Раница: Deuter,Saleva или Dakine?

Този форум е заключен, тъй като на негово място бяха създадени няколкото продуктови форума по-горе.

Раница: Deuter,Saleva или Dakine?

Мнениеот Nightbringer » Вто Яну 16, 2007 9:52 pm

След преглеждане на сайтовете на производителите и форума се стигна до следната дилема:
Deuter-Superbike http://www.deuterusa.com/superbike.html
vs
Saleva- Distance 25 http://www.salewa.com/ausruestung.php?c ... 427&ac=det

Deuter-a ми изглежда по-добре на външен вид, но от снимки едва ли може да се каже точно. По-важното в случая е има ли съществена разлика в проветривостта? И ако евентулано някой знае каква е цената на Saleva-та, защото в интернет не можах да намеря информация?

Също така (ще)има ли в София Dakine Nomad(който ми се вижда най-привлекателния вариянт от гледна точка на качество/вид) и ако (ще)има, каква му е цената?
Аватар
Nightbringer

Рейтинг: 1618

Мнениеот GECKO » Вто Яну 16, 2007 10:30 pm

На мен номада ми пасна много добре на изискванията, достатъчо малък е за да не се пречка а е достатъчно голям да си нося всичко неоходимо в него: лаптопа, захранването, мишката, резервна гума, инструменти, документи, телефони. гащеризони (в един даден момент на гърба си имах всичко това с зимен и летен комплект гащеризони а и с наполовина пълен резервоар за вода) :D

Само да си знаеш, вентилира се но там където е канала на другото място пак се поти (swetshirt-a стои на фигурки) :D

А и струваше 150лв с резервоара.
Аватар
GECKO

Рейтинг: 2000

Мнениеот Nightbringer » Вто Яну 16, 2007 10:38 pm

А си я купил от?? Гледах в onedistribution и няма номад, за това и реших, че не са я внесли :) Щом е 150лв с резервоара, значи е около 100лв без него??
След като имаш, да те питам - какви са презрамките - мрежести като на Deuter-ската или плътни? От снимката не мога да видя, а и в сайта им не пише нищо конкретно за презрамките.
Аватар
Nightbringer

Мнениеот vitorino » Вто Яну 16, 2007 10:39 pm

Отиваш в неделя на пазара на "Васил Левски" И СИ ВЗЕМАШ ОТЛИЧНА "Норд Уест" за 100-тина лв. и си ОК.
vitorino

Рейтинг: 1372

Мнениеот ddevil » Сря Яну 17, 2007 8:59 am

А Tashev-ите не ти ли харесват? Аз си перкам с моя 35л rock eagle вече може би 4-та година и му няма нищо,а и е 45лв.Карам си с нея,ходя си на даскало..всичто точно.Помисли и върху този вариант..все пак ще спестиш едно 50лв ;)
If the milk turns out to be sour, i ain't the kind of pussy to drink it
Продавам: Рамка Giant Faith + Fox DHX5.0 + още доста части или цяло колело
Аватар
ddevil

Мнениеот ilinkolov » Сря Яну 17, 2007 11:08 am

от всичко по нещо и от нищо достатъчно
Аватар
ilinkolov

Рейтинг: 1251

Мнениеот MartinBG » Сря Яну 17, 2007 11:17 am

Имам впечатления само от раниците на Deuter.
Аз карам с Trans Alpine 30l, а жена ми - с дамския модел на Superbike - SL, който се различава от мъжкия само по презрамките и по-малкия обем. Раницата е с много добър дизайн и изработка. Като добавка има и няколко екстри - покривало за дъжд за раницата (върши чудесна работа и за предпазване от кални пръски докато караш) + предпазно елече за предната част от тялото на колоездача; цип, с който се компресира раницата при по-малко багаж в нея, прибираща се в джоб мрежа за каската, възможност за добавяне на резервоар за течности (1,2 или 3л) и мн. други дребни, но изненадващо удобни и полезни нещица - джобчета, ключодържател...

Ако имаш възможност, най-добре върви направо в Стената да я разгледаш и да прецениш дали ще ти върши работа.
MartinBG

Рейтинг: 1777

Мнениеот did » Сря Яну 17, 2007 12:14 pm

MartinBG написа:Имам впечатления само от раниците на Deuter.
Аз карам с Trans Alpine 30l ....... Раницата е с много добър дизайн и изработка. Като добавка има и няколко екстри - .........
Ако имаш възможност, най-добре върви направо в Стената да я разгледаш и да прецениш дали ще ти върши работа.

