Колко са ограничени всъщност американците-нагледен пример!

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Мнениеот TOYAGA » Вто Яну 16, 2007 5:23 pm

NovemberCharlie написа:
TOYAGA написа:
NovemberCharlie написа:Fix Or Repair Daily?

Тц. Chrysler/Dodge.

Ще ги бъде ли?

Ми... стараят се, пък ще видим...
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот NovemberCharlie » Вто Яну 16, 2007 5:34 pm

TOYAGA написа:
NovemberCharlie написа:
TOYAGA написа:

Тц. Chrysler/Dodge.

Ще ги бъде ли?

Ми... стараят се, пък ще видим...

:D
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Рейтинг: 2000

Мнениеот Windstream » Сря Яну 17, 2007 9:19 am

First On Race Day, ти подла GM-ска гад! :D
Officially recognized show-off post whore - Yee-haw! :cowboy:
Аватар
Windstream

Рейтинг: 1700

Мнениеот NovemberCharlie » Сря Яну 17, 2007 11:32 am

Windstream написа:

First On Race Day, ти подла GM-ска гад! :D

Ми не :D . Аз съм фен на Broken Monday-Wednesday :D
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот tobsi » Сря Яну 17, 2007 3:21 pm

"а тука у нас пращи от образовани хора..."
@bikerider може и в България да има малоумни хора, но поне не грешат Северна Корея с цял континент ... и т.н. направо думи нямам. :bowdown: Ма то простотията ходи по хората, не по животните... :dunno:
this is where I would be standing if I give a shit about whatever the hell you were talking about.
Аватар
tobsi

Рейтинг: 1220

Мнениеот bluskanie » Сря Яну 17, 2007 3:31 pm

tobsi написа:@bikerider може и в България да има малоумни хора, но поне не грешат Северна Корея с цял континент ... и т.н. направо думи нямам. :bowdown: Ма то простотията ходи по хората, не по животните... :dunno:

Офф, има доста по-зле от това да не знаят къде е Северна Корея, вервай ми. Ма то всяка година, като четат работите на кандидатстудентите и пада такъв смях, че не знам просто. А, уж нали са кандидатстуденти, тоест с някакви амбиции, демек не най-злетата :)
Като с музиката... Половината друсат кючеци, а другата половина твърдят, че КоЯн са хард кор група и са мноо яки :D
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот bikerider » Сря Яну 17, 2007 7:41 pm

tobsi: недей да подценяваш човешката глупост ;)

такива индивиди има у нас, че тия лелки от филма изглеждат като дипломирани докторанти в сравнение с тях...
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот MAN6 » Сря Яну 17, 2007 10:11 pm

на всички ви е ясно че навсякъде има и тъпи и остри, какво има да го нищите !?

и би било твърде ненормално ако някъде добре образованите и умни хора са повече от останалите... :)
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот bikerider » Чет Яну 18, 2007 10:24 am

MAN6 написа:и би било твърде ненормално ако някъде добре образованите и умни хора са повече от останалите... :)

ненормално според сегашните стандарти... ;)
Аватар
bikerider

Мнениеот bluskanie » Чет Яну 18, 2007 10:26 am

bikerider написа:
MAN6 написа:и би било твърде ненормално ако някъде добре образованите и умни хора са повече от останалите... :)

ненормално според сегашните стандарти... ;)

Според всички стандарти съществували някога... ;)
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот bikerider » Чет Яну 18, 2007 10:50 am

Именно - като гледам как сме цъфнали и вързали от "нормалното" положение... направо цъфтим и преуспяваме... в целия свят цари мир, има храна за всички, природата се опазва примерно, климата е стабилен, хората навсякъде по света са щастливи... :spin:
Аватар
bikerider

Мнениеот MAN6 » Чет Яну 18, 2007 9:51 pm

би било хубаво пирамидата да е с върха надолу, ама няма как... sorry :)
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот bluskanie » Чет Яну 18, 2007 10:01 pm

bikerider написа:Именно - като гледам как сме цъфнали и вързали от "нормалното" положение... направо цъфтим и преуспяваме... в целия свят цари мир, има храна за всички, природата се опазва примерно, климата е стабилен, хората навсякъде по света са щастливи... :spin:

