах, че въпросът за Fr рамка е изчерпан, но сега ми хрумна още нещо.Някой знае ли колко стува рамка Kona Stinky Primo в ЕВРОПА, защото на сайта им е дадена ориентировачна цена само за САЩ.Търсих по немските и разни други магазини, но нищо не намерих.Ще се радвам да ми помогнете:):8D:.
P.S. А какво мислите за самата рамка?
[/quote]

Toва, което ще видиш тук [url]http://www.jehle-markt.de/fahrrad/mtbfully/stipr_04.html[/url], струва 3999 EUR. Скъпичко е пазаруването на отвъдокеански продукти в Германия и Европа въобще. На твое място аз бих направил опит за доставка от САЩ/Канада.

За качествата на танка питай танкистите...
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот Metal_Psycho » Чет Апр 15, 2004 12:22 pm

Dobro e,dobro e:8D::D,samo deto cenata v evropa e iako izduta.Ako smiata6 da si poru4va6,6te ti izleze dosta po-tunko ot USA,Canada ili daje ot Avstralia;):D
Аватар
Metal_Psycho

Рейтинг: 1993

Мнениеот Harka » Чет Апр 15, 2004 7:44 pm

Абе добро си е колелото-спор няма.Мен обаче ме интересуваше цената в Европа САМО на рамката, за да видя дали няма да излезе по-евтино да си я поръчам направо от САЩ, където струва 1299 долара (поне в сайта на Kona така пише).Също така колко като цяло би излезнала доставката до България и от кой магазин бих могъл да си я поръчам (имам предвид интернет магазин)?
Между другото в Jensonusa вече имат от новите Cove G-Spot.
Аватар
Harka

Рейтинг: 2000

Мнениеот CryoGen » Пет Апр 16, 2004 2:10 am

malko zakysnql vypros.. no vse pak
v Bylgariq kyde moje da se zakupi Iron Horse SGS FR Team(Pro) ramka ?
CryoGen

Рейтинг: 1200

Мнениеот React » Пет Апр 16, 2004 2:23 pm

ne vqrvam che mojesh da si q kupish v bg, osven ako nqkoq zabludena ramka ne e vkarana mejdu drugoto,t.e. 99.9% sym siguren che nqma da namerish tuk.
Не мърмори за снега на покрива на съседа, когато собствения ти праг не е почистен!
React

Рейтинг: 1200

Мнениеот zero knowledge » Пет Апр 16, 2004 4:19 pm

Абе май ще може, но трябва да поразпитам още малко. Крайната цена ще е около MSRP, в случая за SGS FR Team $1400-$1500.
19.6.16.6
Аватар
zero knowledge

Мнениеот Harka » Нед Май 02, 2004 9:08 pm

Вече окончателно реших, че ще си взема Giant AC (друг е въпросът кога) най-вече заради геометрията и не толкова малкия челен ъгъл.Сега възниква обаче и един друг въпрос:Еднокоронна или двукоронна вилка т.е. коя ще пасва повече на начина ми на каране, а именно-предимно технични терени, скоци и т.н.Разбира се ще карам и по скоростни пътеки, но те ще са по-малко.Та ще стане ли колелото прекалено тежко и тромаво с двукоронна вилка или не и въобще коя е най-подходящата вилка за такъв тип каране?
Аватар
Harka

Мнениеот Harka » Нед Май 16, 2004 6:01 pm

[quote="Harka"]

Вече окончателно реших, че ще си взема Giant AC [/quote]

Дрън, дрън - въобще не съм решил, не ме слушайте:D;):8D:.
Колкото повече гледам рамката на Kona Stinky Primo, толкова повече се убеждавам, че това е рамката за мен.За съжаление обаче не знам колко би ми излезнала доставката от САЩ с всичките екстри там - мита, такси и т.н., за да реша дали си струва.Архивите също не ми помогнаха много.Ще съм ви адски благодарен ако Вие ми помогнете (Капитане?) .Другото нещо е, че не намерих интернет магазин, където се продава рамката и не знам евентуално откъде да си я поръчам.
Аватар
Harka