За другите коментирани раници не мога да кажа нищо, но Deuter Trans Alpine определено е отличен избор, който все още успява да ме изненада с разумни и полезни решения.
Аватар
did

Мнениеот Nightbringer » Сря Яну 17, 2007 9:51 pm

След посещението в стената се стигна до следните изводи :)
В момента има само женски Superbike. Trans Alpine или мъжки superbike евентуално през Февруари.
Между Trans Alpine и Superbike единствената по-съществена разлика е в литрите. Гърба е един и същ, презрамките и колана също. И двете имат възможност за носене на XC каска. Superbike ми се вижда по-добра заради възможността и да се свие от 22 до 18 литра в зависимост от количеството багаж => като докарат ще си взема такава :)

ddevil, раницата на Ташев няма възможност за носене на резервоар за това и не я разглеждам като вариянт.
Аватар
Nightbringer

Мнениеот Harka » Сря Яну 17, 2007 10:31 pm

Имам и Superbike. Отличен избор. :agree:
Аватар
Harka

Мнениеот TOYAGA » Сря Яну 17, 2007 10:57 pm

И Salewa Distance е убава торба. За сиромаси като мене дето немат пари за TransAlpine върши работа... :agree:
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот bikezilla » Пет Яну 19, 2007 12:15 am

Nightbringer написа:След посещението в стената се стигна до следните изводи :)
В момента има само женски Superbike. Trans Alpine или мъжки superbike евентуално през Февруари.
Между Trans Alpine и Superbike единствената по-съществена разлика е в литрите. Гърба е един и същ, презрамките и колана също. И двете имат възможност за носене на XC каска. Superbike ми се вижда по-добра заради възможността и да се свие от 22 до 18 литра в зависимост от количеството багаж => като докарат ще си взема такава :)

ddevil, раницата на Ташев няма възможност за носене на резервоар за това и не я разглеждам като вариянт.

И аз бях пред същия избор (Superbike/TransAlpine), но се спрях на superbike заради недостиг на пари.
Ако ти имаш мангизи обаче, по-добре transalpine, аз малко съжалявам за избора си :) transalpine има възможност за реглаж на презрамките в горната им точка (като на големите планински раници), superbike - не.
Освен това, superbike ми идва малка в някои случаи (двудневно каране, или каране в сезон с големи температурни разлики, съответно повече дрехи в раницата).
Що се отнася за възможността за намаляне на обема, transalpine също има "компресиращи ленти" отстрани, с които можеш да я направиш по-компактна.
Разликата в теглото е около 200грама повече за transalpine. (по данни от сайта на производителя)
Аватар
bikezilla

Мнениеот Harka » Пет Яну 19, 2007 12:23 am

Бе, кво носите толкова в тоя TransAlpine? :)
Аватар
Harka

Мнениеот Nightbringer » Пет Яну 19, 2007 12:47 am

До Февруари все ще събра още 15лв за Алпин, иначе мерси за съвета, не знаех за тази разлика между двете :) Други съществени разлики има ли в полза на Алпина? Има ли дъждобран и windshield, че за тази подробност забравих да питам?
Harka, човек винаги може да намери с какво да запълни една раница ако има място :) Проблема е ако не достига мястото :)
Аватар
Nightbringer

Мнениеот MartinBG » Пет Яну 19, 2007 10:18 am

Има дъждобран само за раницата. Друго предимство на Trans Alpine e възможността да се раздели вътрешния обем на 2 части - горна и долна, които си имат отделни ципове. Това е много удобно когато искаш да си подредиш/разпределиш багажа по-добре, или пък искаш да извадиш нещо от дъното на раницата.

Edit:

Trans Alpine наистина не е малка раница и за по-кратки преходи при хубаво време я нося почти празна. През есента и зимата и при няколкодневни карания по по-отдалечени маршрути ми се налага добре да премисля багажа си за да успея да го побера. С по-малка раница това би било проблем, а с по-голяма проблем ще е претоварването. Все пак за лятото съм решил да се доекипирам с един Deuter Nordic 400, който би ми вършил чудесна работа в случаите, когато Trans Alpine -a е прекалено голям ;)
MartinBG

Мнениеот Newone » Пет Яну 19, 2007 12:26 pm

От мене един глас за Dakine Apex.Много съм доволен, само няма покривало за дъжд, но това не е голям проблем/продават се отделно/
Иначе е удобна/не ми къса гърба/ с добре организирано вътрешно пространство и относително лека.Има възможност за закрепяне на full-face. :)
Life is a short, warm moment!
Аватар
Newone

Мнениеот Nightbringer » Пет Яну 19, 2007 3:53 pm

И за толкова пари ще си взема ранца + резервоар :)
Аватар
Nightbringer

Мнениеот TOYAGA » Пет Яну 19, 2007 5:56 pm

Newone написа:Има възможност за закрепяне на full-face...

