Колко са ограничени всъщност американците-нагледен пример!

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Мнениеот did » Пон Яну 15, 2007 12:48 pm

bluskanie написа: Разбира се, че знанията идват отвън, а не отвътре :)

В голяма грешка си. Отвън идва само информация, която колкото е достъпна за теб, толкова е е достъпна и за домашното ти куче, заключено в стая с богата библиотека и компютър.

Знанието е друго. Образоваността - съвсем друго.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Мнениеот bluskanie » Пон Яну 15, 2007 12:55 pm

did написа:
bluskanie написа: Разбира се, че знанията идват отвън, а не отвътре :)

В голяма грешка си. Отвън идва само информация, която колкото е достъпна за теб, толкова е е достъпна и за домашното ти куче, заключено в стая с богата библиотека и компютър.

Знанието е друго. Образоваността - съвсем друго.

Еее добре, значи не използвам думата знание по предназначение. Говорехме за образованост или наличие на информация,каквато липсва у хората във филмчето в началото на темата. Те просто не знаят някои неща, което в никакъв случай не означава, че са тъпи, макар и да съм сигурен, че са! ТЪП и НЕОБРАЗОВАН(без знания) са различни неща...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот TOYAGA » Пон Яну 15, 2007 12:58 pm

MAN6 написа:колко жалко е, че хобито ни е дело на тези тъпи копелета... :popcorn:

Не е верно! :nono: Дедо ми се е спущал с колело из къра по-рано от тех!
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Re: Колко са ограничени всъщност американците-нагледен приме

Мнениеот PtD » Пон Яну 15, 2007 1:27 pm

Windstream написа:аз и сина на гореспоменатия Били-Джон от Тексас ще си се качваме след работа точно в такива пикапи и ще си се прибираме в масивни къщи при прекрасни съпруги и маса луди лапетии.

Хихихи, мерси, че доказа моето твърдение :D
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Re: Колко са ограничени всъщност американците-нагледен приме

Мнениеот Windstream » Пон Яну 15, 2007 2:47 pm

PtD написа:Хихихи, мерси, че доказа моето твърдение :D

:rofl: np, за теб винаги :D
Officially recognized show-off post whore - Yee-haw! :cowboy:
Аватар
Windstream

Рейтинг: 1700

Мнениеот Alien » Пон Яну 15, 2007 5:28 pm

bikerider написа::offtopic:
Нека ти кажа нещо. Съвсем логически подредено.
1. Кой тук е казвал, че българите са най-интелигентната нация??? Ти мислиш в черно и бяло - ако не е черно, значи е бяло. Щом тук критикуват американците, значи се изкарват най-интелигентните. Само аз ли виждам колко е опростено и изкривено подобно мислене?
2. Заради това изкривено мислене ти се хвърляш в изкривени изводи, че "българинът" (обожавам 100%-те обобщения :)) бил еди-какъв си и "му" вменяваш завист, тоест на всеки един българин, защото това означава "българинЪТ". Оттам минаваш в апокалиптични бълнувания как "българинът" няма никога да осъзнае еди-какво-си.

Изобщо... и каква излезе тя в крайна сметка - пак сме лоши, пак трябва да се чувстваме виновни (Alien), пак сме голите роднини в България (Windstream)...

Пусти българи, ей!
Борка, ти наистина си извънземен!!!
:offtopic:

1. Аз изобщо не говорех за хората тук. Говоря за масовото мнение. Влез във форума на Дата.бг и чети темите за американците. И да, това за мен е абсолютно показателно и достоверно, защото там влизат достатъчно много хора, за да мога да си направя извод за "българите", използвайки твоята любима статистика.
2. Не мога да разбера защо като кажа "българинЪТ" ти си мислиш, че говоря за абсолютно всички хора в нашата нация, включая теб, мен, дид и т.н. Когато правя едно такова обобщение, трябва да ти е ясно, аз говоря за една голяма част, а не за 100%. За толкова елементарен ли ме мислиш, че наистина разсъждавам в черно/бяло и бухам определения за всичко живо без изключение?
I feel terrified, which is... you know, sickest feeling ever.
Brandon Fairclough
Аватар
Alien

Мнениеот NovemberCharlie » Пон Яну 15, 2007 5:29 pm

TOYAGA написа:Бе вие се бъзикате с общата култура на американците, ама преди няколко дни касиерката в Burger King на главната в Диърборн не само знаеше къде е България, но твърдеше (както впоследствие се оказа - с право), че може да разпознае акцента на руснак/поляк от този на българин/сърбин... :D

Колко от хората тук знаят къде е Диърборн?
Май някой е ходил да зяпа как хамериканците произвеждат коли? ;)
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот TOYAGA » Пон Яну 15, 2007 7:56 pm

@ NovemberCharlie

Мда. Пак... :bawling: Напреднали са малко - поне тези в Стърлинг Хайтс...
Аватар
TOYAGA

Мнениеот bikerider » Вто Яну 16, 2007 11:01 am

Хобито ни е дело на доста по-умни хора, които изобщо не се покриват със средния американец. Хобито ни е дело на умни и интелигентни маркетинг специалисти и инженери, които работят в >>корпорации<<

Дали пък няма разлика? :popcorn:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот bikerider » Вто Яну 16, 2007 11:04 am

Alien написа:За толкова елементарен ли ме мислиш, че наистина разсъждавам в черно/бяло и бухам определения за всичко живо без изключение?

