Jabsco написа:Благодаря на всички, които казаха, че им е харесало, наистина съм щастлив, че ви е било забавно.Кажете ако искате още.Ето ви сега и епизод 3![]()
...........
хах много готиноJabsco написа:Ето и продължениетооо![]()
Нещата вървяха на добре за Ли Ли Пут.Караше, веселеше се с приятели, но сега когато пролетта отново настъпи и когато всичко навън се прераждаше, цъфтеше, блестеше, светеше и всякакви други работи с –еше, той усещаше една малка смърт в себе си.След като спираше да се смее се сещаше за единственото нещо, което му липсваше и с което животът му щеше да е пълен, а именно-хекът.О, това свещено топче!Но освен това имаше и нещо друго-на майната сестра му.Любовта се усеща най-силно когато всичко навън е красиво и пролетно, но самотната любов боли най-много точно токова.Нещо трябваше да бъде сторено.Необходима беше една решителна екскурзия до Ямбол.За това в момента Ли пътува с колелото си по пътя към Ямбол.Но това, което не знае е, че пътуваше в посока към Македония, защото един клошар, който сам не знаеше къде е, го упъти натам.
Както може би сте разбрали досега, онуй байкърче не е от най-умните и за това не се усети къде е докато не видя три кокошки да пищят на македонски, които всъщност се оказаха тризначките от Биг Брадър, също изгубили се някъде там.Добре че беше един пиян селянин да го просветли набързо за пътя и поклащайки се и припявайки „Шест кокошки съм заклала” с един нож да тръгне към тризначките.
Вече Ли е на прав и се намира някъде в средата на България, така че му остават около стотина километра.Но понеже единствената му по-голяма подготовка за пътуването беше да си смени чорапите, еднолитровото шише вода на колелото е пресъхнало, както и гърлото му.Наоколо е пълна пустош.Само едно самотно дръвче на едно хълмче разваля пейзажа.В жегата това дръвче е божествено, нищо, че една избягала крава преди малко се изср…изходи под него.Ли сяда до лайното и гледайки го по неговия си философски, но глупав начин, очите му започват да се затварят, докато накрая не заспа напълно…
-Ей, Ли, ставай!-о, пред него стои и го буди именно момичето, което той беше тръгнал да търси.
-Ивет.Какво правиш тук?
-Онанирам.
-Моля?Ооо не, това е просто сън…пляссс…-удря си един шамар и се събужда на същото пусто място, където си беше, но пак заспива.
-Копеле, кжо пражиш тук?-този път пък Майната го буди
-Аааа не.Омръзнаха ми тия сънища…шляццц…-забива глава в лайното до него…
-Защо напражи това?
С кафяво лице Ли отговори:
-Мхм.Това не е сън, нали?
-Не.
-Значи току що си забих главата в кравешки…
-Гожна?
-Даааммм.Дай вода да се измия.
-Нямам.
-Даааммм.Ще се избърша с това листо…така…
-Тожа беше коприжа.
-Дааамммм.Абе майната му.
-Какжо?
-Моля?
-М?
-Майната ти…
-Да?
-Абе млъкни.Какво правиш тук?
-Ей с тия приятели пражим дърт джъмп парк.
Чак сега Ли осъзнава какво става.Пред него са Майната, още двама ямболци, които не познава и един москвич, паркиран в поляната, пълен с лопати и три колела.
-А защо правите парк тук.
-Еми тук го пражим, защото…защото.Абе пичове що пражим парка тук?
Двамата приятели на Майната измърморват нещо под носа си и се усмихват тъпо.
-Ми така решихме.
-Абе вие сте много зле.Айде в колата и към Ямбол.
-Ми добре.
Едвам държащ се от умора Ли товари и неговото колело в Москвича, който не знам дали някой се съмнява,че може да побере четири колела и четирима дuши и „отпраши” към Ямбол.В колата не се случи кой знае какво, единствено един разговор за боХХера на Майната, който се чудеше, защо прави само осем сантиметра ход.Ли като експерт го посъветва да махне лепенките рок шокс от тоя ЗООМ, че така нищо не прави.Е имаше и един разговор между тримата от Ямбол, които обсъждаха кой пърди по-силно, а демонстрациите не зарадваха много лилипут, защото прозорците на Москвича не можеха да се свалят.Този спор не стигна до никъде, но беше взета важната, за живота, поука, че всеки харесва собствената си марка.Ако се чудите кой кара колата, като никой нямаше книжка-ми на кой му дреме.