... която мое да се ползва за пренасане на бака за боб, шкембе и джуркана коприва! :rofl: :rofl: :rofl:
Аватар
TOYAGA

Мнениеот MartinBG » Пет Яну 19, 2007 6:06 pm

TOYAGA написа:
Newone написа:Има възможност за закрепяне на full-face...

... която мое да се ползва за пренасане на бака за боб, шкембе и джуркана коприва! :rofl: :rofl: :rofl:

:)
Пренесох цял хляб от Калофер до х. Тъжа на мястото за каската на Trans Alpin-a - един от редките случаи, когато не ми достигаше място в раницата. Сигурно съм бил смешна гледка, но без хлЕб закъде? :rofl:
MartinBG

Мнениеот Sp3c7r3 » Съб Яну 20, 2007 10:10 pm

Tashev Kentaurus 60+10; разбира се с ластик по поръчка за каската, че и зелен цвят :). Като ще купуваме нещо да е качествено :):
:bowdown:
http://tashev.bg/bulgarian/produkti.htm

А толкова голям литраж само за да можете да съберете вътре резервни дрехи (даже яке, трябва да мислим за зимата, я! :D ), манджа (ГОТВЕНОООООООООООООООООООООО!!!!!! :^: ), и учебниците за цялта седмица + всяккви други джунджурийки каквито ви душа иска. Раницата е яка, с павета можете да си я пълните ако искате. Алуминиева шина за усилване (ако не се лъжа?) и най-важното - дишащ гръб.

Това е моето предложение мдам :)
Изображение
Аватар
Sp3c7r3

Рейтинг: 1695

Мнениеот Harka » Съб Яну 20, 2007 10:42 pm

:crazy:
Аватар
Harka

Мнениеот Atari » Пон Яну 22, 2007 12:09 pm

Sp3c7r3 написа:Tashev Kentaurus 60+10; разбира се с ластик по поръчка за каската, че и зелен цвят :). Като ще купуваме нещо да е качествено :):
:bowdown:
http://tashev.bg/bulgarian/produkti.htm

А толкова голям литраж само за да можете да съберете вътре резервни дрехи (даже яке, трябва да мислим за зимата, я! :D ), манджа (ГОТВЕНОООООООООООООООООООООО!!!!!! :^: ), и учебниците за цялта седмица + всяккви други джунджурийки каквито ви душа иска. Раницата е яка, с павета можете да си я пълните ако искате. Алуминиева шина за усилване (ако не се лъжа?) и най-важното - дишащ гръб.

Това е моето предложение мдам :)

С тая раница дето си предложил си пренасях бурканите като студент. Но дори и за момент не съм си помислял да се кача на колело с нея... :crazy:
I ain't got nothing to be scared of...
Аватар
Atari

Рейтинг: 1205

Мнениеот EmZo » Пон Яну 22, 2007 3:16 pm

Слагам още един глас в кюпа за Trans Alpine. Много съм доволен от самата раница, изключително удобна. За двудневно каране - с.Тъжа - х.Тъжа - вр.Ботев - х.Рай - Калофер, ме беше напълно достатъчна с поне 2/3 пълен резервоар (3л).
Все пак и някои минуси, през лятото като се напънеш много на баира и проветрението сдава багажа, плюс водата в резервоара качва градус, от топлината на гърба, (но има още доста да се желае за чай.) :). Но, едва ли са много раниците напълнени с 20-30л. обем които да не спарват малко или много.

И един въпрос, понеже ми се проби мущука :dunno:, (съвсем ситни дупчици, 2 броя - по страничните страни, явно са ми много остри зъбите:) ), ако се опитам да го залепя със силикон, дали ще бъде успешно, че не ми се дават 40 кинта за нова торба, само заради мущука?

P.S. На Dakine, поне до колкото имах възможност да разгледам модела Номад наживо, проветрението им отзад е доста по-зле от колкото при Trans Alpine-a.
Изображение
Аватар
EmZo

Мнениеот TOYAGA » Пон Яну 22, 2007 4:30 pm

Продават се само мундщуци.
Аватар
TOYAGA

Мнениеот nikitzo » Чет Яну 25, 2007 7:05 pm

Ми явно човека е направил избора си и за да не пускам нова тема искам да дадете мнения за:

