Cross C1?

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Cross C1?

Мнениеот NoNe » Сря Май 19, 2004 9:28 am

Вчера изрових тази снимка... Някой знае ли дали Cross наистина са правили такова нещо и ако да за колко са го продавали?
Изображение
NoNe

Рейтинг: 1700

Мнениеот Metal_Psycho » Сря Май 19, 2004 9:49 am

Am,4oveko ma ti seriozno li?
Az otivam da izpia hap4etaat si,4e mi stana zle:xx(:
Аватар
Metal_Psycho

Рейтинг: 1993

Мнениеот NoNe » Сря Май 19, 2004 10:00 am

[quote="Metal_Psycho"]

[/quote]

Какви хапчета ве... имаше тука една статия как се правят колелата на Cross и ми стана интересно, защото не мога да си представя как ще направят това...
NoNe

Мнениеот Metal_Psycho » Сря Май 19, 2004 12:22 pm

[quote="NoNe"]

[quote="Metal_Psycho"]

[/quote]

Какви хапчета ве... имаше тука една статия как се правят колелата на Cross и ми стана интересно, защото не мога да си представя как ще направят това...
[/quote]

Ahum,ami mnogo prosto e-NIKAK :D:D:D:D:Dtova e nefunkcionalna risunka na "ne6to" s dve kolelo koeto dori da se napravi realno niama kak da se zacvijva....ohhh ma kvo se habia az,ae siktir:xx(:
Аватар
Metal_Psycho

Мнениеот did » Сря Май 19, 2004 12:30 pm

Хм, интересна скулптура! Колко ли гипс е отишъл...
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Мнениеот NoNe » Сря Май 19, 2004 12:36 pm

Добре ве баси нервака си....
по-скоро 3D Studio...
А и теоретично на конструкцията и няма нищо. Може да се направи. Не виждам проблем със задвижването...
NoNe

Мнениеот Metal_Psycho » Сря Май 19, 2004 12:52 pm

[quote="NoNe"]

Добре ве баси нервака си....
по-скоро 3D Studio...
А и теоретично на конструкцията и няма нищо. Може да се направи. Не виждам проблем със задвижването...
[/quote]

OK:D,6tom taka smiata6;):D
Аватар
Metal_Psycho

Мнениеот did » Сря Май 19, 2004 1:34 pm

[quote="Metal_Psycho"]
OK:D,6tom taka smiata6;):D
[/quote]

Що бе? Наистина може да се направи! Никой не е казал, че след това може да се кара, но щом е за идеята - np! Теоретично задвижването може да е например на същия принцип, на който свръхбързите влакове се движат по релси, генериращи силно магнитно поле, без триене и т.н. Ама аз такова колело не искам, щото часовника ми е механичен "Ракета" (най-бързите часовници на света!) и ако в тая супермашина има супермагнити, ще се скапе!
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот NoNe » Сря Май 19, 2004 2:00 pm

Абе вие съвсем на бъзик ме взехте... ;) какви ракети какви магнити ???
Съвсем спокойно може да си се движи такава конструкция само с механика.
NoNe

Мнениеот M1010X » Сря Май 19, 2004 2:09 pm

@метал_психо:
смята-не_смята, ако гледаш малко повече discovery ще видиш, че има задвижване от този тип (колело без спици). да не споменавам, че доста често автомобилните дизайнери прилагат такива решения в high-tech прототипите... ама то си трябва малко четене и гледане, а не просто да говориш на базата на малкото (или многото, зависи) практически опит, който можеш да натрупаш за 20 +/- (1-2) години...

и закво не пишеш на кирилица? какво ще ти коства, супер-мега-трудното движение да натиснеш една клавишна комбинация от 2-3 бутона? за сметка на това при по-дълги постове на останалите user-и на борда им изтичат очите...
Above and beyond
Аватар
M1010X

Рейтинг: 1980

Мнениеот did » Сря Май 19, 2004 2:46 pm

[quote="M1010X"]

@метал_психо:
смята-не_смята, ако гледаш малко повече discovery ще видиш, че има задвижване от този тип (колело без спици). [/quote]

Яааааа! Че кога по Discovery са давали за Крос? Изтървал съм!

