boi4ka написа:ума ми не го побира....що за човек ще отиде с две пълни чанти с ядене и пиене на прекрасно място в планината
Завършен самодоволен егоцентрик, който смята че някой му е длъжен да чисти след него, с една дума - тотален консуматор.
Аз лично нямам нищо против хората, нека си бъдат каквито искат, но ако иска да отиде някъде да яде и да си хвърли отпадъците - нека си плати.
Точно тук е проблема - че всеки ходи където си иска, а природата я имаме за обща. Докато това не се промени няма да се намали замърсяването и унищожаването.
Трябва такъв лумпен да знае, че тук и тук НЕ МОЖЕ да ходи, щото рейнджърите ще му скъсат задника и да знае, че тук МОЖЕ да ходи, но трябва да плати за да бъде чисто и за следващия след него. Абсурдно е да се смята, че такива хора могат да бъдат превъзпитани сами да си чистят (да се "абят"), защото те просто имат друг тип съзнание - такива хора са като биороботи, програмирани да бъдат консуматори.
Осъзнавам липсата на рейнджъри у нас, но в края на краищата има достатъчно хора, които обичат достатъчно природата, за да работят това - въпрос на бизнес модел.
Относно цапащите - не мисля, че е редно 100% да хвърляме вината върху тях - такова е цялото общество - консуматорско. Би следвало администрацията да уреди веднъж завинаги проблема с контрола над неудържимите консуматори и тя лека полека работи натам, така че аз съм умерен оптимист.