В Ямбол двамата непознати слязоха от колата и се прибраха, а Майната и Ли отидоха до къщата на бабата Майната, защото баща му се беше напил в апартамента и сега само той живее там.Това беше една малка спретната къщурка, с две липи отпред, дето майчиния пердах срещнал най-напред.Но пък има голям двор, превърнат в малък байк парк, в който бабата отглежда домати(и малко марихуана, за да си свива козец), които са засадени между кикъра и попивката на няколко скока.Тези домати всъщност са доста известни в Ямбол като домати „Лъки бой”, защото във всеки има някаква награда-я винтил, я счупена спица или някой зъб.На двора има и малка барака, в която Майната държеше колелото и го ремонтираше при нужда.След като оставиха двата велосипеда точно в тази барака двамата се влязоха в къщата да хапнат нещо, защото Ли вече не издържаше на глада, жаждата и една друга природна нужда, която изисква ходенето да тоалетната или в този случай-една дупка в градината.
Но да се върнем в къщата.Ли вече си е върнал силите и чака сестрата на Майната да се прибере, за да и каже какво изпитва към нея.Затова когато вратата изскърцва той се втурва на там викайки като луд „Обичам те, обичам те”.Но на вратата не е сестрата, а бабата, която се усмихва странно и го прегръща:
-И аз тйе обичам, но най-добрйе да отидем в мойта стая да сйе обичаме оти дядо ни види, оти ни пречука с тоягата.
-Ей бабо, пак си пушила от трежата на двора нали?Нали ти казах, че тя е за продажане, ако ти се пуши знаеш къде тати крие пурите.-каза Майната, който дойде да види какво става.
-Майна, скъпо дитйе, как си, от кога не сме се виждали?
-Нали всеки ден те виждам.
-Абе вие двамата сте много зле-прекъсна ги Ли-Всеки знае, че вашето семейства не съществува и е само плод на фантазията на Дид.
-Кой е този Дид.Да не е ожчаря?
-Няма значение.
След кратко мълчание бабата извади един хек от една голяма торба, която носеше в дясната си ръка.
-Ли, скъпо доведено внучи, знам как обичаш тия простотии и затуй ти гу оплетех да си играеш.-Със страхопочитание лилипут взе топчето от ръката на старицата и го прибра в джоба на дънките си, за да не направи някоя глупост.
-Какжо друго има ж тази торба, бабо?
-Специално за теб нося ето тъзи играчка.Дадоха ми я едни много странни хора с тюрбани на главите.
-Ухааа.Не знам какжо е това, но е много яко.Благодаря, бабо!
-Не че нещо, ама това май е съветска ядрена глава…Дамм…Може да съм тъп, ама американски филми съм гледал и мога да кажа, че това е ядрена глава.
-Какжа глажа?Виж че даже няма очи и нос.Има само разни копчета.
-Това е бомба.Не пипай копчетата.
-Да да.И бомба не е.Гелдай…
-Нее!
Майната натиска едно голямо копче на бомбата преди Ли да успее да го спре и от нея се чува нещо на руско след което се появява брояч, според който им остава още един час живот.Абе точно като по филмите.
-Добре де може и бомба да е.Бабо, нищо не купужай пожече от тези хора.
-КАКВО ЩЕ ПРАВИМ, БОЖЕЕЕ.ЩЕ УМРЕЕЕМ!!!
-Ли, успокой се скъпо дитие.Моята Майна ще го оправи отзад в барачката.Айде да ходим, няма да се притесняваш.
Занасят бомбата в работилницата на Майната и той я слага на една маса.Развива едно капаче с отверката и отдолу се показват десетина жички.
-Майна, режи зелената, винаги е зелената.
-Ама жсички жици са черни.
-Ехоо какво става…-в бараката влиза сестрата на Майната.Ли се обръща и погледите им се срещат.Забравя за всичко, което се случва в момента.Гледа я сякаш един час.
-Ли, гледаш внучка ми в очите вече почти час, а ние почнахме да сйе притесняваме да не гръмнйе тъй нещо.
Явно наистина я е гледал цял час.Циферблата на бомбата показваше, че остават още три минути.
-Дреме ми на кура за бомбата-отговори лилипут и отново се обърна към любовта си.
