DJ hellp

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

DJ hellp

Мнениеот Parise » Съб Авг 09, 2003 1:43 pm

iskam da pomolq nqkoi da mi kaje kak da si napravq DJ koto da me izxvarlq na daljina okolo 3-4m i viso4ina ne pove4eot 2m.A mi estestveno na kolko rastoqnie da e popivkata ot skoka:(
Parise

Рейтинг: 1200

Мнениеот SMITH » Пон Авг 11, 2003 9:16 am

az ot takuv skok se napravih celiq na rani vednuj.po-dobre po4ni s po-malki otroda na 1.50 da te izhvurlq na dulgina i 50-70 cm. na viso4ina.tiq sa po-bezopasni 6ot ne moje da ti se zabie prednata guma i da te izhvurli amortisiora.ot takuv skok 6e svikne6 kak da iznasq6 tejesta nazad i nqma da se s4upva6 pri po-golemi.

:}):Why are U still here...go ride......[:0]Hey watch out,a tree->BaNg<-:xx(:
rip! rip! rip!
Аватар
SMITH

Рейтинг: 1330

Мнениеот Parise » Пон Авг 11, 2003 10:19 pm

az karam s tvardo kolelo to vliqe li na skoka i t.n.
Parise

Мнениеот SMITH » Пон Авг 11, 2003 10:40 pm

Ami sigurno ima-nai-malkoto na4ina po koito te poema koleloto pri skoka.A i predstavi si kakvo 6te stane s kaplite suotvetno sus spicite kato nqma6 amortisior koito da oblek4i udara,a tva 6e efektira v/u dvijeniqta,a i ti kakto mi govori6 za 2m. skok na viso4ina,4ove4e ima6 li predstava kakvo e da izleti6 na 2 metra viso4ina?Vijdal sum ot takuv skok da se 4upi GNU
"Carbon High Beams"(za snowboard stava duma) na dve,a tva e edna ot nai-flexibilnite duski na GNU,kakto i da e,vajnoto e 4e ti skok 2m. ne moe6 da napravi6,pone nqma da se prizemi6 na koleloto.Ako iska6 da pravi6 skokove si kupi pone nqkuva vilka s amortisior-pone 5-6cm hod,kato za na4alo.Ama po-dobre golemite razbira4i da govorqt po-toq vupros,az ne gi razbiram mnogo.

rip! rip! rip!
Аватар
SMITH

Мнениеот Parise » Сря Авг 13, 2003 11:36 pm

mersi za info-to vse pak kolko golqm trqq da e skoka i na kakvo rastoqniq popivkata
Parise

Мнениеот Tanuco » Пет Авг 15, 2003 12:43 am

Аз да те питам, като си толкова светнат.Къде видя на BMX-ове меки вилки?!
Защото при ВМХ правят далеч по-високи DJs от 2м.И още нещо-защо мислиш е направена попивката?Онова, на което се приземяваш?За да може да облекчи и поеме удара, съответно да не усетиш толкова голямо сътресение във вилката.
Един съвет-не се хвърляйте да се опитвате да правите някакви скокове, само защото ви се иска или дават по Extreme.Започва се от малки скокове и после се минава на DJs.Трябва да имаш доста умения, за да не се пребиеш като куче.
Tanuco

Рейтинг: 1653

Мнениеот bgurov » Пет Авг 15, 2003 10:25 am

Абе като сте подхванали тая тема, струва ми се в тоя сайт липсва една МНОГО ВАЖНА тема - темата за техниката на каране. (с други думи кое как се прави) най-елементарно, как да се качиш на един бордюр или да скочиш от него, без да си покривиш колелото и да си счупиш главата.
Например виждал съм сума народ да се мъчи да скача и да пада на предна гума,а според мен, да се пребиеш ако скачаш така е само въпрос на време.
Та си мисля, хората които имат опит, могат да се хванат да направят една статийка за това - как се почва, с какви упражнения за баланс на място, баланс на задна гума, и оттам вече към скоковете. То верно че това повече на trail бие, ама си е поелзно и в планината па и в града

