Мека вилка на Спринт Леопард

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Мека вилка на Спринт Леопард

Мнениеот BikeArea » Чет Фев 01, 2007 1:45 pm

От края на лятото вече имам доста добър крос-кънтри велосипед и покрай него свикнах с меката вилка. Старото ми спринтче остана за градско колело и реших, че ще е добре, ако не за друго, то поне за личния ми комфорт да му сложа мека вилка.

Та към конкретното ми запитване:
От няколко човека съм чувал, че ще имам проблем, ако реша да слагам друга вилка различна от твърдата фабрична, с която съм го купил.
Ако нейде тук из форума има човек, който е правил подобни ъпгрейди на конкретния модел, за който говоря, то нека сподели проблемите през, които е минал. Понеже не ми се иска държейки вилката в ръката си и гледайки разчаркованото колело да установя, че работата няма да стане.

Четох статията в мтб-бг и останах с впечатлението, че единствения ми проблем ще е да намеря вилка нормал сайз. Но за мен това не е проблем, понеже вилка вече съм намерил.

Предварително благодаря!

П.П.: Забравих да отбележа, че Леопард-а ми е от 2002. Едно към едно с този от статията. Считам, че може би ще е полезно, тъй като нали всяка година нови модели излизат... ала-бала...
Your bike, your way !
Аватар
BikeArea

Рейтинг: 1507

Мнениеот toxiciti » Чет Фев 01, 2007 2:05 pm

ако ще е само за градско (пък и XC) не би трябвало да имаш никакви проблеми :agree:
Аватар
toxiciti

Рейтинг: 1360

Мнениеот Black cat » Чет Фев 01, 2007 2:06 pm

Челният ъгъл ще се промени, но доколкото разбрах ти си караш спринта само в града и то колкото за предвижване затова няма какво да се тревожиш. Друго за което се сещам дали на меката вилка ще е достатъчно дълъг стержена, за да влезе и да се стегне без проблеми.
Аватар
Black cat

Рейтинг: 1960

Мнениеот klmn » Чет Фев 01, 2007 4:10 pm

Че тва май е стоманено,кво те боли челния ъгъл-слагай му там сънтур ХС 60 и готово..
"пришалец"
Аватар
klmn

Рейтинг: 1692

Re: Мека вилка на Спринт Леопард

Мнениеот Caretaker » Чет Май 17, 2012 3:23 pm

Здравейте.

Един приятел се интересува от Спринт Leopard. Тъй като е с твърда вилка, той много държи да си сложи мека вилка.
Ако го направи дали ще е голям проблем за междуградско каране?
Caretaker

Рейтинг: 1200

Мнениеот bb_king » Чет Май 17, 2012 6:57 pm

На твоя приятел му кажи,че незнае какво иска.Ако ще кара междуградско закакво му е мека вилка.И дава ли си сметка,че няма свястна вилка за normalsize,да не говорим пък за нисък бюджет.Само ще тежи вместо да омекотява,просто неработи.И ако толква иска амортисьорна вилка,закакво му е да купува велосипед и да го преоборудва след това? :crazy:
Изображение Изображение
bb_king

Рейтинг: 1345

Мнениеот PtD » Чет Май 17, 2012 8:41 pm

bb_king написа:...

+1
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Рейтинг: 2000

Мнениеот Caretaker » Пет Май 18, 2012 10:58 am

Човечето държи да си купи колело не по-скъпо от 300лв. задължително с преден амртисьор( и аз не знам защо).

Разбрах. Благодаря за отговора.
Caretaker

Рейтинг: 1200

Назад към Веломеханик