Мнениеот Lubo » Нед Май 16, 2004 10:04 pm

[quote="Harka"]

[quote="Harka"]

Вече окончателно реших, че ще си взема Giant AC [/quote]

Колкото повече гледам рамката на Kona Stinky Primo, толкова повече се убеждавам, че това е рамката за мен.За съжаление обаче не знам колко би ми излезнала доставката от САЩ с всичките екстри там - мита, такси и т.н., за да реша дали си струва.Архивите също не ми помогнаха много.Ще съм ви адски благодарен ако Вие ми помогнете (Капитане?) .Другото нещо е, че не намерих интернет магазин, където се продава рамката и не знам евентуално откъде да си я поръчам.

[/quote]

V samiq sait na KONA - www.konaworld.com si ima i online poru4ka na ramki oba4e Stinky Primo ne q prodavat i tova me navejda na misulta 4e prosto ne prodavat samo ramkata. Az sum se naso4il kum STINKY oba4e sum vse o6te v proces na subirane na $$$ :D puk 6te vidim kakvo 6te izlezne nakraq. Po vuprosa s mitnicite tova koeto znam:
- Ako q prekarva6 po 4ovek toi moje da si q nosi ramkata kato edin ot dvata pozvoleeni mu kufara i ne pla6ta NI6TO.
- Ako tozi 4ovek e bil tam pove4e ot 6 meseca ima pravo da si vnese kolelo BEZ nikakvo mito za6toto se vodi 4e e jivql tam i ima edin kup preferencii.
- Ako puk ti go pra6ta s kolet pla6ta6 mito :V: i DDS :V: mai stava ob6to kum 28% pove4e. Ne sum siguren, NO mislq 4e mitoto e v/u cenata na koqto e zastrahovano koleloto t.e. ako e zastrahovano za 100$ 6te plati6 mito v/u 100 :D Daje 4etoh za nqkakuv pi4 (ne ot BG) koito vinagi si prekarval takiva pratki kato podaruk - zastrahovka $20 i ne e imal nikakvi problemi. Oba4e neznam dali 6te stane taka i v na6ta mila rodina
Е по-зле не може да стане ... Може, може
Аватар
Lubo

Рейтинг: 1720

Мнениеот Harka » Нед Май 16, 2004 10:21 pm

[quote="Lubo"]
V samiq sait na KONA - www.konaworld.com si ima i online poru4ka na ramki oba4e Stinky Primo ne q prodavat i tova me navejda na misulta 4e prosto ne prodavat samo ramkata. [/quote]

Интересно, защото по принцип е дадена цена за САЩ САМО на рамката (Stinky Primo) в самия сайт на Kona ето тук: www.konaworld.com/2k4bikes/2k4_stinky_primo.cfm
Аватар
Harka

Мнениеот velco » Нед Май 16, 2004 10:45 pm

[quote="Lubo"]
- Ako puk ti go pra6ta s kolet pla6ta6 mito :V: i DDS :V: mai stava ob6to kum 28% pove4e
[/quote]

Плаща ли се мито, ако изпращача е от EU ?
:paperba: Proud member of the "Brown Paper Bag Team(tm)"
velco

Рейтинг: 1700

Мнениеот Lubo » Пон Май 17, 2004 12:28 am

[quote="Harka"]

[quote="Lubo"]
V samiq sait na KONA - www.konaworld.com si ima i online poru4ka na ramki oba4e Stinky Primo ne q prodavat i tova me navejda na misulta 4e prosto ne prodavat samo ramkata. [/quote]

Интересно, защото по принцип е дадена цена за САЩ САМО на рамката (Stinky Primo) в самия сайт на Kona ето тук: www.konaworld.com/2k4bikes/2k4_stinky_primo.cfm
[/quote]

:D DA ama tova e cena na cqloto kolelo, A ne samo na ramkata. Vse pak ima "malka" razlika.
Аватар
Lubo

Мнениеот Lubo » Пон Май 17, 2004 12:32 am

[quote="velco"]

[quote="Lubo"]
- Ako puk ti go pra6ta s kolet pla6ta6 mito :V: i DDS :V: mai stava ob6to kum 28% pove4e
[/quote]

Плаща ли се мито, ако изпращача е от EU ?