Интересно, кога е било по-различно от сега? Смисъл, кога хората навсякъде по света са били сити и шастливи? Винаги е имало войда, винаги е имало жажда за власт, а оттам и зверства... Хората в този си вид застрашават съществуването си, както е било ВИНАГИ в човешката история. Неизбежното ще се случи рано или късно... после ще разсъждават какво ли сме имали предвид с айфеловата кула например...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот bikerider » Пет Яну 19, 2007 11:30 am

MAN6 написа:би било хубаво пирамидата да е с върха надолу, ама няма как... sorry :)

Не става дума за това да е наопаки, а да не сере >>отдолу<< лайна и да скапва природата с все по-растящи темпове.
Някой ден няма да има нужда от пирамида, но кога, как и дали наистина не е ясно. Всеки случай няма да се правя на апокалиптик като bluskanie дето гледа в кристалната топка на баба си, щото щом човешкия мозък е докарал нещата дотук, значи може и да ги оправи. Въпроса беше, не защо има глупави и умни, не колко са глупавите и колко умните, а че глупавите ТРЯБВА да разберат защо са глупави и защо те са довели планетата дотук - щото се състезават цял живот за абстракции като парите (което не е лошо) без да си дават сметка за нищо друго (което е ужасно).

@bluskanie: Ми ти щом отсега си сигурен, че "неизбежното" ще се случи, щом мнозинството хора вярват, то наистина ще се случи. По-добре спри да хвърляш домати и кроасани...

Разсъждения от рода на "винаги е имало война, винаги ще има война" са изражения на робска психика и чупка в кръста. Единствено у робите няма ВОЛЯ. Теб ако ти е все едно, ако си примирен до самопромиване на мозъка, аз не съм и не искам да забравя към какво водят човечеството подобни мисли.

Еволюция в главата трябва, а не самоубийствен фатализъм!!!

Edit:
сетих се за нещо :)

PIPPIN
And whose side are you on?

TREEBEARD
Side? I am on nobody’s side because nobody’s on my side, little Orc.
Nobody cares for the woods anymore.

IORLAS
It is as the Lord Denethor predicted - long has he foreseen this doom!

GANDALF
Foreseen and done nothing!!!
Аватар
bikerider

Мнениеот MAN6 » Пет Яну 19, 2007 11:50 am

все едно не си наясно че именно тези отгоре карат онези отдолу да серат...
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот bikerider » Пет Яну 19, 2007 12:24 pm

Изобщо не е толкова просто, ама изобщо. Първо какво значи "тези отгоре". Световната конспирация дето иска да властва над мозъците и затова ги задържа на примитивно ниво? Това са конски фъшкии пропагандирани със съвсем друга цел.

Тези горе са администрация, те администрират и мениджват, а не серат. Потребителите и консуматорите са инициатори на срането, щото карат по лесния път и не им хрумва, че решение на проблема със срането отгоре означава тотално администриране, тоест тотален контрол. Известно е, че тоталния насилствен контрол е лош метод за администрация в дългосрочен план - не вярвам, че някой истински администратор доброволно ще прибегне до този вариант. Обаче нещата отиват натам и то е щото никой от редовите консуматори не искаи не може да проумее проблема в собствената си глава, затова чака решение наготово. И решение ще дойде ако нещо не се промени радикално в главите на консуматорите...
Алтернатива има и тя е ясна - всеки от нас да поиска решение на проблема, но не от администрацията, а от пазара. Тук е централната разлика между българския псевдо-либерален постсоциалистически капитализъм и истинския либерален капитализъм.

Всичко зависи от потребителите - ако поискат от пазара екологични продукти произведени по екологични норми, той ще ги даде. Ако не ги поискат и продължат да мърсят, ще се намеси администрацията. Но да се разработят тези продукти от страна на корпорациите иска солидно финансиране, което те после като субекти ориентирани към печалба, ще искат да избият, тоест такива стоки са скъпи по дефиниция. Тоест човечеството е изправено пред избор - или да бачка и да печели пари, за да има покупателната способност да поиска екологични продукти от пазара, или да мързелува, да купува евтини боклуци (чието производство замърсява природата) и да мърмори за конспирации, които унищожавали природата.
Тук вече се намесва образованието, защото хората не могат да направят такъв избор ако не са образовани.

