каква седалка?

Този форум е заключен, тъй като на негово място бяха създадени няколкото продуктови форума по-горе.

каква седалка?

Мнениеот NikR » Вто Яну 23, 2007 11:36 pm

1. Selle Italia Trans Am
или
2. Selle Italia PRO
или
3. VL-3030 (Velo PLUSH)
:beer:
Не мога да разбера как някои мъже се подмокрят, като видят парче тръба, заварено там където му е мястото.
Аватар
NikR

Рейтинг: 1220

Мнениеот TOYAGA » Сря Яну 24, 2007 12:28 am

Удобна.
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот bikerider » Сря Яну 24, 2007 7:37 am

@NikR: ако избора ти е реален, аз бих махнал третата... поне ще си намалиш чуденката...
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Рейтинг: 2000

Мнениеот iiccoo » Сря Яну 24, 2007 8:37 am

На мен тази ми харесва Selle Italia PRO
Аватар
iiccoo

Рейтинг: 1200

Мнениеот Admin » Сря Яну 24, 2007 10:22 am

Прочете ли темите за избор на седалка в ЧЗВ? Ако си го направил, би трябвало да си разбрал, че каквото и да прочетеш, в крайна сметка твоят задник решава! ;)
Разбира се, впечатленията на други хора не пречат. Моят съвет е за по-твърда седалка, ако ще караш с нея ХС. Заширината обаче няма как да ти дам съвет, защото определяща е твоята анатомия.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот NikR » Сря Яну 24, 2007 11:15 am

интересуват ме мнения на хора които са карали която и да е от тия седалки. Който е карал да каже какво му е харесало и какво - не и би ли я сменил и за какво.

@Админ коя от трите е най-твърда?

Не мога да разбера как някои мъже се подмокрят, като видят парче тръба, заварено там където му е мястото.
Аватар
NikR

Мнениеот did » Сря Яну 24, 2007 10:46 pm

Никой няма да ти отговори, защото няма еднозначен отговор. Още с първия пост TOYAGA ти каза всичко, което можеше да се каже по темата.

Дори и 100 човека да отговорят, че еди-коя-си седалка е по-удобна, това не означава, че и на теб тя ще ти е по-удобна от другата. Просто анатомиите на хората са различни.

Трябва да пробваш, за да разбереш.
Аватар
did

Мнениеот EmZo » Сря Яну 24, 2007 11:19 pm

Относно, Selle Italia Trans AM, за кой модел става на въпрос, има два варианта, единия е по-мек и удобен Selle Italia Trans AM Х0, и другия Selle Italia Trans AM, който е по-твърд и значително по здрав.
Аз към момента карам Х0 втората си такава от есента насам.
Изображение
Мога да дам следните си отзиви - седалката е изключително удобна, е една от най-удобните, на които съм сядал като максималния преход на който съм я тествал е към 130/140 км, и определено се чувствах по-добре сравнение с предишните седалки които съм карал, по такива дестинации.
Има един голям проблем обаче, изключително е крехка две по-сериозни падания и заминаха две седалки, сегашната се крепи едва едва и чака съвсем скоро да излезе в пенсия.

Но ако мога да си позволя да цитирам ТОЯГА, седалката се избира с гъз.
Изображение
Аватар
EmZo

седалката

Мнениеот NikR » Нед Фев 18, 2007 12:47 am

Значи от този форум научих много... седалката се избира с гъз (който го е измислил това е имал униКАЛЕН гъз.....както всички останали хора),
педалите с крака, вилката с длани, а пък рамката на око :bowdown:
как така една седалка трябва да се кара 20-30 км за да се разбере дали е удобна, а пък за една вилка може да се има в предвид мнението на някой си.
Не съм очаквал че ще изпадна в позицията на Вергиев, т.е. да питам за мнение за нещо дето не е много карано в България.
Единствен EmZo е карал една от тия седалки и си каза мнението - евала :beer:
Просто един съвет към всички - ако не сте сигурни:
go to www.mtbr.com
:D
Аватар
NikR

Re: каква седалка?

Мнениеот bodo » Нед Фев 18, 2007 4:40 pm

NikR написа:1. Selle Italia Trans Am
или
2. Selle Italia PRO
или
3. VL-3030 (Velo PLUSH)
а първите 2 са модификации на един и същи модел на Selle Italia (PRO e холандсака марка)

@NikR
Всеки ГЪЗ е уникален
Изображение
Даже някои са красиви
Аватар
bodo

Рейтинг: 1995

Мнениеот EmZo » Нед Фев 18, 2007 5:45 pm

Ами, поради посочените причини по-горе, аз от няколко дни вече се мандахерцам с такава:
Изображение

Квото и да си говорим, всички колежки и приятелки, вече се кефят много повече на колелото. И даже искат "кръгчета". :D Яка работа. :rofl:

Иначе за сега за градски условия е доволно, в комбинация със Swinger-а просто няма неравности. Иначе я тевствах, и по Търновските баири, чувството определено е по-различно, но смея да твърдя че не е зле. Незнам, дали е било от стимулантите, ама по начало ги качих на една предавка по-тежка, без да се усетя. Ще я видим скоро време как се справя с някой маратонмски маршрут :) Само да се прибера към Врачанския Балкан. :)
Изображение
Аватар
EmZo

sedalkata

Мнениеот NikR » Нед Фев 18, 2007 11:30 pm

@EmZo
И аз си купих такава само че мъжка (твоята е дамския вариянт, разликата е в цветенцата). Днеска карах към 12км и определено е доста удобна, много съм доволен, само засега не мога да ностроя правилния ъгъл, за което е виновно колчето. Малко ми е наклонена повече напред от колкото трябва, на едни зъб назад обаче малко ме бие в топките (които днеска замръзнаха с тая вентилационна дупка по средата) Обаче вентилацията ще е супер за през лятото ;)
Аватар
NikR

Мнениеот EmZo » Пон Фев 19, 2007 2:12 am

:rofl: :rofl:
Въпросната дупка, не е вентилационна...

Тя е, за да не си смажеш простата.

NikR написа:@EmZo
И аз си купих такава само че мъжка (твоята е дамския вариянт, разликата е в цветенцата)

НЕ, разликата е, че за разлика от мъжката, тази събира дами около велосипеда ми! :D
Изображение
Аватар
EmZo

Назад към ПРОДУКТ - КОНСУЛТ