Ако трябва да съм сериозен (което ми е трудно в тая тема), наистина такова чудо е напълно възможно, но не и ефективно. Става само за снимки по плакати със или без красиви "колоездачки" около него. Слагам "колоездачки" в кавички, щото колкото те са такива, толкова и това чудо е колело. Но не е чак толкова сложно да се сглоби някак си, що пък не и в завода на Крос!!! Обаче няколко фактора ме карат да вярвам, че това нещо все пак не е правено в Крос:
1. Надписа C1 като дизайн ми напомня на емблемата на едноименната арменска телевизия:D:D:D.
2. Няма "цветна ергономична седалка".
3. Няма "цветни джанти".
4. Абе въобще няма никакви шарени лепенки!!!
5. Не съм го виждал в Метро,
6. а съм виждал същото "колело" на плакат, но на него не пишеше Крос, а една друга българска велосипедна марка:8D:. ***си плагиатството, а?
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот M1010X » Сря Май 19, 2004 3:14 pm

[quote="did"]

[quote="M1010X"]

@метал_психо:
смята-не_смята, ако гледаш малко повече discovery ще видиш, че има задвижване от [i]този тип[/i] (колело без спици). [/quote]

Яааааа! Че кога по Discovery са давали за Крос? Изтървал съм!
[/quote]

хм, ти под "колело" само "велосипед" ли разбираш???
Above and beyond
Аватар
M1010X

Мнениеот bestbg » Сря Май 19, 2004 3:25 pm

такова колело съм виждал при дженко... на един плакат :) и пишеше друго
Аватар
bestbg

Рейтинг: 1819

Мнениеот screamBoy » Сря Май 19, 2004 9:45 pm

такива future bike съм гледал по снимки от едно изложение за колела преди минимум 9 години (бях още в техникума)
задвижването е с някакви магнитни полета, дали е реално използваемо или е само за демонстрации - не зная, но такива колела има, отдавна
Пост свободен от семантични грешкиИзображение
Аватар
screamBoy

Мнениеот GRaverr » Чет Май 20, 2004 7:10 am

Кви магнити бе кви 5 лева вгледайте се че има верига от дясната страна!
Изображение
GRaverr

Рейтинг: 1200

Мнениеот M1010X » Чет Май 20, 2004 9:20 am

той говори за самите КОЛЕЛА (гуми + капли - спици в тоя случай). за начина, по който са захванати колелата за рамката...

оффф хора... що не осмисляте това, което четете?
Above and beyond
Аватар
M1010X

Мнениеот Metal_Psycho » Чет Май 20, 2004 4:42 pm

OK,4ekaite da prevklu4a na fonetika,4e M1010X o6te malko 6te me nabie;):D

Начи,темата е"[b]Cross[/b] C1",а не някакво колело от някакво изложение бе!Кво ми се правиш на умен и/или на оборотен с Dicovery.И аз гледам Dicovery,знам,4е такива механизми има,но тук си говорим за родните ни кретени Cross!Сега какво,ще почнеш да ми обясняваш пак,4е теоретически дори и Cross могат да направяр подобно колело???Ами да,то всичко на теория е възможно,проблема идва от факта,че Cross такова нещо никога не са имали,никога няма да имат,точка!Ето ти отговор по темата,а не некви локуми дето друган да ги раздуваш и да ми се правиш на много разбиращ
И кво като съм на 18?Ти като си на повече да не би да си пробвал такова колело на живо????
А и да те питам,колко от high-tech автомобилите по изложенията са реално практични?И колко от тях след едно подобно изложение след това влизат в масово производство???НИКОЛКО,ето колко!!!
Единственото поле кадето магнитното задвижване е реално използваемо е при Влаковете на "въздушна възглавница".Те използват магнити,зада се елиминира търкането.При колите рази система е абсолютно безсмилена,както и при колелата.При тях те са просто дисаинерка гЪзария,а не практично решение!Нужно ли е да продължавам?

Кратко обобшение-такова колело е възможно да се направи,но по темата:Cross нямат такова.Надявам се това да е отговорило на всички ви.
Btw,M1010X за кирилицата съм ти отговорил в твойта тема.