Никой не кара никого да сере - серат най-вече мързеливите: (а)пряко чрез избора на low-end живот и (б)косвено чрез избора на low-end пазарна ниша. Много е лесно да се хвърля отговорността за всичко върху мениджмънта и да се чака наготово. Много по-лесно е да кажеш "има едни зли и много силни хора, те ме принуждават да сера, иначе ще умра от глад".

В крайна сметка - каквото повикало, такова се обадило. Ако хората продължават да са така параноично настроени към администрацията ("тези горе", "онези с парите", "евреите", "илюминатите" и прочие), тя ще им отговори със същото.

Edit: Виж ако под "тези горе" разбираш корпорациите и техните ръководства, които предпочитат да спестят пари чрез евтино и мръсно производство, това е така. И пак отговорността да се преборят с този проблем е на обикновените хора - ако те не поискат от администрацията да контролира екологичните норми, тя няма да го направи. Ама тук трябва малко политическа воля и активност, която всеки >>сам за себе си<< трябва да събуди, иначе си говорим за загубена кауза.
Последна промяна bikerider на Пет Яну 19, 2007 12:39 pm, променена общо 1 път
Аватар
bikerider

Мнениеот MAN6 » Пет Яну 19, 2007 12:34 pm

xaxaxa
повече няма да се обаждам... :)
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот bikerider » Вто Яну 23, 2007 12:43 pm

Аз пък ще се обадя отново въпреки MAN6... :)

Някой ако иска да види докъде ще стигнем ако не се предприеме нещо, може да гледа сатирата "Idiocracy" (вече го има по торентите).
Много добре е показано докъде ще стигнем ако всеки продължи да си гледа кошничката/минаренцето и да плюе това, което не разбира...

Някой пък ако още се чуди как се е стигнало дотук - да прочете "Копелетата на Волтер" от Джон Саул.
Аватар
bikerider

Мнениеот MAN6 » Вто Яну 23, 2007 12:52 pm

труповете вънка! :)
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот bluskanie » Вто Яну 23, 2007 2:28 pm

bikerider написа:
Някой ако иска да види докъде ще стигнем ако не се предприеме нещо, може да гледа сатирата "Idiocracy"

Да бе сатира... :) По-скапан и лишен от смисъл филм не бях гледал. Първите 10 минути от филма залъгват с някаква идея, а после нещата си придобиват американо-културен отенък... Яко зле!

А и няма да се превърнем в това със сигурност. Хората не стават по-тъпи, а напротив... тоест говоим за информираност, а не за интелект (нека да го кажем)
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот bikerider » Сря Яну 24, 2007 7:40 am

По-скапан и лишен от смисъл филм не бях гледал. Първите 10 минути от филма залъгват с някаква идея

Залъгват този, който си мисли, че го залъгват ;)

Съвсем между другото филма засяга и друг аспект - ъъъ, обедняването на ъъъ.. на езика искам да кажа... :)

а после нещата си придобиват американо-културен отенък...

Ми нали оттам идва модела, ти какво си очаквал от филма - да сменят сцената с голи хаитянки или френски пияници???

Хората не стават по-тъпи, а напротив...

Ахахахахахахахаха :rofl::rofl::rofl::rofl:
Кои хора?... :):popcorn:

@MAN6: на коленеее!! :roll2:
Аватар
bikerider

Мнениеот bluskanie » Сря Яну 24, 2007 8:39 am

Хаха, яко те кефи да създаваш спор от нищото, а? :D Е, мен също ме кефи да споря, ама само ако има реален спор... Ся отивам на работа, но обещавам по-късно да измисля нещо, за да се поскараме, ок? :beer: :rofl: :popcorn:
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот Alien » Сря Яну 24, 2007 4:49 pm

http://vbox7.com/play:955cf43d
http://vbox7.com/play:d2514d43

Американците били тъпи, така ли?

Edit:

http://www.vbox7.com/play:4bb671b7

Мдаааам, 100 било за средно интелигентен човек... наш'те хора имат (изключая Палома, която, видиш ли, е УЧИЛА за това най-скоро :rofl: :bowdown: ) имат по-малко от 85, а трима имат по 50... ебати ташака. Аз искам да си прережа вените от тяхно име, не мога да се понасям като ги гледам. :)
I feel terrified, which is... you know, sickest feeling ever.
Brandon Fairclough
Аватар
Alien

Мнениеот bikerider » Сря Яну 24, 2007 5:23 pm

Alien написа:http://vbox7.com/play:955cf43d
http://vbox7.com/play:d2514d43

Американците били тъпи, така ли?