-Знаете ли, никога не съм разбирала смисъл на този израз „дреме ми на кура”-започна тя-Би трябвало да означава, че нещо не те интересува, но примерно аз ако имах кур сигурно щеше да ме интересува ако нещо дремеше върху него, изобщо има много глупости, които не разбирам, например…
-Млъкни бе, не жиждаш ли, че ще умрем тук, а ти ми гожориш за курове.Не издържам жече, НЕ ИСАМ ДА ГРЪМНАААА НЕЕЕ НЕЕЕЕЕЕЕ-Майната започва да размахва ръце като луд и без да иска закача една жица на бомбата и я къса, при което броячът спира…
-Какжо.Бомбата спря.Аз ни спасих, спасих ни, СПАСИХ НИИИИ-и пак почна да размахва ръце из въздуха, този път с усмивка, и пак закача една жица и броячът започва отново.
-Е яжно ще умрем.Жалко.Няма да се сбогуваме с толкова хора, просто ще си отидем, без да знаят близките ни колко са ценни за нас, колко ги обичаме.
Обичаме…Тази дума изкънтя в ушите на Ли.Оставаха му две минути живот.Но на него са му достатъчни.Той искаше да направи само едно нещо преди да умре.Едно единсвтено.Погледът му се среща отново с този на сестрата на Майната и този поглед си личеше някаква устременост, сигурност в това, което му предстои да направи.Без колебание той…извади хека от джоба си и започна да си играе.ШУУТ и със един сакат удар изстрелва хека по някаква странна траектория .Той удря една от стените, отскача на друга, на трета и се забива в някаква стъклена кутия с надпис „Счупи в случай на ядрена заплаха”.Странно защо не го бяха видели преди, но сега тази кутия се разбива на хиляди парчета, които зазвъняват по масата.След като пада и последното настава тишина.Нищо не я нарушава освен брояча на бомбата.Но ето че отвън започва да се чува нещо.Всички излизат и виждат някакво огнено кълбо да лети към земята.
-Какжо е това?
-Ни знам, скъпи диця.
-Аз знам-усмихна се Ли-Това е Той.
-Господ?
-Не.Това е ТъМъ.Шейди ТъМъ.
Шейди се приземява на една от попивките в двора и се изстрелва в бараката.БУУУУУММММммм.От там се чува силна експлозия, но нищо друго.Влизат отново вътре.Бомбата я няма, но безжизненото тяло на Шейди лежи до Скота му.
-Той ни спаси.Спаси ни всички.Отново…Но сега е мъртъв.Как е възможно…
На следващия ден беше погребението не Шейди.В негова памет то се състоеше на ръба на Jaw Drop-a.Най-високото място, ок което е дропил някой.Дропил е, но никога не се е приземявал.На събитието бяха дошли всички байкъри от цял свят.Всички участници от световната купа, да го уважат бяха дошли и Бендър, който положи колелото си до ковчега му.Там беше и Жека, руснакът.Но най-изненадващо беше присъствието на Дид, Тояга и Байкрайдър.Тези хора, които винаги са били против Шейди сега бяха там не за да му кажат, че дропът ще го убие, а за да кажат на другите че дропът ги е спасил от смъртта, че Шейди ги е спасил и за първи път да му благодарят, макар и твърде късно.
И Ли е там.С Майната седят на ръба на дропа и си говорят.
-Къде ще го зарожят.
-Никъде.След малко ще пуснат ковчега от дропа.Така би искал да си отиде той.
-Според мен би искал да си отиде като нормален чожек и да бъде погребан.
-Така са решили вече.
Ковчегът стой върху една масичка на ръба на дропа.Време е за последно сбогом.Всички се събират там.Бащата на Шейди, със сълза в окото, се приготвя да прати сина си там където Бендър е бил четири пъти-на дъното на дропа.
-Майна!Току що осъзнах нещо.-настроението на Ли се приповдигна.
-Какжо?
-Някой беше казал „По време на мир синовете погребват своите бащи, а по време на война бащите погребват синовете си”.Шейди ни спаси от ядрена война, той ни върна живота…
Тогава ковчегът полита надолу…
-Той ни даде мир.И затова аз знам нещо…
Изведнъж ковчегът избухва и от прахта се появява Шейди, яхнал твърдака си и летящ надолу.
-Аз знам, че той е жив…
Шейди се приземи перфектно, при което всички осъзнаха какво се случва.Той продължи надолу по пътя докато не изчезна отново някъде в далечината.
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 8 госта