[/quote]

De da mojeh da ti otgovorq :V: Pitah edin mitni4ar na leti6teto i toi obe6ta da razpita... ama za sega ni6to ne mi e kazal. Ama mai po zakona do $100 nqma mito (sigurno i za evroto ima nqkakva podobna suma). I tuk idva vuprosa MITNI4ARITE otkude da znaqt kolko struva tova koeto ti pra6tat.....vse pak pove4eto hora si mislqt 4e edno kolelo struva 100-200 lv :D:D:D:D:D I kato im kaje6 4e ima amortesiori za po nad 1000$ si misli6 4e gi luje6 :D:D:D
Аватар
Lubo

Мнениеот zero knowledge » Пон Май 17, 2004 12:34 am

[quote="Harka"]

[/quote]

[SPAM]
А какво стана с Iron Horse SGS FR Team, нали и нея беше харесал ;)
Малко по-скъпа е, $1399, но пък е с по-хубав амортисьор, идва с колче за седалка Thomson и е.13 reducer cups 1.5->1.125, купуваш я от БГ и не се занимаваш с транспорт и мита.
[/SPAM]
19.6.16.6
Аватар
zero knowledge

Мнениеот Lubo » Пон Май 17, 2004 12:49 am

@ ZK ti si ne6to kato pedstavitel na Iron Horse li?
Ako e taka gore-dolu kolo 6te struva Iron Horse 2004 SGS DH Pro - 17 inch frame

S predblizitelno takiva komponenti:

Answer Swinger SPV coil 4-way 8" rear & Rock Shox Boxxer Race 7" front! Onepointfive OS Head tube, FSA Orbit headset & CNC stem! 8" Hayes Mag HFX-9 hydraulic discs, 2.5" Maxxis Minion tires on WTB Laser Speeddisc Pro DH rims!

XT rear derailleur, LX shifter. SRAM PG 9-speed cassette, FSA V-Drive Extreme 165mm cranks w/E-13 chainguide, FSA riser bar, WTB Speed V Race seat. Wellgo B37 CNC Platform pedals.
Silver. 17"

ili ne6to podobno
Аватар
Lubo

Мнениеот Metal_Psycho » Пон Май 17, 2004 1:00 am

[quote="Lubo"]

Answer Swinger SPV coil 4-way 8" rear & Rock Shox Boxxer Race 7" front! Onepointfive OS Head tube, FSA Orbit headset & CNC stem! 8" Hayes Mag HFX-9 hydraulic discs, 2.5" Maxxis Minion tires on WTB Laser Speeddisc Pro DH rims!

XT rear derailleur, LX shifter. SRAM PG 9-speed cassette, FSA V-Drive Extreme 165mm cranks w/E-13 chainguide, FSA riser bar, WTB Speed V Race seat. Wellgo B37 CNC Platform pedals.
Silver. 17"

ili ne6to podobno
[/quote]

Samo za edno edno ne6to 6te te pitam-
Ot kakuv zor podiavolite iska6 da zameni6 5th element-a koito si vurvi s ramkata,s shiti Manitou Swinger 4-way????Ako ne se luja i ZK tva 6te te pita:D
Аватар
Metal_Psycho

Мнениеот Lubo » Пон Май 17, 2004 1:10 am

Celta e namalqvaneto na cenata :V:
Аватар
Lubo

Мнениеот Metal_Psycho » Пон Май 17, 2004 7:28 am

[quote="Lubo"]

Celta e namalqvaneto na cenata :V:
[/quote]

OK,razbrah te:D
Аватар
Metal_Psycho

Мнениеот Harka » Пон Май 17, 2004 8:51 am

[quote="Lubo"]
:D DA ama tova e cena na cqloto kolelo, A ne samo na ramkata. Vse pak ima "malka" razlika.
[/quote]

Гледай по-внимателно!
FRAME ONLY
w/Fox Vanilla RC
[color=red][/color]USA [color=black][/color]1299 долара;).
Аватар
Harka