@did,"цветна ергономична седалка" e absolutno zaduljitelna :D:D:D:D:D:D:D:D
Аватар
Metal_Psycho

Мнениеот screamBoy » Чет Май 20, 2004 11:43 pm

аве ти кво прописа на кирилица и са беснееш, а :)))
и кат си на 18 ебаси, след 200 години ще сме еднакво изгнили и двамата.
Колко от незнам кво си отиват после в масовката не е никак николко, а колкото позволят парите, ей на коли само на газ колко има, такива дето нямат друго освен газ, а хем е ок природно и т.н. обаче на смесено задвижване има (фабрично)
бахти тъпнята
копеле нещо не е наред >:
***разбрах какво не е наред :))))))))
Пост свободен от семантични грешкиИзображение
Аватар
screamBoy

Мнениеот Metal_Psycho » Пет Май 21, 2004 12:04 am

[quote="screamBoy"]

аве ти кво прописа на кирилица и са беснееш, а :)))
и кат си на 18 ебаси, след 200 години ще сме еднакво изгнили и двамата.
Колко от незнам кво си отиват после в масовката не е никак николко, а колкото позволят парите, ей на коли само на газ колко има, такива дето нямат друго освен газ, а хем е ок природно и т.н. обаче на смесено задвижване има (фабрично)
бахти тъпнята
копеле нещо не е наред >:
***разбрах какво не е наред :))))))))
[/quote]

Мен,кой ти говори за газта бре???Ето пак всеки си подхваща неговото си
АЛО СЪБУДЕТЕ СЕ!ЗА CROSS C1 ГОВОРИМ,А НЕ ЗА НЯКВИ КОЛИ БЕЕЕЕЕ!!!
За газта ми е много ясно,щото съм карал/возил такива много,аиде бегаи пиле:D.
Баш николко от колите с цел само шоу отиват в масовка,знаеш ли защо?Ако незнаеш аз няма да ти кажа,сети се сам щом толкоз знаеш:V::D!!!Ма карай,зашото са консептни модели с идейа презентиране на технологиите,че юзерите да си кажат"скии я тая фирма колко лъскава кола имат,само техни коли ще си зимам"Чисто перчене си е това с този вид задвижване на колите поне на този етап,пък камоли за колелата
Аиде стига измишлиотини.От колко време вече по такива шолта японците показват тракива коли и досега такава на път не съм бидял,за кво говорите вие нензам вече.:?::?:

АААААААА спи ми сееееее,легам,или уегам си,4е не съм спал през последните 48 4асаааааа[:p][:p]и кво е това део не е наред неразбрах,на карай,важното е присъствието[:p][:p][:p]..........
Аватар
Metal_Psycho

Мнениеот TOYAGA » Пет Май 21, 2004 10:17 pm

Абсолютно встрани от темата Cross искам да вметна, че колелата (да не се бъркат с велосипедите) без главина са патентовани от Франко Сбаро преди повече от десетилетие. Друг е въпросът, че до момента никой не ги е приложил серийно, но това е друга тема...
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот Metal_Psycho » Пет Май 21, 2004 11:08 pm

[quote="TOYAGA"]

Абсолютно встрани от темата Cross искам да вметна, че колелата (да не се бъркат с велосипедите) без главина са патентовани от Франко Сбаро преди повече от десетилетие. Друг е въпросът, че до момента никой не ги е приложил серийно, но това е друга тема...
[/quote]

[b][color=black]Много [color=red]10х[/color] за старничното инфо:8D:Нещо ми се [color=red]губеше[/color] името на човека:)[/b][/color]

[way offtopic]
[b][color=black]TOYAGA защо си махна [color=red]картинката[/color] от подписа?Форума става [color=red]по[/color]-свеж с такива работи:8D:[:p][/b][/color]
[/way offtopic]
Аватар
Metal_Psycho

Мнениеот TOYAGA » Пет Май 21, 2004 11:38 pm

[quote][b][color=black]TOYAGA защо си махна [color=red]картинката[/color] от подписа?Форума става [color=red]по[/color]-свеж с такива работи:8D:[:p][/b][/color][/quote]

Щото комплексите на някои хора им пречи да разбират от майтап. А аз не съм тук, за да си образувам нерви...;)
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Назад към Архив