Не те мисля за никакъв, коментирам това което пишеш без да вникваш в него. Можеш да ми дадеш колкото искаш тълкувания, но това не променя факта какво означава пълния член на "българин" (баси, трябва да започнат да ти викат "Хлъзньо" :)).
Намирам гледната ти точка за вредна и опасна, особено защото е изнесена в този форум, където вече подрастващите са преобладаващ брой. Дали осъзнаваш какво можеш да причиниш с едно такова мнение и дали ти пука е друг въпрос, който не ме засяга, аз коментирам писанията ти.

Едно ми е интересно - откъде този фатализъм? Защо "българинЪТ" (каквото и да значи това реално) НИКОГА да не научи еди-какво-си? И ти ли гледаш в кристална топка? Или просто ти се иска да стане така ;)

Де се навъдихте толкоз пророци, ясновидци и плановици бре... :D
Аватар
bikerider

Мнениеот bluskanie » Вто Яну 16, 2007 11:10 am

bikerider написа:Едно ми е интересно - откъде този фатализъм? Защо "българинЪТ" (каквото и да значи това реално) НИКОГА да не научи еди-какво-си? И ти ли гледаш в кристална топка? ;)

Американецът пък няма да научи никога неща, които българинът знае :) хаха

Истината е, че народа е яко прост :D И ще става все по-прост :popcorn:
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот bikerider » Вто Яну 16, 2007 11:12 am

bluskanie написа:Истината е, че народа е яко прост :D И ще става все по-прост :popcorn:

А ти част ли си от "народа" ? :spin:
Аватар
bikerider

Мнениеот bluskanie » Вто Яну 16, 2007 11:14 am

bikerider написа:
bluskanie написа:Истината е, че народа е яко прост :D И ще става все по-прост :popcorn:

А ти част ли си от "народа" ? :spin:

Да, ти също :)
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот bikerider » Вто Яну 16, 2007 11:26 am

Мерси, ама някакси като ми кажеш, че народа е прост и ти си част от народа... не мога да ти приема репликата насериозно :)
Аватар
bikerider

Мнениеот bluskanie » Вто Яну 16, 2007 11:30 am

bikerider написа:Мерси, ама някакси като ми кажеш, че народа е прост и ти си част от народа... не мога да ти приема репликата насериозно :)

Като хванеш 500 тона цаца и 2бр големи акули... каква е рибата от улова? Ситна или едра ? :D
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот bikerider » Вто Яну 16, 2007 11:45 am

Зацикляме...
Аватар
bikerider

Мнениеот bluskanie » Вто Яну 16, 2007 11:46 am

bikerider написа:Зацикляме...

Ние пък сме си добре :)
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот bikerider » Вто Яну 16, 2007 11:50 am

:)
Аватар
bikerider

Мнениеот nikitzo » Вто Яну 16, 2007 1:21 pm

Мен пък французи са ме питали дали ние българите сме чернокожи! И дали в София има много вълци !?!?

Колко са прости тия ....
Аватар
nikitzo

Рейтинг: 1180

Мнениеот halcor » Вто Яну 16, 2007 1:31 pm

Разни политици са били интервюирани надълго и нашироко за дипломатическите ни отношения с Нубия... колко ли прост народ ги е избирал толкова прости? :idea:
Аватар
halcor

Мнениеот NovemberCharlie » Вто Яну 16, 2007 1:43 pm

TOYAGA написа:@ NovemberCharlie

Мда. Пак... :bawling: Напреднали са малко - поне тези в Стърлинг Хайтс...

Fix Or Repair Daily?
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот NovemberCharlie » Вто Яну 16, 2007 1:50 pm

nikitzo написа:Мен пък французи са ме питали дали ние българите сме чернокожи! И дали в София има много вълци !?!?

Колко са прости тия ....

Това ми напомня за един холандец, който, като минахме по Лъвов мост, ми каза, че мислел, че Дунава е по-голяма река. Ако му бях покзал езерото Ариана сигурно щеше да помисли, че Черно море всъщност е пресъхнало.
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот Teodor40 » Вто Яну 16, 2007 2:23 pm

NovemberCharlie написа:
nikitzo написа:Мен пък французи са ме питали дали ние българите сме чернокожи! И дали в София има много вълци !?!?

Колко са прости тия ....

Това ми напомня за един холандец, който, като минахме по Лъвов мост, ми каза, че мислел, че Дунава е по-голяма река. Ако му бях покзал езерото Ариана сигурно щеше да помисли, че Черно море всъщност е пресъхнало.