Мнениеот Harka » Пон Май 17, 2004 9:02 am

[quote="zero knowledge"]
[SPAM]
Малко по-скъпа е, $1399, но пък е с по-хубав амортисьор, идва с колче за седалка Thomson и е.13 reducer cups 1.5->1.125, купуваш я от БГ и не се занимаваш с транспорт и мита.
[/SPAM]
[/quote]

@ZK:
За пръв път сега от тебе чувам, че Iron Horse SGS Team може да се купи и в България;) и то наистина на прилична цена.А откъде точно?
Колкото до това защо предпочетох Kona-та пред Iron Horse-а - просто в този случай мисля, че окачването на кобилица ще е по-подходящо.Ще изчакам да видя колко ще ми излезне Kona-та като цяло и ако преценя, че не си заслужава, тогава най-вероятно ще взема Iron Horse-a.;)
Аватар
Harka

Мнениеот Metal_Psycho » Пон Май 17, 2004 9:36 am

[quote="Harka"]

[quote="zero knowledge"]
[SPAM]
[/SPAM]
[/quote]

@ZK:
За пръв път сега от тебе чувам, че Iron Horse SGS Team може да се купи и в България;) и то наистина на прилична цена.А откъде точно?
Колкото до това защо предпочетох Kona-та пред Iron Horse-а - просто в този случай мисля, че окачването на кобилица ще е по-подходящо.Ще изчакам да видя колко ще ми излезне Kona-та като цяло и ако преценя, че не си заслужава, тогава най-вероятно ще взема Iron Horse-a.;)
[/quote]

Harka,kolkoto i prili4no da e oka4vaneto na Kona(za koeto az ne sporia),no FSR oka4vaneto na Kon4etata e puti po-dobro,garantiram ti za koeto!To4no zatova az smiatam,4e za po4ti ednakva cena mejdu dvete,otpisva6 Kona i zima6 Jeleznia Kon.A ako triabva pak da izrejdam i kakvi hubavi o6te 4arkoliaci 6te vurviat s IH,niama smisal,ZK ve4e ti obiasni kak sediat ne6tata.
No ti vse pak si proveri za Kona-ta de,ni6to lo6o niama:D
Аватар
Metal_Psycho

Мнениеот Harka » Пон Май 17, 2004 10:19 am

[quote="Metal_Psycho"]
Harka,kolkoto i prili4no da e oka4vaneto na Kona(za koeto az ne sporia),no FSR oka4vaneto na Kon4etata e puti po-dobro,garantiram ti za koeto!To4no zatova az smiatam,4e za po4ti ednakva cena mejdu dvete,otpisva6 Kona i zima6 Jeleznia Kon.A ako triabva pak da izrejdam i kakvi hubavi o6te 4arkoliaci 6te vurviat s IH,niama smisal,ZK ve4e ti obiasni kak sediat ne6tata.
[/quote]

@Metal_Psycho:
За DH съм съгласен, че FSR окачването на Iron Horse е много по-добро от това на Kona-та, но за Fr мисля, че е обратното (надявам се да греша - вие кажете).Почти съм сигурен, че IH ще се суче повече и че ще поема по-лошо скокове и т.н. (кажете, че греша та да не се занимавам с доставки и простотии.ZK нали ти имаш IH - кажи какво ти е мнението :o);):D:))
Аватар
Harka

Мнениеот zero knowledge » Пон Май 17, 2004 10:28 am

[quote="Metal_Psycho"]

[quote="Lubo"]

Silver. 17"

ili ne6to podobno
[/quote]

Samo za edno edno ne6to 6te te pitam-
Ot kakuv zor podiavolite iska6 da zameni6 5th element-a koito si vurvi s ramkata,s shiti Manitou Swinger 4-way????Ako ne se luja i ZK tva 6te te pita:D
[/quote]

Няма да го питам ;) той говори за цяло колело (SGS DH Pro), което си идва в споменатата от него конфигурация. Не бих казал, че 4-way е гаден, само защото е имало проблеми с дадена партида в миналото, била тя с 4-way или 6-way. Ако пък се случи такова нещо, Iron Horse и Manitou ще се погрижат бързо.

