няколко проблема

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

няколко проблема

Мнениеот bestbg » Вто Май 18, 2004 7:41 pm

понеже днес ходих до камбаните и след като покарах малко ми направиха впечатление следните проблеми:
1.веригата се натъпка цялата в кал и двете колелца на оптегача и когато завърта по-силно на 2-ра или някоя друга скорост "пресачаше" вергата... това как да го оправя?
2.Страничните грайфери на гумата като се набумкаха с кал от страничното поднасяне на гумата и на 1-ва , 2-ра почнаха до опират във веригата ... това пречи ли нещо?

и последния въпророс ми е дали след всеки крос колелото става на "гъз" ? или са щото е кално стана така?

Най-много ме претиснява това с веригата , защотото се напъвах по един байр и прескочи и замалко да се претепа...

от тва каране разбрах че и гумите ми не са за кал :(
Аватар
bestbg

Рейтинг: 1819

Мнениеот MOD » Вто Май 18, 2004 8:28 pm

По въпрос 1 :
Парцал и търкане ...
След това смазваш веригата ...
По въпрос 2:
Измии на течаща вода
На последния въпрос :
На мокро и кално почти винаги става така ;):D:D:D

А какви са ти гумите ?:?:
--------------------------------------------------------------------

MOD = Master Of Disaster :D:D:D
"Никога не спори с тъпак, хората може да не забележат разликата."
MOD

Рейтинг: 1715

Мнениеот bestbg » Вто Май 18, 2004 8:45 pm

гадни китайски... Cheng Shin Tyre Nylon или нещо подобно беше... сега се чудя какви да се взема , но щом 2.1 ми опира в веригата 2.3 няма да стане :( а аз исках 2.3 ... но ще ида до веломанията в събота да си поговорим'

а за парцала и търкането го направих в нас и го оправих ,, но това няма ли да ме прецяка някога докато катеря баир и възможност да не се мърля или лятото ще е друго положението
Аватар
bestbg

Мнениеот screamBoy » Вто Май 18, 2004 8:51 pm

о, максис :)) хубави са си гумите но по възможност не си взимай повече такива
как се пълни с кал и как се държи в кал зависи доста и от шарката на грайфера
Пост свободен от семантични грешкиИзображение
Аватар
screamBoy

Рейтинг: 1980

Мнениеот bestbg » Вто Май 18, 2004 9:05 pm

незнам максис дали е човек или гумите но нищо :) иначе не ми направиха днес такова впечатление... пуснах се от няколко места където имаше клонки ... как се хлъзгаше по клоните само то си знае и по каманите... а ако пипна спирачки свършва... сигурно съм ги прецаклам след като ги карах 600км по асвалт а те са си едра шарка и май да за фреерайд :) (май)
Аватар
bestbg

Мнениеот MOD » Вто Май 18, 2004 9:16 pm

[quote="bestbg"]

незнам максис дали е човек или гумите но нищо :) иначе не ми направиха днес такова впечатление... пуснах се от няколко места където имаше клонки ... как се хлъзгаше по клоните само то си знае и по каманите... а ако пипна спирачки свършва... сигурно съм ги прецаклам след като ги карах 600км по асвалт а те са си едра шарка и май да за фреерайд :) (май)
[/quote]

ScreamBoy се шегува ...
Гумите с които каращ НЕ СТАВАТ за кал, мокри камъни и корени ... резултатът от такъв експеримент би могъл да е с лоши последици от здравословен характер ...
Ако си решил да караш по планините те съветвам да си вземеш нещо, на което можеш да разчиташ ...поне 2.1 ( Примерно Continental Vertical от Веломания е не лош избор като цена/качество - струват 22 лв )
--------------------------------------------------------------------

MOD = Master Of Disaster :D:D:D
"Никога не спори с тъпак, хората може да не забележат разликата."
MOD

Рейтинг: 1715

Мнениеот bestbg » Вто Май 18, 2004 9:27 pm

аз знам че съ за нови гуми ;) бях пуснал дори и тема :) ... иначе аз като си ида там ще ги разпитам ... предполагам ще са коректни и ще ми обяснят :) иначе което ми препоръчат ще се посъветвам с вас
Аватар
bestbg

Мнениеот TOYAGA » Пет Май 21, 2004 11:04 pm

[quote]ScreamBoy се шегува ...[/quote]

ScreamBoy по изключение не се шегува... Cheng Shin Tyre и Maxxis действително имат доста общи неща.
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот PtD » Съб Май 22, 2004 6:14 pm

[quote="TOYAGA"]

ScreamBoy по изключение не се шегува... Cheng Shin Tyre и Maxxis действително имат доста общи неща.
[/quote]

Я кажи, кажи, дедо? :?::?::?: Да не би историята да е а ла Astro-Azonic-RAM? :?::?::?:

:8D::8D::8D:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Рейтинг: 2000

Назад към Архив