И УМНАТА! Че два метра май верно си е доста!
bgurov

Мнениеот oVo » Пет Авг 15, 2003 11:43 am

във връзките има един бг сайт http://trials.hit.bg кадето можеш да видиш някое и друго обяснение. Пък има и връзки към други сайтове кадето пък има и кратки филмчета. Аз колко пъти съм си пукал задната гума по ръбовете на бордюрите от мерак да скачам по тях... ама вече все по рядко...;)
oVo

Мнениеот oVo » Пет Авг 15, 2003 11:46 am

във връзките има един бг сайт http://trials.hit.bg кадето можеш да видиш някое и друго обяснение. Пък има и връзки към други сайтове кадето пък има и кратки филмчета. Аз колко пъти съм си пукал задната гума по ръбовете на бордюрите от мерак да скачам по тях... ама вече все по рядко...;)
oVo

Мнениеот SMITH » Пет Авг 15, 2003 12:03 pm

[quote="Tanuco"]

Аз да те питам, като си толкова светнат.Къде видя на BMX-ове меки вилки?!
Защото при ВМХ правят далеч по-високи DJs от 2м.И още нещо-защо мислиш е направена попивката?Онова, на което се приземяваш?За да може да облекчи и поеме удара, съответно да не усетиш толкова голямо сътресение във вилката.
Един съвет-не се хвърляйте да се опитвате да правите някакви скокове, само защото ви се иска или дават по Extreme.Започва се от малки скокове и после се минава на DJs.Трябва да имаш доста умения, за да не се пребиеш като куче.
[/quote]

Emi dobre be,pravqt skokove po 2m.,ama sa super opitni i kaplite im edvali sa ednostenni,kato na toq pi4a s tvurdata ramka,a i ramkite ima sa podsileni zdravo.A ima6 li predstava 4e edin X teji zna4itelno po-malko ot mtb i e po-lesen za ovladqvane vuv vuzduha i pada po meko.Ako mtb-to e s tvurda ramka ne mislq 4e e dobre da se pravqt 2m. skokove!!!A bordiurite koito ne gi e ovladql ne znam kvo da mu kaja.I o6te znam kvo e popivka,ama se pak merci.A i tiq s X-ovete,pove4eto ne ska4at li ot rampi-izlitat nagore i posle rampata gi poema bez nikvi rezki udari.Si4ki sme igrali "Dave Mirra",ama tva 4e tam vurtij "900° Superman" na 5m. viso4ina ot DJ ne zna4i 4e e vuzmojno.To ne 4e s koleloto ima nevuzmojni ne6ta.

rip! rip! rip!
Аватар
SMITH

Мнениеот Tanuco » Пет Авг 15, 2003 12:19 pm

Е то не може с всякакво колело да си правиш трикчета.Да те питам-виждал ли си bike за DJs и trials?В повечето случаи-твърда рамка+вилка с малко ход.Естествено и здрави шини.
Няма какво да ти обяснявам, аз не си вадя заключенията за DJs от Dave Mirra, за разлика от теб.
Tanuco

Мнениеот Parise » Пет Авг 15, 2003 10:46 pm

bgurov e mnogo prav kato spomenava texnikata na ska4aneto i t.n
spored men tova e nai vajno to ne6to pri dj.znae6 li kak da skoo4i6 pravilno ve4e bika nqq zna4enie kav e.
Parise

Мнениеот SMITH » Съб Авг 16, 2003 3:39 pm

[quote="Tanuco"]

Е то не може с всякакво колело да си правиш трикчета.Да те питам-виждал ли си bike за DJs и trials?В повечето случаи-твърда рамка+вилка с малко ход.Естествено и здрави шини.
Няма какво да ти обяснявам, аз не си вадя заключенията за DJs от Dave Mirra, за разлика от теб.
[/quote]

Bratle ne znam ot kude go vadi6 tva visoko samo4uvstvie.Ne 4e iskam da te obidq,ama imam 4uvstvuto 4e si nqkuv vuzduhar.Razpravq6 mi za nekvi trail bikes i kak si pravel 2m. skok s tvurda i nepodsilena ramka s ednostenni 6ini.To ako stava6e taka koi 6te6e da si dava parite za ramki,vilki i t.n.Vladee6 dobre koleloto,dobre,popivka,dobre,ama da kaje6 4e ni6to nqma da ti stane ot 2m. DJ s durvo!Stiga be Maklaud!