Lubo-
Цените в някои интернет магазини наистина са много ниски, но те купуват от Iron Horse големи количества на "други" цени. Иначе MSRP на SGS DH Pro e $2399-$2499, мисля че можем да предложим това колело около или под долната граница на MSRP.
19.6.16.6
Аватар
zero knowledge

Мнениеот Metal_Psycho » Пон Май 17, 2004 10:28 am

[quote="Harka"]

[quote="Metal_Psycho"]
[/quote]

@Metal_Psycho:
За DH съм съгласен, че FSR окачването на Iron Horse е много по-добро от това на Kona-та, но за Fr мисля, че е обратното (надявам се да греша - вие кажете).Почти съм сигурен, че IH ще се суче повече и че ще поема по-лошо скокове и т.н. (кажете, че греша та да не се занимавам с доставки и простотии.ZK нали ти имаш IH - кажи какво ти е мнението :o);):D:))
[/quote]

Zna4i,razlikata v su4eneto e minimalna.IH ne sa v4era6ni i ot li4en opit znam,4e ne se su4e.Su6toto vaji i za kantarnoto oka4vane na Kona,no ne bih kazal,4e FSR ne e prednazna4en za skokove,dropove,daje obratnoto...

Neka ZK da ti go raziasni,4e az burzam:D:D
Аватар
Metal_Psycho

Мнениеот Lubo » Пон Май 17, 2004 12:15 pm

[quote="Harka"]

[quote="Lubo"]
[/quote]

Гледай по-внимателно!
FRAME ONLY
w/Fox Vanilla RC
[color=red][/color]USA [color=black][/color]1299 долара;).
[/quote]

Prav si, gre6kata e moq, no prosto v online shop-a ne vidqh tazi ramka.
Аватар
Lubo

Мнениеот zero knowledge » Пон Май 17, 2004 2:52 pm

[quote="Harka"]

[quote="Metal_Psycho"]
[/quote]

@Metal_Psycho:
[/quote]

От къде да започна ... ще се постарая да бъда колкото мога по-обективен, макар да съм заинтересована страна.

Окачването на този модел на Kona май е регресивно, което в комбинация с Fox не знам колко добър вариант е за скокове, поне да беше с прогресивен амортисьор, който поне малко да компенсира регресивността на окачването. Докато окачването на SGS FR е леко прогресивно, комбинирано с прогресивен заден амортисьор. Хубавото на 5th element е, че може да го настроиш да е по-линеен или по-прогресивен.

Iron Horse-а е с horst-link (FSR), докато Kona-та е със става на стойките на седалката. Това ще се отрази повече на педалирането и не толкова на спирането, все пак за 7" ход плаваща спирачка не е наложителна, макар да е по-добре. Един малък + за SGS е, че за 04 геометрията на окачването (къде да бъдат осите и т.н.) е проектирана от Dawe Weagle ot e.13. Карал съм IH G-spot '02 и IH SGS Team '03, първата си беше просто с FSR окачване, на втората също е FSR, но "пипнато" от DW. Разликата в педалирането за мен беше осезаема, въпреки че SGS Team '03 е с 8" ход, а G-spot беше едва с 6" ход.

Относно сученето не мога да сравня двете рамки, не съм карал никоя от тях. DH моделите на Iron Horse имаха проблеми със сученето през 03 (но това не спря нито Nathan Rennie, нито Sam Hill ;)), но за 04 са с нови по-масивни стойки за веригата и нови планки (кобилици) на окачването. FR моделите имат същите планки като на DH моделите за 04 и това гарантира много по-малко сучене. Но колко точно и дали ще е по-малко или повече спрямо Kona-та си е гадаене и спекулаций докато някой не ги пробва и двете.

Геометрията на двете рамки трябва да я има из интернет и сам прецени кое ти пасва по-добре. Челото на SGS FR e 1.5, което ти дава по-голяма свобода и при избора на вилка (визирам Sherman Breakout Plus или новия Firefly). Коя е по-здрава ... не знам. Само знам, че дори G-spot '02 се справяше с 3.5м (пилешки) дропчета, но с попивка!!! Коя тежи повече ... не знам.

