Nqkolko vyproscheta

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Nqkolko vyproscheta

Мнениеот brum » Пон Май 24, 2004 10:08 pm

Kato si downloadnah instrukcite za sglobqvane i remontirane na baikove ot linka na screamboy i kakto si lejah dnes s nadutata ryka, resih che moga pone da si izpravq kaplata i da namalq lufta na zadnata guma. Otidoh do magazinchet, kupih si gaechni kluchove, pribrah se vkyshti i se pochna. V kraina smetka rezultatite sa dosta dobri:) gumata pochti ne igrae ( max da e 1/2 mm, ili pone taka mi se struva ), luft nqma,ama osetih neshto stranno, ta da pitam za nego i za oshte edno neshto:

1. Ima neshto v gumata! Kato q vyrtq i imam chustvoto che mejdu gumata i kaplata ili v samata vytreshna guma ima neshto,i si se tyrkalq. Ne, ne mi se e storilo, ot malak chovyrkam mehaniki,elektroniki i tam podobni. Ima neshto tam,i samo otzad,otpred go nqma. Nqkoi sluchvalo li mu se e neshto podobno, i ako da kajete kakvo e che ne mi se svalq guma za tova.

2. Kak se obira lufta ot srednoto dvijenie. Leko me nalegna myrzel da cheta oshte dnes i resih da popitam:)

3. Ima nqkakvo stranno preskyrcvane nqkade okolo chashkite, no ne sym siguren. Kato trygvam ot sprqlo polojenie i ako kormiloto mi e zavyrtqno dosta v nqkoq posoka se chuva leko proskyrcvane/izpukvane. Moje i da e ot vilkata, ne sym siguren, a ne moga da go nakaram da se povtori dokato ne sym na koleloto.

Tolkova s vyprosite. Tuka moje bi e dobre samo da wmetna che v nepriqtni dyjd dnes hodih do serviza pod mosta na 2kata i se okaza che ne raboti. A iamh ogromno jelanie da si izpravq kaplite. Kluche 3-ka mi kazaha na 2 mesta che ne se pravi. Ami napravih si sam. 1qt opit beshe ot edna otverka,izrqzah i vyrha i izrqzah pochti kvadrtno parche otpred ot neq posredata s razmer 3x3mm,ama prostotiq,kato probvah da nategna i se okaza che mnogo tynko parche sym ostavil za steni na zybyt i se izkrivi. Wtoroto koeto probvah i mai shte si ostane e : kluch 6-tica, malko kankonolit i gaika s debeilna 3mm. Mi...rezultata e kluch koito prliciha da e 3ka i stqga i razhlabva perfketno nipylite po kaplata:) Tolkova ot men.
One life is not enough
brum

Рейтинг: 1660

Мнениеот GRaverr » Пон Май 24, 2004 10:16 pm

[quote]
2. Kak se obira lufta ot srednoto dvijenie. Leko me nalegna myrzel da cheta oshte dnes i resih da popitam:)

И мойто хлопа и незнам как да го оправя..дано не е от лагерите :(
Изображение
GRaverr

Рейтинг: 1200

Мнениеот hlebarka » Пон Май 24, 2004 11:53 pm

Ако има нещо в гумата, би трябвало де във вътрешната, свали си я , напомпай я и го издирвай, ако си с автомобилен вентил може и да го извадиш. В краен случай изрежи 1 дупка да видиш:D

Ключове за спици би трябвало да има по магазините за колела.

Относно другите въпроси, зависи какви са ти чашките, вилката, средното и тн.
stvarnost nam je crno-bela, a budućnost siva
Аватар
hlebarka

Рейтинг: 2000

Мнениеот LiFo » Вто Май 25, 2004 12:00 am

@GRaverr

Не искам да те разочаровам, но май в средното движение друго освен лагери и ос няма.:xx(:

БТВ, затегни добре болтовете при средното движение.
Law:
There is no law without an exception!
Exception: Murphy's law
Аватар
LiFo

Рейтинг: 1785

Мнениеот bikerider » Вто Май 25, 2004 10:57 am

[quote="brum"]
[b]1. Ima neshto v gumata! Kato q vyrtq i imam chustvoto che mejdu gumata i kaplata ili v samata vytreshna guma ima neshto,i si se tyrkalq. Ne, ne mi se e storilo, ot malak chovyrkam mehaniki,elektroniki i tam podobni. Ima neshto tam,i samo otzad,otpred go nqma. Nqkoi sluchvalo li mu se e neshto podobno, i ako da kajete kakvo e che ne mi se svalq guma za tova.
[/quote]

Твърде вероятно е да имаш стружка вътре в самата капла, която се търкаля и шуми - случвало ми се е. Ако е вътре в гумата, първо няма да се чува и второ, няма да се търкаля, щото там едва ли има свободно място.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Рейтинг: 2000

Мнениеот King.of.nothing » Сря Май 26, 2004 1:26 am

Ако си сигурен че има нещо в вътрешната ти гума и а не в шината и ако гумата ти не е с автомобилен винтил или с цевичка най-доброто решение ще е да я смениш (гумата:)). Ама то едвали ше ти създаде някакъв проблем (освен ако не е остро8)). Пък и ако си с френски винтил то пак може да излезе ама и в трите случея зависи колко е голямо:D и как е влязло там:).

Средното се затяга при майстор8) (зависи какво е де може и изобщо да не се затяга;)). Ама казвам при майстор щото съдейки по това че нямаш ключе за спици се съмнявам да имаш такова за курбели:) а без да свалиш курбелите и без флекс:D:D ще ти е много трудно да изкараш движението от там.

За презкърцването не казвам че задулжително е от това но ако имаш втулки за повдигане на палата най-вероятно те скърцат;). Казвам го щото един авер му скъцаха точно тези втулки (да де те още си скърцат8)). Ако не - пробвай да смажеш по-убилно ако пак не - нови чашки или лагери там вече избора си е твой:).

А колкото до изобретението:) ти (ключето за спици) и изправянето на каплата ти само изкам да отбеляжа че 2мм си е голямо биене за една капла така че има по какво да работиш още тъкмо си му хванал цаката:D. А и гледай да не изкривиш ниплите с това оръдие на труда:D че после няма изправяне.:D
King.of.nothing

Рейтинг: 1200

Мнениеот brum » Съб Май 29, 2004 11:56 am

Srednoto mai shte ida na maistor da go stegne i da mu obere lufta. A za kaplite - sega sa perfektno pravi,a 'orydieto na truda' e perfektno i ne e prevyrtalo nikade. S nego problemi nqmam:)
One life is not enough
brum

Рейтинг: 1660

Назад към Архив