Edit:

http://www.vbox7.com/play:4bb671b7

Мерси за примерите, доста добре илюстрират накъде отиваме, но това какво би следвало да ни говори конкретно за американците? :)

Alien написа:искам да си прережа вените от тяхно име

Mи действай, верно що да се мъчиш напразно :spin:

@bluskanie: ако изказването на мнение означава спор - да кефи ме :)
Аватар
bikerider

Мнениеот Alien » Сря Яну 24, 2007 5:48 pm

bikerider написа:Мерси за примерите, доста добре илюстрират накъде отиваме, но това какво би следвало да ни говори конкретно за американците? :)

Ти си егааати заядливкото, знаеш ли? :D

Нема си режем вените, само и само да ти доставям удоволствието да ми четеш писанията и да ми отговаряш бесен как може да съм толко зле. :)
Brandon Fairclough
Аватар
Alien

Мнениеот bikerider » Сря Яну 24, 2007 6:24 pm

Извинявам се, попитах какво би трябвало да ми говори БигБрадър за американците? Темата е за американците, аз поне не виждам какво искаш да кажеш с тези примери - че и у нас има тъпи хора ли? Добро утро :)

Ако това е заяждане, добре - заядлив съм. А ще ми отговориш ли на въпроса поне? :)
Аватар
bikerider

Мнениеот Alien » Сря Яну 24, 2007 6:35 pm

bikerider написа:Извинявам се, попитах какво би трябвало да ми говори БигБрадър за американците? Темата е за американците, аз поне не виждам какво искаш да кажеш с тези примери - че и у нас има тъпи хора ли? Добро утро :)

Ако това е заяждане, добре - заядлив съм. А ще ми отговориш ли на въпроса поне? :)

Не беше, затова е усмивчицата. И не, нищо не би трябвало да ти говори за американците, освен че не са по-тъпи от българите. Това имах предвид с "изказването" си.
Brandon Fairclough
Аватар
Alien

Мнениеот Alien » Чет Яну 25, 2007 12:06 pm

http://www.netinfo.bg/?tid=40&oid=994342

Съжалявам, че офтопиквам, но това е нечовешко.

Безумната статия написа:Трите мислят толкова бързо, колкото и говорят. Дори много по-бързо. Даже можем да кажем, че при тях мисловната дейност протича със скорост много по-силна от способността на младия Улянов да чете печатано слово.

Ебаси! Аз мислех, че те първо говорят и чак после измислят какво да говорят! Честно! А за по-СИЛНАТА скорост на мислене от способността на Улянов да ЧЕТЕ... ми хуу, дори те не са толкова тъпи, че да мислят по-бавно от някой, който чете... ебем ти и простиите, просто нямам думи.

Приятно забавление.
Brandon Fairclough
Аватар
Alien

Мнениеот bikerider » Чет Яну 25, 2007 1:08 pm

Alien написа:Не беше, затова е усмивчицата. И не, нищо не би трябвало да ти говори за американците, освен че не са по-тъпи от българите.

Избягвам подобни обобщения, първо щото са ужасно относителни и подвеждащи, и второ щото слабо ме грее "кои" са "по-тъпи". Затова те репликирах.

За мен лично е страшна тъпотата, а кой е по-тъп или по-вдлъбнат май е се тая :)

Или? :)
Аватар
bikerider

Мнениеот Windstream » Пет Яну 26, 2007 10:52 am

Бе то вярно че всеки с мнението си и т.н. либерални глупости, ама в тая статия дето извънземния я цитира намерих едно твърдение, с което посмъртно не мога да се съглася:
"Образователната система у нас е една от най-добрите"

Мдааа, сигурно така ще да е наистина - само дето благодарение точно на тази страхотна образователна система сестра ми цяла седмица беше на ръба на нервната криза, а след следващата й сесия пък е твърде възможно някои произволстващи преподаватели във виден български ВУЗ да бъдат старателно и прилежно потрошени. Изобщо, без извинения, средната и висшата ви образователни системи са пълен ташак! :puke:
Officially recognized show-off post whore - Yee-haw! :cowboy:
Аватар
Windstream

Рейтинг: 1700

ПредишнаСледваща

Назад към Други