MAN6 написа:а как се борави с такова чудо на техниката? накратко- тъп съм
Harka написа:...Въпросът ми е какво трябва да притежава един качествен пулсомер и "струва" ли си да се инвестира повече за нещо по-добро (сещам се за Polar S725X, примерно)?
did написа:MAN6 написа:а как се борави с такова чудо на техниката? накратко- тъп съм
Нищо особено няма с боравенето. Слагаш си датчика и караш, а то ти мери пулса и писука, ако преминеш някакви зададени предварително граници. Целта е да поддържаш пулса си в аеробната зона, в която се горят мазнините, без да се претоварваш. Максималният пулс за аеробно натоварване мисля, че се определяше като 65-70% от (220-y), където y са годините ти.
Освен това разните пулсомери мерят изгорените калории и един куп други функции, които нито са ми ясни, нито са ми интересни.
kotka12 написа:субмаксималното натоварване отговаря на 85% от максималния target heart rate за възрастта, който е равен на 220 /мъже/ или 210/жени/ минус възрастта в години
благодаря предварително за бирата
rogi написа:Polar ... не са със стандартни батерии (В това сам 99% сигурен)и ако се наложи подмяна това става само в техните сервизи.
Затова бих ти препорачал един савсем евтин вариан,вземи си за 1 во време един TCM
rogi написа:Що се отнася до марка не бих препорачал Polar -ите не че са лоши не ,че нямат всички необходими функции а поради простата причина, че не са със стандартни батерии (В това сам 99% сигурен)и ако се наложи подмяна това става само в техните сервизи
TOYAGA написа:... така и от функционалнална гледна точка.
TOYAGA написа:Интересно асоциативно мислене karuzo.Казват, че битието определяло съзнанието...
Мajnata написа:ас имах един пулсомер ТСМ ама с него много ми спираше пулса
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 349 госта