По-добре познавам качествата и характеристиките на Iron Horse, за това и повече писах за тях. Ако някой има впечатление от Kona е хубаво да го поразпиташ.

Заинтересована страна съм и ти препоръчвам Iron Horse SGS FR, няма да ти кажа че грешиш ;), все пак изборът е твой. Ако се интересуваш повече от SGS-a, пусни един e-mail на Tepe Bike Shop и ще ти дадем повече информация. Още нямаме страница, в период на разработване е.
19.6.16.6
Аватар
zero knowledge

Мнениеот Harka » Пон Май 17, 2004 6:59 pm

[quote="zero knowledge"]
От къде да започна ... ще се постарая да бъда колкото мога по-обективен, макар да съм заинтересована страна.

Окачването на този модел на Kona май е регресивно, което в комбинация с Fox не знам колко добър вариант е за скокове, поне да беше с прогресивен амортисьор, който поне малко да компенсира регресивността на окачването. Докато окачването на SGS FR е леко прогресивно, комбинирано с прогресивен заден амортисьор. Хубавото на 5th element е, че може да го настроиш да е по-линеен или по-прогресивен.

Iron Horse-а е с horst-link (FSR), докато Kona-та е със става на стойките на седалката. Това ще се отрази повече на педалирането и не толкова на спирането, все пак за 7" ход плаваща спирачка не е наложителна, макар да е по-добре. Един малък + за SGS е, че за 04 геометрията на окачването (къде да бъдат осите и т.н.) е проектирана от Dawe Weagle ot e.13. Карал съм IH G-spot '02 и IH SGS Team '03, първата си беше просто с FSR окачване, на втората също е FSR, но "пипнато" от DW. Разликата в педалирането за мен беше осезаема, въпреки че SGS Team '03 е с 8" ход, а G-spot беше едва с 6" ход.

Относно сученето не мога да сравня двете рамки, не съм карал никоя от тях. DH моделите на Iron Horse имаха проблеми със сученето през 03 (но това не спря нито Nathan Rennie, нито Sam Hill ;)), но за 04 са с нови по-масивни стойки за веригата и нови планки (кобилици) на окачването. FR моделите имат същите планки като на DH моделите за 04 и това гарантира много по-малко сучене. Но колко точно и дали ще е по-малко или повече спрямо Kona-та си е гадаене и спекулаций докато някой не ги пробва и двете.

Геометрията на двете рамки трябва да я има из интернет и сам прецени кое ти пасва по-добре. Челото на SGS FR e 1.5, което ти дава по-голяма свобода и при избора на вилка (визирам Sherman Breakout Plus или новия Firefly). Коя е по-здрава ... не знам. Само знам, че дори G-spot '02 се справяше с 3.5м (пилешки) дропчета, но с попивка!!! Коя тежи повече ... не знам.

По-добре познавам качествата и характеристиките на Iron Horse, за това и повече писах за тях. Ако някой има впечатление от Kona е хубаво да го поразпиташ.

Заинтересована страна съм и ти препоръчвам Iron Horse SGS FR, няма да ти кажа че грешиш ;), все пак изборът е твой. Ако се интересуваш повече от SGS-a, пусни един e-mail на Tepe Bike Shop и ще ти дадем повече информация. Още нямаме страница, в период на разработване е.
[/quote]

Много благодаря ZK за изчерпателния ти отговор:).За съжаление не съм чул някой в България да притежава Kona Stinky, но ако наистина хода на рамката е толкова регресивен и шокът (Fox Vanilla RC) не го компенсира, то това наистина е сериозен проблем според мен.На мен ми се иска обаче колелото ми да е с двукоронна вилка, която в комбинация с рамка Iron Horse SGS Team FR си заприличва направо на DH модела та се замислям има ли смисъл да си взема IH FR с двукоронна вилка или направо да премина към някой от моделите на IH DH.Голяма каша стана май май.И границите между DH и FR яко се размиха ми се струва.
@ZK:А колко ще струва Iron Horse SGS Team DH цяло колело?