rip! rip! rip!
Аватар
SMITH

Мнениеот Tanuco » Съб Авг 16, 2003 4:14 pm

Дали съм въздухар или не-тези, които ме познават знаят.Незнам какво си разбрал, но никъде не съм писал че съм скачал DJs.И за в бъдеще нямам намерение да скачам.И къде прочете че съм написал че стават скокове с обикновено колело с едностенни шини?!
Tanuco

Мнениеот C_Mo » Съб Авг 16, 2003 4:19 pm

[quote="Parise"]

az karam s tvardo kolelo to vliqe li na skoka i t.n.
[/quote]

да, скача се по-лесно и по-високо защото амортисьорите не ти поемат енергията на отскока.
Аватар
C_Mo

Рейтинг: 2000

Мнениеот C_Mo » Съб Авг 16, 2003 4:21 pm

[quote="SMITH"]

Ami sigurno ima-nai-malkoto na4ina po koito te poema koleloto pri skoka.A i predstavi si kakvo 6te stane s kaplite suotvetno sus spicite kato nqma6 amortisior koito da oblek4i udara,a tva 6e efektira v/u dvijeniqta,a i ti kakto mi govori6 za 2m. skok na viso4ina,4ove4e ima6 li predstava kakvo e da izleti6 na 2 metra viso4ina?Vijdal sum ot takuv skok da se 4upi GNU
"Carbon High Beams"(za snowboard stava duma) na dve,a tva e edna ot nai-flexibilnite duski na GNU,kakto i da e,vajnoto e 4e ti skok 2m. ne moe6 da napravi6,pone nqma da se prizemi6 na koleloto.Ako iska6 da pravi6 skokove si kupi pone nqkuva vilka s amortisior-pone 5-6cm hod,kato za na4alo.Ama po-dobre golemite razbira4i da govorqt po-toq vupros,az ne gi razbiram mnogo.

[/quote]

Прав си за едно... НЕ РАЗБИРАШ .. и като не разбираш не говори глупости!
Аватар
C_Mo

Мнениеот C_Mo » Съб Авг 16, 2003 4:29 pm

[quote="SMITH"]

A ima6 li predstava 4e edin X teji zna4itelno po-malko ot mtb i e po-lesen za ovladqvane vuv vuzduha i pada po meko.Ako mtb-to e s tvurda ramka ne mislq 4e e dobre da se pravqt 2m. skokove!!!A bordiurite koito ne gi e ovladql ne znam kvo da mu kaja.I o6te znam kvo e popivka,ama se pak merci.A i tiq s X-ovete,pove4eto ne ska4at li ot rampi-izlitat nagore i posle rampata gi poema bez nikvi rezki udari.
[/quote]

Не си прав - BMX не тежи по малко от mtb. Не пода по-меко (виж Закон за гравитацията). Много хора карат и скачат с твърди рамки 2м не са чак толкова много. Дали е рампа или DJ принципа е същия.
Аватар
C_Mo

Мнениеот C_Mo » Съб Авг 16, 2003 4:33 pm

[quote="Parise"]

bgurov e mnogo prav kato spomenava texnikata na ska4aneto i t.n
spored men tova e nai vajno to ne6to pri dj.znae6 li kak da skoo4i6 pravilno ve4e bika nqq zna4enie kav e.
[/quote]

Каквото и да правиш трябва да започнеш стъпка по стъпка. Когато свикнеш с извивката на скока и започнеш да усещаш колелото във въздуха, независимо дали скачаш от някой бордюр или от рампа ще се чувстваш спокоен. Колелото има значение, но не е водещ фактор.
Аватар
C_Mo

Мнениеот SMITH » Съб Авг 16, 2003 7:06 pm

Emi ok.Suglasqvam se.6tom tolkoz hora zastanaha zad taq teza.Az ne sum ska4al ot Dj s durvo,ama moje i da stane.Vie izglejda imate pove4ko opit.Ne othvurlqm va6to mnenie,ama o6te sum si na moito.

rip! rip! rip!
Аватар
SMITH

Назад към Архив