Та значи днес си купих една главина за диск(Deore FH-525 за IS, ако има значение), защото съм решил да махам в-брейка.Но като знаете на глвините за диск фланеца, където са дупките са спиците, е доста по-голям от на обикновенна главина.

Ще трябва вероятно да смениш спиците.
Stuny написа:http://sheldonbrown.com/wheelbuild.html
обаче ако е задна и ще се ползва с диск е хубаво да се направи малко по различно от показаното , писано е доста във форума
Jabsco написа:А имам още един въпрос.Докато разглеждах новата ми главина забелязах, че разстоянието от фланеца до вилката от лявата страна е доста по-голямо от това от дясната.Как се компенсира тази разлика, защото на старата са равни разстоянията?
bikerider написа:Jabsco написа:А имам още един въпрос.Докато разглеждах новата ми главина забелязах, че разстоянието от фланеца до вилката от лявата страна е доста по-голямо от това от дясната.Как се компенсира тази разлика, защото на старата са равни разстоянията?
Чрез различни по дължина спици за лявата и дясната половина на плетката.
Вече реших да ги сменям, но все пак благодаря и на тебIsidor написа:Според мен не използвай старите спици, защото аз имах същия случай със същата главина. Настоявах да сложат старите, само защото са черни, а той нямаше по-къси от същия цвят. И сега с по-дългите гумата ми седи накриво, а човека ми каза, че ако сложа по-къси гумата ще се измести както трябва.......
screamBoy написа:всичко може и дори можеш сам да си го направиш, стига да имаш време и търпение
във Веломания последния път като питах е колкото навсякъде - 5лв (наплитане+центроване)
Потребители, разглеждащи този форум: Google [Bot] и 10 госта