Е това с Дунава вече не знам дали некой ще ти повярва.
Аватар
Teodor40

Рейтинг: 1896

Мнениеот kotka12 » Вто Яну 16, 2007 3:16 pm

не виждам смисъл да се изпада в крайности върху тази тема, защото едно е ясно - всеки човек има своите търсения в живота. Един иска да знае повече за фламандското изобразително изкуство през Средновековието, друг да може да различава евтините водки една от друга и всеки се гордее със знанията си и това, което умее. Не е необходимо в едно презадоволено и консуматорско общество /каквото според мен са американците/ човек да знае повече неща, за да успее. Там понятието "домашен майстор" е символ на хоби, а тук - на някой, който иска сам да си направи нещата, най-често за да спести пари. Просто говорим за различен тип мислене.
И в двете нации /българи и американци/ шаренията е голяма /при тях май е по-големичка, де:)/. Има всякакви хора - аз лично познавам таксиметрови шофьори с невероятна обща култура и познания, с правилно /според мен/ отношение към хората, както и лекари, за които ме е срам, че са ми колеги и въобще съществуват на тая земя.
още веднъж напомням 11-та Божия заповед: НЕ ОБОБЩАВАЙ !!!
The best-laid schemes o' mice an' men gang aft a-gley

http://s2.bg.gladiatus.com/game/c.php?uid=54478
Аватар
kotka12

Рейтинг: 1980

Мнениеот TOYAGA » Вто Яну 16, 2007 3:57 pm

NovemberCharlie написа:Fix Or Repair Daily?

Тц. Chrysler/Dodge.
Аватар
TOYAGA

Мнениеот bikerider » Вто Яну 16, 2007 4:51 pm

kotka12 написа:още веднъж напомням 11-та Божия заповед: НЕ ОБОБЩАВАЙ !!!

Тогава още не е имало социология :rofl:

Не знам обаче защо дискусията заби в материални успехи и положение в обществото, след като обсъждахме самото общество. Нека върна фокуса - говорехме за средностатистическия американец и halcor съвсем уместно напомни за това кой избира политиците.

А на 11-тата заповед трябва да се добави отзад ПРОИЗВОЛНО, защото иначе тя самата се превръща в обобщение :)
Аватар
bikerider

Мнениеот bluskanie » Вто Яну 16, 2007 4:59 pm

bikerider написа:Нека върна фокуса - говорехме за средностатистическия американец и halcor съвсем уместно напомни за това кой избира политиците.

Малиии, сметай...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот did » Вто Яну 16, 2007 5:01 pm

bikerider написа:Тогава още не е имало социология :rofl:

Имало е, само дето ранната социология е работела винаги с пълни, а не с частични представителни извадки, защото цялото население е наброявало един Адам и реброто му. Тогава е било лесно директно да ги попита човек (Господ) какво мислят по въпросите, които ги засягат.

От този ранен етап в развитието на социологията е известно, че референдумите по важни въпроси не водят до нищо добро, защото хората не знаят какво искат.

После, когато количеството изследвани обекти е почнало да нараства, постепенно социологията се е забъркала със статистически методи и е довела до появата на хаос, пряко следствие от който е появата из разни форуми на теми като тази.
Аватар
did

Мнениеот bikerider » Вто Яну 16, 2007 5:04 pm

:D:agree:

По въпроса за това какво иска избирателя - всъщност аз точно това имах предвид от началото на темата - ако средния избирател бъде достатъчно образован, така че поне да предполага какво иска, това ще вдигне летвата пред политиците, от което би трябвало да спечели цялото общество.

Въпроса е дали на политиците, лобистите и корпорациите им изнася тая работа с образованието и отговора очевидно е не.

И понеже по мои наблюдения средния избирател дори не знае дали иска да знае картинката е печална и както bluskanie казва става все по-печална, щото хорото се върти все по-бързо... а докога... не е ясно.
Затова говорех за образование, щото държавата е абдикирала от образователните си функции. И ся как да обясниш на Пенчо от Горно-нанадолно, че трябва сам да търси, да чете, да учи и да се просвещава САМ. Как да му обясниш, че към индивидуалните права и свободи всъщност има и задължения, иначе се подрива самия ред, който осигурява индивидуалните права??? Не случайно хората говорят за ново Средновековие, rollback и прочие...

bluskanie сигурно това имаше предвид, че в модерното общество образованието не е от голямо значение и всъщност е прав - от значение е единствено пазара...
Последна промяна bikerider на Вто Яну 16, 2007 5:21 pm, променена общо 4 пъти
Аватар
bikerider

Мнениеот NovemberCharlie » Вто Яну 16, 2007 5:15 pm

TOYAGA написа:
NovemberCharlie написа:Fix Or Repair Daily?

Тц. Chrysler/Dodge.

Ще ги бъде ли?
Аватар
NovemberCharlie

ПредишнаСледваща

Назад към Други