1. Jansport Venus II Hydration Pack
Изображение
http://www.campmor.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?productId=39234157&memberId=12500226
ама това май не е раница, а само резервоар?
2. Jansport Celestial Hydration Pack
Изображение
http://www.campmor.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?productId=39234153&memberId=12500226
3. Camelbak Trailblazer 70Oz. Hydration Pack
Изображение
http://www.campmor.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?productId=39178054&memberId=12500226
тази май е добра :dunno:
4. Outdoor Products Ripcord Hydration Pack
Изображение
http://www.campmor.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?productId=39176852&memberId=12500226
марката нищо не ми говори, но цената е супер
5. Camelbak Raza Pack
Изображение
http://www.campmor.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?productId=39278188&memberId=12500226
тази ми се струва прекалено голяма
Да спрем дотук засега. Става дума за 1 до 2 дневни карания! :)
Аватар
nikitzo

Рейтинг: 1180

Мнениеот pe60t0 » Чет Фев 22, 2007 10:57 pm

за да не отварям нова тема да питам тук....знате ли дали НОМАДа издъжа на вода ? самата материя , ципове ... то попринцип малко са раниците които без покривало издържат на дъжд ,но все пак има ли някаква защита ? знае ли някой :dunno:

НайтБрингър ти в крайна сметка с какво се сдоби ?
Make the sport fun not the fun a sport...
Аватар
pe60t0

Рейтинг: 1390

Мнениеот nikitzo » Пет Фев 23, 2007 10:34 am

nikitzo написа:Ми явно човека е направил избора си и за да не пускам нова тема искам да дадете мнения за:

1. Jansport Venus II Hydration Pack
Изображение
http://www.campmor.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?productId=39234157&memberId=12500226
ама това май не е раница, а само резервоар?
2. Jansport Celestial Hydration Pack
Изображение
http://www.campmor.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?productId=39234153&memberId=12500226
3. Camelbak Trailblazer 70Oz. Hydration Pack
Изображение
http://www.campmor.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?productId=39178054&memberId=12500226
тази май е добра :dunno:
4. Outdoor Products Ripcord Hydration Pack
Изображение
http://www.campmor.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?productId=39176852&memberId=12500226
марката нищо не ми говори, но цената е супер
5. Camelbak Raza Pack
Изображение
http://www.campmor.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?productId=39278188&memberId=12500226
тази ми се струва прекалено голяма
Да спрем дотук засега. Става дума за 1 до 2 дневни карания! :)

Никой ли няма да ми помогне! Човеко скоро си идва и ако не поръчам скоро че изгОрим! :crap:
Аватар
nikitzo

Мнениеот TOYAGA » Пет Фев 23, 2007 10:57 am

Jansport Venus II Hydration Pack е дамски модел бе... Ще те налазат нежните... :D

Ако трябваше аз да избирам от моделите на Camelbak при така поставените изисквания, щях да заложа на класиката - или H.A.W.G, или Blowfish. Aко мислиш да носиш тенджери и динени кори, погледни Havoc.
Аватар
TOYAGA

Мнениеот nikitzo » Пет Фев 23, 2007 11:25 am

TOYAGA написа:Jansport Venus II Hydration Pack е дамски модел бе... Ще те налазат нежните... :D

Аййй сакън ... не ... добре, че ме светна :bulb:

TOYAGA написа:Ако трябваше аз да избирам от моделите на Camelbak при така поставените изисквания, щях да заложа на класиката - или H.A.W.G, или Blowfish. Aко мислиш да носиш тенджери и динени кори, погледни Havoc.

Изображение

те това ще е само да видим шефа да не се разсмърди нещо

TOYAGA - имаш :beer: , ако някога се видим
Аватар
nikitzo

Мнениеот Къртач » Пет Фев 23, 2007 11:26 am

Като дългогодишен скитник по планините със ски, бих ти препоръчал да си вземеш нещо от гамата на Дакайн. Ползвам от 5 години хели про. Просто при дакайн са изпипани и най-малките детайли, всичко е мислено и изпълнено безпогрешно. Дойтер също е прекрасен избор, страшно удобни раници, но специално раничките им за каране изглеждат малко "по-нежни" от тези на Дакайн така да се каже. Салева не взимай за нищо на света. Пред очите ми се скъсаха 2 чисто нови раници. На едната и се скъса презрамката на първо носене - мисля че беше 50-55 литрова. Втората беше 22 л. май че, и се разпра след едно пребиване на спускане от в. Безбог. Съдра се цялата. После дори не я смениха, зашиха я.....
Дано съм ти бил полезен, все пак опита ми е с раници за ски/сноуборд каране, не за байк, което трябва да се има в предвид. :beer:
Аватар
Къртач

Рейтинг: 1200

Следваща

Назад към ПРОДУКТ - КОНСУЛТ