tx3m написа:... при натискане на лостчето, на едно място между двете части на спирачният апарат, избива спирачна течност. ...
та въпроса ми е, защо не спира спирачката?
did написа:tx3m написа:... при натискане на лостчето, на едно място между двете части на спирачният апарат, избива спирачна течност. ...
та въпроса ми е, защо не спира спирачката?
въйййй...
afterburner написа:Transfer Port O-Ring-a м/у двете части на апаратчето може да е заминал, или да се е разместил, което ще рече, че ако е затворено апаратчето докато е разместен, то той пак е заминал
tx3m написа: а и може ли някой да ми каже защо не могат да се отвият винтовете на апарата?
tx3m написа:bikerider мерси за изчерпателният отговор. можеш ли (или някой друг-няма значение) да ми кажеш от къде да си взема rebuild kit, и къде трябва да отнеса апарата, за профилактика( не съм от софия и предполагам че за това не знам) ?
bikerider написа:Да, продават се бутала, но ти нямаш нужда от нови. Нащърбването не е проблем, буталата са изолирани с уплътнения между тях и леглата им. Ако не си убеден, че тече оттам няма смисъл да се занимаваш. Може би не е зле да провериш за тези уплътнения, но по-добре не се опитвай да ги вадиш от това им положение, още по-малко да прилагаш усилие към металната част на буталата... трябва да се изкарат навън чрез лоста на спирачката, тоест вътре трябва да има спирачна течност.
Аз лично (по това което пишеш) стигам до извода, че проблема е в самия апарат. Ако ще оправяш повъхностите на половинките внимавай да не отнемеш прекалено много материал, щото после може да имаш проблеми - най-добре само ги полирай. За накладките и буталата защо са мокри - първо оправи двете половинки на апарата и ако пак са мокри виж буталата.
А най-добре разглоби всичко до шушка и започни отначало, така ще стане най-бързо.
tx3m написа:еми то това е проблема- че тук няма сервиз, в който да ми помогнат. за такъв ще трябва да дойда до софия
bikerider написа:tx3m написа:еми то това е проблема- че тук няма сервиз, в който да ми помогнат. за такъв ще трябва да дойда до софия
Откъде си? Няма ли наблизо до теб някой веломагазин?
Между другото сигурно няма да ти е никак излишно да прочетеш >>това<< (дано ти помогне)
Edit: сега видях, че си писал, че си от Благоевград...
tx3m написа:а кое точно е "master cylinder" ?
tx3m написа:също ще пробвам и това което е казано в точка 13.
tx3m написа:а и са написали че трябва да се премахнат накладките и диска.
tx3m написа:в такъв случай какво трябва да поставя буталата??? а и само за да съм сигурен че съм разбрал правилно - трябва да вкарам буталата по местата им, а не да ги оставя както са си, нали???
bikerider написа:Това е цилиндъра в тялото на лостчето, а самото лостче задвижва буталото в този цилиндър, което на свой ред изтласква течност към апарата.
bikerider написа:Аз лично направо си махам апарата, така ми е по-лесно да поставя маркуча във вертикално положение
bikerider написа:Аз лично ги връщам докрай преди обезвъздушаване (тоест натиквам ги докрай в леглата), за да могат после да се връщат докрай, иначе звънтят по диска, което е досадно. Някои хора практикуват обратното, за да бъдат накладките максимално близо до диска (тоест има повече спирачна течност в системата).
bikerider написа:Относно т.11, спринцовката върши същата работа, принципа на вкарване е същия - 5 секунди натискаш, после оставяш за момент в спокойно състояние - това помага да се прогони въздуха от маркуча, понеже се избягват завихряния на течността, които биха могли да блокират мехурчета в маркуча.
bikerider написа:За отвора за въздух в резервоара - да, само капачето се маха, под него има малък о-пръстен за изолация. Трябва да имаш някаква изолация за маркуча, който ще излиза оттам - в стандартния bleed kit има конусовидно пластмасово уплътнение за целта, но едва ли е проблем да се приспособи нещо. Ако нямаш нищо такова дръж си нещо като тоалетна хартия подръка, за да бършеш течността ако се разлее оттам.
а като ги върна докрай в леглата им, няма ли после като сложа накладките и диска, да потъне лостчето, и да стане прекалено меко(с по голям ход на спиране)
аз доколкото разбрах това, което пишеше във упътването, е че след 5 секунди, когато пуснеш шишето, то би трябвало да всмуче въздуха(или не съм го разбрал правилно?)
инче до сега почти всеки път когато съм се опитвал да я обезвъздуша, накладките и диска са били мокри от течността. след това естествено ги измивам със вода. та дали са се прецакали по някакъв начин??
bikerider написа:Шишето/спринцовката е долу
Отпуска се, за да се даде шанс на мехурчетата да излязат нагоре по маркуча.
bikerider написа:Накладките да - трябват ти нови. Диска можеш да го измиеш с обезмаслител и после студена вода.
Потребители, разглеждащи този форум: Google [Bot] и 0 госта