BTW:Ще съм online до към 23 h.
Аватар
Harka

Мнениеот zero knowledge » Пон Май 17, 2004 10:06 pm

[quote="Harka"]

Много благодаря ZK за изчерпателния ти отговор:).За съжаление не съм чул някой в България да притежава Kona Stinky, но ако наистина хода на рамката е толкова регресивен и шокът (Fox Vanilla RC) не го компенсира, то това наистина е сериозен проблем според мен.На мен ми се иска обаче колелото ми да е с двукоронна вилка, която в комбинация с рамка Iron Horse SGS Team FR си заприличва направо на DH модела та се замислям има ли смисъл да си взема IH FR с двукоронна вилка или направо да премина към някой от моделите на IH DH.Голяма каша стана май май.И границите между DH и FR яко се размиха ми се струва.
@ZK:А колко ще струва Iron Horse SGS Team DH цяло колело?

BTW:Ще съм online до към 23 h.
[/quote]

Не знам дали "толкова" регресивен, но в края на хода си е регресивен.

FR i DH версийте на IH са различни в няколко неща:
-- различна задница: FR е с 16.9" стойки на веригата (по-маневрен но по-малко стабилен при скорост) и е за 135мм QR главина; DH е с 17.36" стойки (по-стабилен при скорост, по-малко маневрен) 12x165мм задна главина
-- DH е с по-малък челен ъгъл и по-дълго междуосие (пак стабилност при скорост -- маневреност)
-- FR е предвиден за преден дерейльор, DH не
-- последното и очевидно е разликата в хода, 7" и 8"

За толкова мога да се сетя сега.

Цени има [url=http://web.mit.edu/rahnev/Public/iron_horse/2004_IH_MSRP.xls]тук[/url], файлът е .xls
19.6.16.6
Аватар
zero knowledge

Мнениеот Metal_Psycho » Пон Май 17, 2004 10:52 pm

[quote="zero knowledge"]
Не знам дали "толкова" регресивен, но в края на хода си е регресивен.

FR i DH версийте на IH са различни в няколко неща:
-- различна задница: FR е с 16.9" стойки на веригата (по-маневрен но по-малко стабилен при скорост) и е за 135мм QR главина; DH е с 17.36" стойки (по-стабилен при скорост, по-малко маневрен) 12x165мм задна главина
-- DH е с по-малък челен ъгъл и по-дълго междуосие (пак стабилност при скорост -- маневреност)
-- FR е предвиден за преден дерейльор, DH не
-- последното и очевидно е разликата в хода, 7" и 8"

За толкова мога да се сетя сега.

Цени има [url=http://web.mit.edu/rahnev/Public/iron_horse/2004_IH_MSRP.xls]тук[/url], файлът е .xls
[/quote]

Samo za vseki slu4ai neka dobavia-4elata na dvata modela: FR i DH e 1.5:D
Аватар
Metal_Psycho

Мнениеот Harka » Вто Май 18, 2004 10:12 pm

Ех, @ZK мисля, че успя да ме убедиш, макар и да си заинтересована страна, както ти се изрази.Отново ти благодаря за безпристрастната оценка на двете колела (Kona и Iron Horse) и мисля, че наистина няма да съжалявам.В началото се бях насочил по-скоро към FR колело, което да става за DH, но в момента става точно обратното - DH колело, което (надявам се) става за FR или по-точно - изборът ми падна на Iron Horse SGS Team DH.Още по-добре щеше да е компонентите от въпросното колело да бяха на рамка SGS FR, но да си купя само рамка и после да и купувам отделно всичко - мисля, че бая солено ще излезе.

@ZK:Може ли вече да се купи Iron Horse от тук?И също така вие внасяте ли го, представители ли сте на въпросната марка и въобще как става, че не е много ясно.Ще се радвам да обясниш и накратко каква е процедурата по продажбата и откъде съответно.
Аватар
Harka

ПредишнаСледваща

Назад към Архив